Įkraunama...
Įkraunama...

kaip iškepti skanų kugelį?

QUOTE(Ramunka33 @ 2009 05 15, 11:08)
as tiesiog i forma patiesiu kepimo popieriu,niekada neprilimpa thumbup.gif


o jus pries rasydama komentarus visose temose is eiles bent perskaitot pavadinima? g.gif Turbut ne cool.gif
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2009 05 17, 18:44)
o jus pries rasydama komentarus visose temose is eiles bent perskaitot pavadinima?  g.gif Turbut ne  cool.gif


lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
mirksiukas.gif Aš kugelį visada ruošiu taip: tarkuodama bulves į jas įdedu ir kartu sutarkuoju 1-2 svogūnus, tada pasiruošiu riebesnės varškės apie 0,5 kg, įmušu į ją 3-4 kiaušinius - ištrinu tą masę ir sudedu į tarkuotas bulves, įdedu druskytės, pipiriukų arba "Vegetos" prieskonių, krapų; pilu visą paruoštą masę į skardą, kurioje būna įpilta šiek tiek aliejaus ir šaunu į orkaitę - kepu apie valandą, nes darau didesnį kiekį. Kol kepa kugelis, pasidarau padažiuką: 2 indeliai grūdėtosios varškės, 0,5 l jogurtinės grietinės arba rūgpienio, 3 česnako skiltelės įspaustos arba supjaustytos (nuo to priklauso aštrumas) ir įberiu "Vegetos". Sulaukiame kol iškepa ir valgome su šiuo nerealiu padažiuku drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JURCE: 19 birželio 2009 - 12:25
Ir as noreciau pasidalint savo recepti smile.gif Vakar kugeli kepiau taip : Sutarkavau bulves, tada imusiau du kiausinius, idejau spirguciu, mikrobangei uzvirinau apie dvi stiklines pieno ir uzpyliau smile.gif Na ir prieskoniu dejau pagal skoni smile.gif Gal kam patiks wink.gif
Atsakyti
Man skanu kugelis su varske ir i ja pridejus trintu kmynu.
Galima ideti ivarske cesnako .
labai skanu su naminiu jogurtu.
Atsakyti
QUOTE(JURCE @ 2009 06 19, 14:23)
mirksiukas.gif Aš kugelį visada ruošiu taip: tarkuodama bulves į jas įdedu ir kartu sutarkuoju 1-2 svogūnus, tada pasiruošiu riebesnės varškės apie 0,5 kg, įmušu į ją 3-4 kiaušinius - ištrinu tą masę ir sudedu į tarkuotas bulves, įdedu druskytės, pipiriukų arba "Vegetos" prieskonių, krapų; pilu visą paruoštą masę į skardą, kurioje būna įpilta šiek tiek aliejaus ir šaunu į orkaitę - kepu apie valandą, nes darau didesnį kiekį. Kol kepa kugelis, pasidarau padažiuką: 2 indeliai grūdėtosios varškės, 0,5 l jogurtinės grietinės arba rūgpienio, 3 česnako skiltelės įspaustos arba supjaustytos (nuo to priklauso aštrumas) ir įberiu "Vegetos". Sulaukiame kol iškepa ir valgome su šiuo nerealiu padažiuku  drinks_cheers.gif


Cia jau toks prabangus kugelis :)bet labai idomu paragauti butu smile.gif as tai darau su pietu virintu ,dedu kiausini,prieskoniu,lasinuku ar paukstienos smile.gif hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo delfinarija: 23 birželio 2009 - 16:12
QUOTE(delfinarija @ 2009 06 23, 17:09)
Cia jau toks prabangus kugelis :)bet labai idomu paragauti butu  smile.gif as tai darau su pietu virintu ,dedu kiausini,prieskoniu,lasinuku ar paukstienos smile.gif  hihihi.gif

mirksiukas.gif Ačiū ačiū už pagyrimą, na jis gaunasi labai skanus, gražios spalvos ir jau skanumėlis thumbup.gif . Bet Tavo irgi labai prabangus ir lašinukai, ir paukštiena, ai kaip seilė tysta nuo pat ryto drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(JURCE @ 2009 06 25, 10:05)
mirksiukas.gif Ačiū ačiū už pagyrimą, na jis gaunasi labai skanus, gražios spalvos ir jau skanumėlis  thumbup.gif . Bet Tavo irgi labai prabangus ir lašinukai, ir paukštiena, ai kaip seilė tysta nuo pat ryto  drinks_cheers.gif

As dar kartais ir grienes idedu ,jei turiu kokios senesnes biggrin.gif
Atsakyti
Pasiskaitinėjau, kas SM prirašyta apie kugelius ir šiandien išbandžiau kugelį Čenachinėse. Nors tarkuotus patiekalus retokai gaminu (vis tik sunkus maistas), šiandieninis patiekalas labai patiko, kepsiu ir vėl greitu laiku thumbup.gif

Taigi, sutarkavau šviežias bulves, šiek tiek nusunkiau, po to įtarkavau cukinijos, pyliau virinto pieno, įmušiau kiaušinį, viską išmaišiau. Dėjau susmulkintų krapų, druskos ir baltų pipirų. Čenachines sutepiau aliejumi, pyliau dalį tešlos, po to apkeptų vištos sparnelių ir ant viršaus dar sluoksnį tarkių. Kepiau apie 1 val. Tada nudengiau dangtelį, uždėjau po gabaliuką sviesto ir dar pakepiau apie 15 min.

Valgėme su grietine ir kefyru smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Litute: 06 liepos 2009 - 16:40
Sunervinot vakar su tuo kugeliu doh.gif Neramia sirdim (dar neramesniu skrandziu)nuejau miegoti mirksiukas.gif
Bandysiu ir as,prisiskaiciusi patarimu,siandien kepti kugeli.

Kazin kas iseitu,jei deciau farso rutuliukus ir siek tiek varskes? Kazkaip perdaug info is cia susirinkau,tai turetu gautis grynai ekspermentinis. Jei ka,perspekit kol ne velu,kad nesamoniu nepridaryciau blush2.gif
Tai va,i tarkius ruosiuosi deti pora morku,pora svogunu(viska kartu sutarkuoti),stikline virinto pieno,stikline grietines,du kiausinius ir truputi manu kruopu...Ibersiu pipiriuku, Magi zoleliniu granulyciu,Vegetos. Visa ta kose zadu uzpilti ant kepimo inde isdeliotu farso rutuliuku. Kazin ka su varske daryti? Taip pat formuoti rutuliukus,ar ismaisyti tarkiuose? Jos tik 200g(pakeli) tedesiu (9 proc.rieb). Jei rimtai,po tokio kugeliuko turetu pora kg i virsu pakilti blush2.gif

Laukiu protingo zmogaus patarimo mirksiukas.gif

P.s. velniazin dar kokios cia bulves sviezios. Pirkau lietuviskas is turgaus (baltos tebuvo). Bijau,kad nebutu perskystos.

Tiesa,dar turiu sonines prisipirkusi,o noriu siandien saldytuva atsisildyti. Gal dar ir i pati kugeli tos sonines pripjaustyti(ne vien tik i padaza)? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egesichora: 08 liepos 2009 - 11:57
QUOTE(egesichora @ 2009 07 08, 12:53)
Sunervinot vakar su tuo kugeliu doh.gif Neramia sirdim (dar neramesniu skrandziu)nuejau miegoti mirksiukas.gif
Bandysiu ir as,prisiskaiciusi patarimu,siandien kepti kugeli.

Kazin kas iseitu,jei deciau farso rutuliukus ir siek tiek varskes? Kazkaip perdaug info is cia susirinkau,tai turetu gautis grynai ekspermentinis. Jei ka,perspekit kol ne velu,kad nesamoniu nepridaryciau blush2.gif
Tai va,i tarkius ruosiuosi deti pora morku,pora svogunu(viska kartu sutarkuoti),stikline virinto pieno,stikline grietines,du kiausinius ir truputi manu kruopu...Ibersiu pipiriuku, Magi zoleliniu granulyciu,Vegetos. Visa ta kose zadu uzpilti ant kepimo inde isdeliotu farso rutuliuku. Kazin ka su varske daryti? Taip pat formuoti rutuliukus,ar ismaisyti tarkiuose? Jos tik 200g(pakeli) tedesiu (9 proc.rieb). Jei rimtai,po tokio kugeliuko turetu pora kg i virsu pakilti blush2.gif

Laukiu protingo zmogaus patarimo mirksiukas.gif

P.s. velniazin dar kokios cia bulves sviezios. Pirkau lietuviskas is turgaus (baltos tebuvo). Bijau,kad nebutu perskystos.

Tiesa,dar turiu sonines prisipirkusi,o noriu siandien saldytuva atsisildyti. Gal dar ir i pati kugeli tos sonines pripjaustyti(ne vien tik i padaza)? ax.gif

mirksiukas.gif Aš kepu kugelį ir su faršu ir į bulvių tarkių masę dedu sutrintos su kiaušiniais varškės masės, nes varškė duoda gerą patiekalo spalvą ir labai jau pagerina skonį (bent jau mūsų šeimai labai patinka). Morkų nesu dėjusi niekada (gal visai ir nieko), o svogūnus kartu su bulvėmis sutarkuoju (skonis fantastiškas). Dėl bulvių skystumo nereikia bijoti, nes kai įdedu varškės - visa tarkių masė sutirštėja (varškės negailiu). Manau, kad šoninė skonio nepagadintų, tik ar nebus per riebus kugelis g.gif Sėkmės gaminant kugeliuką 4u.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JURCE: 09 liepos 2009 - 08:22
Jau suvalgem ta nesamone+svecius pavaisinom. ax.gif Pirmakart dejau grietine ir kiausinius, Tiesa,dar ir manu truputi pabarsciau pirmakart. Viskas butu ok,bet gavosi kose(kepinio viduje). Seip tai kiausinis turetu suristi mase.... Nezinau,gal bulves kaltos...Daugiau kepsiu po senovei tik pienuko siek tiek pildama i tarkius.
Atsakyti