aš tai vakar nerealiai šlykštų kugelį iškepiau, tam senoviniam puode su dangciu. niekada nekepkit kuglio uzdengto, su ziauriai neskanus gaunasi.
nu plem dabar paskaiciau, kad reikia kept 3-4 val. o as tik 1,5 kepiau, tai jauciu valgem zalia
Na mamytes jus ir saunuoles tokiu nerealiu minciu turite.Vakar kepiau kugeli i tesla grietines pridejau ir parukytu kialyciu ausyciu idejau.Gavosi skanus be galo,net vyras valge ir pirstus laize.Aciu us geras idejas
Aš sekmadienį irgi užsigeidžiau kugelio, bet pagal mano receptą jau toks sausuolis gaudavos Prisiminiau, kad mamos čia visokių kulinarinių plonybių žino, tai pasiskolinau receptuką, kur siūloma grietinės įdėt Jau toks minkštas, purus ir skanus gavos, net ausys raitės Bea, aplodismentai
O as vietoj pieno pilu kefyro. Mane pamokino viena super super vireja. O kai tarkiu mase supilu i skarda, tai ant virsaus dar truputeli aliejaus pavarvinu. Ir kepu apie valanda. 200 karstumo orkaitej.
P.S.Zinoma nepamirstu ideti sutirpintu lasinuku. Dar sutarkuoju kartu su bulvem svoguno galvute (didesne) Dar, kad kugelis butu baltesnis as idedu vitamino C milteliu.
P.S.Zinoma nepamirstu ideti sutirpintu lasinuku. Dar sutarkuoju kartu su bulvem svoguno galvute (didesne) Dar, kad kugelis butu baltesnis as idedu vitamino C milteliu.
Elena, kaip gavosi tavo patiekalas pagal delfi recepta?
noreciau pabandyt pagamint, ar gavosi?
noreciau pabandyt pagamint, ar gavosi?
Norite minkstutelio ir "sultingo" kugelio ? Prasom - parasysiu kaip darau - sutarkuotas bulves truputi nuvarvinu supylus i kiaurasamti , tuo metu uzvirinu piena (pieno reikia pagal bulviu kieki - 4 kg bulviu apie 0.5 l - 0.7l pieno) .Tarkius supilu i dubeni ir uzplikau verdanciu pienu .Visada idedu pakepintu svogunu , kubeli vistienos buljono , druskos , 100 gr aliejaus .Gerai ismaisom ir kepam .Po to valgom su grietine .
As kepiau su grietine, fantastika . Niekada nemokejau kepti kugelio, o dabar taip pakilau vyro akyse , mat anyta ir jo sesuo moka iskepti DABAR JAU ne pati skaniausia kugeli pasaulyje
Visko neperskaiciau, gal jau kas nors rase, bet pila i kugeli ir kefyro vietoj pieno, sako, kad labai minkstas buna.
O mano vyro mociute tai super kepdavo, bet gal cia banda buvo , nezinau: i tarkuotas bulves dedavo kiausu, grietines nemazai, aliejaus. aisku, prieskoniu, ir itarkuodavo kartu su bulvemis svoguna ir kepdavo ne orkaitej, o ant keptuves. i keptuve dar butinai reikia ipilti aliejaus, tos mases pilti apie puse keptuves (aukscio) ir ant mazos ugnies kepti, butinai uzdengus dangciu apie 15 min., tada gana paprastai apveri ant kitos puses su medine mentele ir dar pakepi kita puse taip pat, gali reiket dapilt aliejaus. gaunasi kazkas panasaus i bulvinius blynus ir i kugeli. Tikrai skanu, kas megsta bulvinius patiekalus. as kepdama vis paziuriu, ar nedega apacia, bet paskui jau atsireguliuoji pagal laika. BUTINAI ANT MAZOS UGNIES! tikiuos , kad suprantamai parasiau
Tiesa, keptuve tik tefaline, prie kitokios lips.
O mano vyro mociute tai super kepdavo, bet gal cia banda buvo , nezinau: i tarkuotas bulves dedavo kiausu, grietines nemazai, aliejaus. aisku, prieskoniu, ir itarkuodavo kartu su bulvemis svoguna ir kepdavo ne orkaitej, o ant keptuves. i keptuve dar butinai reikia ipilti aliejaus, tos mases pilti apie puse keptuves (aukscio) ir ant mazos ugnies kepti, butinai uzdengus dangciu apie 15 min., tada gana paprastai apveri ant kitos puses su medine mentele ir dar pakepi kita puse taip pat, gali reiket dapilt aliejaus. gaunasi kazkas panasaus i bulvinius blynus ir i kugeli. Tikrai skanu, kas megsta bulvinius patiekalus. as kepdama vis paziuriu, ar nedega apacia, bet paskui jau atsireguliuoji pagal laika. BUTINAI ANT MAZOS UGNIES! tikiuos , kad suprantamai parasiau
Tiesa, keptuve tik tefaline, prie kitokios lips.
QUOTE(gima @ 2004 12 30, 00:34)
Visko neperskaiciau, gal jau kas nors rase, bet pila i kugeli ir kefyro vietoj pieno, sako, kad labai minkstas buna.
O mano vyro mociute tai super kepdavo, bet gal cia banda buvo , nezinau: i tarkuotas bulves dedavo kiausu, grietines nemazai, aliejaus. aisku, prieskoniu, ir itarkuodavo kartu su bulvemis svoguna ir kepdavo ne orkaitej, o ant keptuves. i keptuve dar butinai reikia ipilti aliejaus, tos mases pilti apie puse keptuves (aukscio) ir ant mazos ugnies kepti, butinai uzdengus dangciu apie 15 min., tada gana paprastai apveri ant kitos puses su medine mentele ir dar pakepi kita puse taip pat, gali reiket dapilt aliejaus. gaunasi kazkas panasaus i bulvinius blynus ir i kugeli. Tikrai skanu, kas megsta bulvinius patiekalus. as kepdama vis paziuriu, ar nedega apacia, bet paskui jau atsireguliuoji pagal laika. BUTINAI ANT MAZOS UGNIES! tikiuos , kad suprantamai parasiau
Tiesa, keptuve tik tefaline, prie kitokios lips.
O mano vyro mociute tai super kepdavo, bet gal cia banda buvo , nezinau: i tarkuotas bulves dedavo kiausu, grietines nemazai, aliejaus. aisku, prieskoniu, ir itarkuodavo kartu su bulvemis svoguna ir kepdavo ne orkaitej, o ant keptuves. i keptuve dar butinai reikia ipilti aliejaus, tos mases pilti apie puse keptuves (aukscio) ir ant mazos ugnies kepti, butinai uzdengus dangciu apie 15 min., tada gana paprastai apveri ant kitos puses su medine mentele ir dar pakepi kita puse taip pat, gali reiket dapilt aliejaus. gaunasi kazkas panasaus i bulvinius blynus ir i kugeli. Tikrai skanu, kas megsta bulvinius patiekalus. as kepdama vis paziuriu, ar nedega apacia, bet paskui jau atsireguliuoji pagal laika. BUTINAI ANT MAZOS UGNIES! tikiuos , kad suprantamai parasiau
Tiesa, keptuve tik tefaline, prie kitokios lips.
Mes vadiname si valgi "bulvine pica" .Dar ipjaustome desreliu ar pieniskos desros.
As kaiptik vakar kepiau,gavosiu liuks
darau taip:tarkuotos bulves,virintas pienas apie 0,5l.(kugelio dydis -mazdaug 4-5asm.gerai pavalgyti )sviestas istirpintas(daugiau negu puse pakelio)tik nekarstas,2 kiausiniai.Prieskoniai:druska,pipirai,bulionas ir santa marios bulviu prieskoniai.
As visalaika gaminu padaza:kepinti svogunai, mesyte labai nedaug(dazniausiai,kalakutienos farsas)lgalima ir be miesos.pienas,grietine,sviestukas,prieskoniai,sauks.miltu.
PADAZAS:ant sviesto pakepinu svogunus ir mesyte,tuo momentu stiklineje pieno issimaisau miltus,kad neliktu gumuliuku.Tada i keptuve ant jau iskeptos mesytes,supilu piena su miltais,grietine ir prieskonius.kai uzverda, ant mazos ugnies dar pavirinu ,kad patirstietu.
Mums labai skanus,tikiuosiu ir jums patiks
darau taip:tarkuotos bulves,virintas pienas apie 0,5l.(kugelio dydis -mazdaug 4-5asm.gerai pavalgyti )sviestas istirpintas(daugiau negu puse pakelio)tik nekarstas,2 kiausiniai.Prieskoniai:druska,pipirai,bulionas ir santa marios bulviu prieskoniai.
As visalaika gaminu padaza:kepinti svogunai, mesyte labai nedaug(dazniausiai,kalakutienos farsas)lgalima ir be miesos.pienas,grietine,sviestukas,prieskoniai,sauks.miltu.
PADAZAS:ant sviesto pakepinu svogunus ir mesyte,tuo momentu stiklineje pieno issimaisau miltus,kad neliktu gumuliuku.Tada i keptuve ant jau iskeptos mesytes,supilu piena su miltais,grietine ir prieskonius.kai uzverda, ant mazos ugnies dar pavirinu ,kad patirstietu.
Mums labai skanus,tikiuosiu ir jums patiks
QUOTE(Unikumas @ 2004 10 27, 11:50)
Tarkuotos bulvės( truputį nusunktos) - spirgučiai su svogunu ir prieskoniais(karšti)- pakelis varškės sumaišytas su pienu, taip, kad gautnasi skysta masė.
oi, su varške, manau tikrai super, bet neturiu, o jau bulves tarkuosiu tuoj..
QUOTE(Lija @ 2004 11 15, 13:35)
Sikart kepiau su grietine, nes daug turejau. Tikrai gavos skanus ir minkstas. Dejau kiausu, grietiens negailejau, pieno salto slakeli, druskos ir spirguciu su svoguniukais kepintu.
Aš be pieno irgi nesu kepusi, bet grietinės bandysiu įdėti, bijau , kad nekas man gausis. Kiek laiko kepa kugelis? val?daugiau?200 laipsnių.
Labai jau seniai valgėm, tikiuosi skanus gausis.
QUOTE(Kopa @ 2005 01 31, 19:49)
oi, su varške, manau tikrai super, bet neturiu, o jau bulves tarkuosiu tuoj..
Aš be pieno irgi nesu kepusi, bet grietinės bandysiu įdėti, bijau , kad nekas man gausis. Kiek laiko kepa kugelis? val?daugiau?200 laipsnių.
Labai jau seniai valgėm, tikiuosi skanus gausis.
Aš be pieno irgi nesu kepusi, bet grietinės bandysiu įdėti, bijau , kad nekas man gausis. Kiek laiko kepa kugelis? val?daugiau?200 laipsnių.
Labai jau seniai valgėm, tikiuosi skanus gausis.
Tikrai pusantros valandos. Nedek pieno, dek daug grietines, rekomenduoju asmeniskai. As nemazam kugeliui dedu minimum stikline grietines.