Sveikutes kepejos. Dar naujoves megstanciom patarciau grietine perpus su majonezu maisyt - super. Visada taip mano mama daro. o kas megsta vedarus, tai kad nesusprogtu, pries dedant i orkaite gerai aptepkit su ranka aliejumi ir aisku pakepus subadyt neuzmirskit sekmes ir gero apetito
QUOTE (r@siukas @ 2004 11 15, 10:01) | ||
Ir kaip? |
Gavosi niam niam... Kugeli iskepiau apie 18,00 vakaro, ir kol ejom miegoti, to kugelio nebeliko nei kvapo Vyras vis i virtuve varinejo uzkasti O skarda tai didele, be to - kugelis man iskilo...na, gavosi kazkur 4-5 cm storio
To Snoopy - mes irgi tarkuojam visa kugeli smulkia tarkyte...ir nieko, noras valgyti nedingo. Beje - tai mano vyro darbas
Viskas! Ikalbejot, savaitgali bandom kugeli kepti
Čia radau DELFIO puslapyje.Bandysiu kept šeštadienį, kas dar kas prisijungs...
Reikės:
400 g mėsos (kiaulienos, vištienos arba kalakutienos),
1 arbat. šaukšt. garstyčių,
5 didelių bulvių,
200 ml grietinėlės (20% riebumo),
2 kiaušinių,
4-5 valg. šaukšt. miltų,
50 g kieto fermentinio sūrio,
druskos ir pipirų pagal skonį,
aliejaus kepimui.
Mėsą supjaustykite 1 cm storio gabalėliais, išmuškite, ištepkite garstyčiomis ir padėkite šaltai 20 min. Paskui apkepkite iš abiejų pusių gerai įkaitintame aliejuje.
Nuluptas bulves sutarkuokite bulvine trintuve, nusunkite skystį ir supilkite į tarkius grietinėlę. Pastoviai maišant suberkite po šaukštą visus miltus.
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius palengva išsukite ir supilkite į tarkius. Pagardinkite druska ir pipirais. Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į bulvių masę.
Kepimo formą ištepkite sviestu ir dugną išklokite mėsos gabalėliais.
Pabarstykite juos druska. Ant mėsos supilkite bulvių masę ir apibarstykite tarkuotu sūriu.
Uždenkite kepinį folija, skardą įkiškite į vidurinę orkaitės lentynėlę ir kepkite 20 min. 180С temperatūroje. Paskui nuimkite foliją ir dar pakepkite 10-15 min. Iškepusį apkepą truputį atvėsinkite ant grotelių, supjaustykite ir patiekite su norimu padažu.
Skanaus!
Reikės:
400 g mėsos (kiaulienos, vištienos arba kalakutienos),
1 arbat. šaukšt. garstyčių,
5 didelių bulvių,
200 ml grietinėlės (20% riebumo),
2 kiaušinių,
4-5 valg. šaukšt. miltų,
50 g kieto fermentinio sūrio,
druskos ir pipirų pagal skonį,
aliejaus kepimui.
Mėsą supjaustykite 1 cm storio gabalėliais, išmuškite, ištepkite garstyčiomis ir padėkite šaltai 20 min. Paskui apkepkite iš abiejų pusių gerai įkaitintame aliejuje.
Nuluptas bulves sutarkuokite bulvine trintuve, nusunkite skystį ir supilkite į tarkius grietinėlę. Pastoviai maišant suberkite po šaukštą visus miltus.
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius palengva išsukite ir supilkite į tarkius. Pagardinkite druska ir pipirais. Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į bulvių masę.
Kepimo formą ištepkite sviestu ir dugną išklokite mėsos gabalėliais.
Pabarstykite juos druska. Ant mėsos supilkite bulvių masę ir apibarstykite tarkuotu sūriu.
Uždenkite kepinį folija, skardą įkiškite į vidurinę orkaitės lentynėlę ir kepkite 20 min. 180С temperatūroje. Paskui nuimkite foliją ir dar pakepkite 10-15 min. Iškepusį apkepą truputį atvėsinkite ant grotelių, supjaustykite ir patiekite su norimu padažu.
Skanaus!
QUOTE (eglek @ 2004 03 01, 16:12) |
Labai liuksinis kugelis bus jei kepsit uzdaram puode, geriausia aisku toks storas špižinis puodas, o kas kepa skardoj, tai galima folga uždengti ir kepti reikia taip: įkaitinat orkaitę įdedat kugeliuką, ir jau tada sumažinus ugnį kepti kokias 3-4 valandas. Kuo ilgiau kepi tuo skaniau, buna panašiai kaip kaime kepa krosnyse per visą naktį. Nežinau ar ragavot tikrojo kaimiško, bet jau tokį tai galima pasigaminti bet kurioj orkaitėj. Sėkmės |
Hm, įdomi idėja. O kokią temparatūrą reikėtų nustatyti kepant tiek laiko?
Ir as siandien kepu kugeli Pagaliau vyra priklabinau, bo tas tu kugeliu nemegejas
Nu, ziuresim kaip gausis, dejau ko turejau ir grietines ir virinto pieno ir aliejaus truputi, ir vit. C idejau Beje, svogunus, as nekepinau kaip ziuriu cia dauguma daro, bet supjausciau ir idejau zalius ir jokiu spirgu nedejau tik istrintus ir truputi mikrobangej apkeptus vistienos kumpelius.
Tai va, dabar laukiu kol iskeps , ziuresim ar kas nor doro gausis
Nu, ziuresim kaip gausis, dejau ko turejau ir grietines ir virinto pieno ir aliejaus truputi, ir vit. C idejau Beje, svogunus, as nekepinau kaip ziuriu cia dauguma daro, bet supjausciau ir idejau zalius ir jokiu spirgu nedejau tik istrintus ir truputi mikrobangej apkeptus vistienos kumpelius.
Tai va, dabar laukiu kol iskeps , ziuresim ar kas nor doro gausis
QUOTE (Ingute @ 2004 11 21, 17:20) |
Ir as siandien kepu kugeli Pagaliau vyra priklabinau, bo tas tu kugeliu nemegejas Nu, ziuresim kaip gausis, dejau ko turejau ir grietines ir virinto pieno ir aliejaus truputi, ir vit. C idejau Beje, svogunus, as nekepinau kaip ziuriu cia dauguma daro, bet supjausciau ir idejau zalius ir jokiu spirgu nedejau tik istrintus ir truputi mikrobangej apkeptus vistienos kumpelius. Tai va, dabar laukiu kol iskeps , ziuresim ar kas nor doro gausis |
Ingute, tai kaip gavosi?
QUOTE (Sfinxute @ 2004 11 21, 22:19) |
Ingute, tai kaip gavosi? |
Na, nesigirsiu, bet tikrai labai skanus gavosi Toks niam, niam, minkstas, slapias, nu as toki labai megstu, kad nebutu kietas Kepe apie 1,5 val. labai graziai apskrudo, kepiau is pradziu ant didesnes ugnies, po to sumazinau Ir tikrai labai skaniai su vistos kumpeliais, rekomenduoju, mmmm.......
Su vyru lapnojom, net ausys linksejo
P.S. Sfinksute tavo naujasis avataras labai prikolnas
QUOTE (Ingute @ 2004 11 22, 09:56) | ||
Na, nesigirsiu, bet tikrai labai skanus gavosi Toks niam, niam, minkstas, slapias, nu as toki labai megstu, kad nebutu kietas Kepe apie 1,5 val. labai graziai apskrudo, kepiau is pradziu ant didesnes ugnies, po to sumazinau Ir tikrai labai skaniai su vistos kumpeliais, rekomenduoju, mmmm....... Su vyru lapnojom, net ausys linksejo P.S. Sfinksute tavo naujasis avataras labai prikolnas |
perskaiciau tavo zinute ir pati uzsimaniau kugelio
P.s.: aciu
QUOTE (Sfinxute @ 2004 11 22, 10:13) |
perskaiciau tavo zinute ir pati uzsimaniau kugelio P.s.: aciu |
Tai dafai, iskepk seimynai ant kokio savaitgalio
QUOTE (mamy @ 2004 02 28, 23:41) |
As tai ragavau su vistos kulselem,irgi liuks .Bet kazkaip nesuprantu,kaip ten ta mesa toje koseje iskepa...Zaliu kulsiu det nerizikuociau(sparnelius nebent),apkepti pries tai turbut nepakenktu? Papildyta @ [mergetime]1078004820[[b]*Arti rgetime] [/b] tiesa dar,norejau paklaust - o kaip darote spirgucius?Is naminiu ar pirktiniu lasiniu?jei perkate parduotuveje,tai kurie geresni - ar kokie nors ukininku lasinukai,ar saltai parukyta sonine,kur daugiau mesytes? |
Nereikia apkepinti..As visuomet kepu kugeli su vistos sparneliais. Mano vyras turbut jau neisivaizduoja, kad kugelis gali buti be vistienos Mesyte puikiausiai iskepa, paleidzia savo sultis...niam niam kaip skanu buna
as visada kepu kugeli su vistu slaunelemis ir niekada as ju neapverdu, o dedu zalias.