Panaudojau kelis patarimus iš kelių receptų ir vis dar prisimenu proporcijas- kugelis gavo nerealus
tad surašau, gal kam prireiks:
3kg bulvių
3 svogūnai
1 stiklinė pieno
šmotas parūkytų lašinukų
4 dideli kiaušiniai
druska, aliejus, sviestas
bulves sutarkavau, kartu įtarkavau ir vieną iš svogūnų - kad nejuoduotų kugelis. nieko nesunkiau. Keptuvėje pačirškinau spirgus, kai jau buvo apkepę,įdėjau smulkiai pjaustytus likusius 2 diiidelius svogūnus, dar šliūkštelėjau truputį aliejaus. Kai viskas įgavo gražią geltoną spalvą, įpyliau stiklinę pieno į keptuvę, uždengiau ir palaukiau, kol užvirs. tuo metu atskyriau kiaušinių trynius nuo baltymų - trynius sudėjau į bulvių tarkius, pasūdžiau, išmaišiau. Užvirus pieną, visą keptuvės turinį išverčiau į tarkius, intentsyviai maišydama. Baltymus suplakiau iki standžių putų ir atsargiai, kruopščiai įmaišiau į tarkius (baltymus reikia dėti prieš pat kepant, ne anksčiau). skardą aptepiau aliejum, supyliau visą masę ir 1 va. 45 min kepiau 195 laipsnių temp. kažkur po valandos ant kugelio viršaus uždėjau kelis plonyčius sviesto gabalėlius.
Patikėkit, - toks iškilęs, gražus, sodraus skonio, drėgnas, bet ne pliurza - žodžiu, mums tikrai labai patiko