QUOTE(burbanti @ 2009 03 17, 17:47)
Papasakosiu ka as darau su bulvemis :Kai perku kopustus,tai stengiuosi pirkti su dideliais lapasi(neapdoroti ukininku kopustai),tuos lapus nuimu ir padziaunu,kai sudziusta(ilgas laikas) padarau pusiau tarkes ,pusiau grustu virtu bulviu mase ,padruskinu ir sukloju (apie 1 cm.) atsargiai ant lapu.Pasaunu i orkaite ir kepu,kai iskepa -graziai nuvalau kopustu lapus,supjaustau didesniais kvadratais,sudedu i spizini puoda,supilu grietine,pjaustytus ir pakepintus su spirguciais svogunus ,uzdengiu puoda ir pasaunu i orkaite.Ant mazooos ugnies kepu orkaiteje maziausiai dar valanda.Daug darbo,bet kai valgai- .Mano teveliai turi pasistate tokiems kepimams krosni,tai toje krosnyje kepti kugeliai-pasaka
panasius blynus mano promociute kepdavo, vadindavo juos blynais ant kopustu lapu tik ji juos grynai is tarkuotu bulviu darydavo, o iskeptus mirkydavo grietines ir spirguciu padaze, bet daugiau nebekepdavo, tik palaikydavo siek tiek siltai, kad blynai persigertu padazo... labai skanu budavo...