Įkraunama...
Įkraunama...

kaip iškepti skanų kugelį?

QUOTE(Greta77 @ 2009 07 27, 11:07)
Vakar kepiau kugelį, kurį surijome akimirksniu  blush-anim-cl.gif Sutarkavau bulves, cukiniją - užplikinau pienu. Tada įmušiau pora kiaušinių, pora šaukštų majonezo, įdėjau keptų svogūnų ir rūkytos vištienos. Pradžioje apie 45 min kepiau 250 laipsnių orkaitėje, tada apie pusvalandį - 200 laipsnių, o galiausiai dar apie pusvalandį - 100 laipsnių. Gavosi toks minkštutis guminukas ir labai gerai atšoko nuo kepimo indo.

ilgai kepei g.gif
dar ir majonezo dedi ?
Atsakyti
QUOTE(Greta77 @ 2009 07 27, 11:07)

mes lygiai taip pat gaminam, tik svogunus dedu nekepintus, gaunasi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mickute7 @ 2009 08 23, 13:20)
ilgai kepei  g.gif



Tai, kad neilgai ir aš tiek kepu mirksiukas.gif , tik majonezo nededu, įdomu, o ką jis kugeliui duoda? g.gif
Atsakyti
Panaudojau kelis patarimus iš kelių receptų ir vis dar prisimenu proporcijas- kugelis gavo nerealus thumbup.gif tad surašau, gal kam prireiks:

3kg bulvių
3 svogūnai
1 stiklinė pieno
šmotas parūkytų lašinukų
4 dideli kiaušiniai
druska, aliejus, sviestas

bulves sutarkavau, kartu įtarkavau ir vieną iš svogūnų - kad nejuoduotų kugelis. nieko nesunkiau. Keptuvėje pačirškinau spirgus, kai jau buvo apkepę,įdėjau smulkiai pjaustytus likusius 2 diiidelius svogūnus, dar šliūkštelėjau truputį aliejaus. Kai viskas įgavo gražią geltoną spalvą, įpyliau stiklinę pieno į keptuvę, uždengiau ir palaukiau, kol užvirs. tuo metu atskyriau kiaušinių trynius nuo baltymų - trynius sudėjau į bulvių tarkius, pasūdžiau, išmaišiau. Užvirus pieną, visą keptuvės turinį išverčiau į tarkius, intentsyviai maišydama. Baltymus suplakiau iki standžių putų ir atsargiai, kruopščiai įmaišiau į tarkius (baltymus reikia dėti prieš pat kepant, ne anksčiau). skardą aptepiau aliejum, supyliau visą masę ir 1 va. 45 min kepiau 195 laipsnių temp. kažkur po valandos ant kugelio viršaus uždėjau kelis plonyčius sviesto gabalėlius.

Patikėkit, - toks iškilęs, gražus, sodraus skonio, drėgnas, bet ne pliurza - žodžiu, mums tikrai labai patiko thumbup.gif
Atsakyti
ziuriu dauguma deda kiausinius i kugeli g.gif as ju niekada nededu ir mano mama niekada nededa schmoll.gif schmoll.gif mes kartais dar kefyro pylam arba varskes idedame,tai jis toks minkstutis gaunas wub.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kisule @ 2009 08 27, 14:20)
ziuriu dauguma deda kiausinius i kugeli  g.gif  as ju niekada nededu ir mano mama niekada nededa  schmoll.gif  schmoll.gif  mes kartais dar kefyro pylam arba varskes idedame,tai jis toks minkstutis gaunas  wub.gif  4u.gif

as irgi nededu
Papildyta:
QUOTE(InRed @ 2009 08 27, 14:02)
Panaudojau kelis patarimus iš kelių receptų ir vis dar prisimenu proporcijas- kugelis gavo nerealus thumbup.gif tad surašau, gal kam prireiks:

3kg bulvių
3 svogūnai
1 stiklinė pieno
šmotas parūkytų lašinukų
4 dideli kiaušiniai
druska, aliejus, sviestas

bulves sutarkavau, kartu įtarkavau ir vieną iš svogūnų - kad nejuoduotų kugelis. nieko nesunkiau. Keptuvėje pačirškinau spirgus, kai jau buvo apkepę,įdėjau smulkiai pjaustytus likusius 2 diiidelius svogūnus, dar šliūkštelėjau truputį aliejaus. Kai viskas įgavo gražią geltoną spalvą, įpyliau stiklinę pieno į keptuvę, uždengiau ir palaukiau, kol užvirs. tuo metu atskyriau kiaušinių trynius nuo baltymų - trynius sudėjau į bulvių tarkius, pasūdžiau, išmaišiau. Užvirus pieną, visą keptuvės turinį išverčiau į tarkius, intentsyviai maišydama. Baltymus suplakiau iki standžių putų ir atsargiai, kruopščiai įmaišiau į tarkius (baltymus reikia dėti prieš pat kepant, ne anksčiau). skardą aptepiau aliejum, supyliau visą masę ir 1 va. 45 min kepiau 195 laipsnių temp. kažkur po valandos ant kugelio viršaus uždėjau kelis plonyčius sviesto gabalėlius.

Patikėkit, - toks iškilęs, gražus, sodraus skonio, drėgnas, bet ne pliurza - žodžiu, mums tikrai labai patiko thumbup.gif

atrodo turetu skanus buti, bandysiu ir as pagal tavo recepta
Atsakyti
QUOTE(mutiokas @ 2009 08 27, 19:27)
as irgi nededu
Papildyta:

atrodo turetu skanus buti, bandysiu ir as pagal tavo recepta


Tikrai as visada kepu su tuo smotu lasinuku paspirginus , tai tikrai skanus gaunasi visada. Ir visada as jo apsivalgau drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(mickute7 @ 2009 08 23, 13:20)
ilgai kepei  g.gif
dar ir majonezo dedi ?


Majonezo anksčiau nedėdavau, bet pas anytą paragavau kugelio su majonezu, tai dabar ir į vėdarus dedu. Kepiau apie 2 val., nes mano indas gilus (špižinis) bigsmile.gif
Atsakyti
Šiandien kepiau kugelį, kertam dabar thumbup.gif .
Aš kepu labai paprastai: sutarkuoju bulves, į tarkius įdedu grietinės, įmušu kiaušinį, įberiu druskos, dar miltu arba manų įmaišau, ir sudedu pakepintus lašinukus su svogūnais. Ir į orkaitę, mažiausiai pusantrai valandai smile.gif .
Atsakyti
As kugeli kepu valanda. Jei daugiau pripilu koses - tai 1.15 min. Ir niekada nekepiau daugiau, o iskepa visada pakankamai.
Dedu tarkuotas bulves ir kartu su jomis sutarkuota svoguna, trintos varskes pakeli(jei nera saldytuve ir nereikia) , kiausiniu pora, aliejaus truputi ipilu, prieskoniai ir druska. Visada uzplikau TIK verdanciu vandeniu ir darau skysta tesla. Ji man gaunasi tokia kaip blynams panasiai. ZOdziu, vandens negailiu smile.gif I skarda sudedu vistos sparnelius pjautus per puse ir uzpilu paruosta tesla. I orkaite 200 laipsniu temperaturos ir valanda kepimo. Apskritai man kugelis vienas paprasciausiu valgiu.. Galeciau daryt ir daryt smile.gif
Atsakyti
kepa jau 55 minutes kugelis pagal jusu, mielosios,patarimus... prisipazinsiu pirma karteli gyvenime kepu kugeli blush2.gif , ziuresim ar bus valgomas biggrin.gif kol kas neblogai atrodo smile.gif taigi kai iskeps ir paskanausiu pasipasakosiu kaip gavos bigsmile.gif
Atsakyti
As kugeli kepu taip: sutarkuoju kartu su bulvem svoguna, tarkiu nenusunkiu zinoma, dedu pora isplaktu kiausiniu, sauksta grietines, sauksta majonezo, supilu uzplikyta pienuka, idedu bulviu prieskoniu, druskos. Viska gerai ismaisau, kad gerai pasiskirstytu viskas. Ir i orkaite, kepu kol graziai apskrunda virsus thumbup.gif Dar butins grietines- spirguciu- svogunu padziukas essen.gif
Atsakyti