Įkraunama...
Įkraunama...

kaip iškepti skanų kugelį?

Maniau, kad apie kugelį viską žinau ir dviračio čia neišrasi ax.gif O pasirodo galima dar kai ką patobulinti (tarkim įdėti grietinės arba faršo) rolleyes.gif T'skant tobulumui ribų nėra essen.gif yu.gif
Atsakyti
Papasakosiu ka as darau su bulvemis rolleyes.gif :Kai perku kopustus,tai stengiuosi pirkti su dideliais lapasi(neapdoroti ukininku kopustai),tuos lapus nuimu ir padziaunu,kai sudziusta(ilgas laikas) padarau pusiau tarkes ,pusiau grustu virtu bulviu mase ,padruskinu ir sukloju (apie 1 cm.) atsargiai ant lapu.Pasaunu i orkaite ir kepu,kai iskepa -graziai nuvalau kopustu lapus,supjaustau didesniais kvadratais,sudedu i spizini puoda,supilu grietine,pjaustytus ir pakepintus su spirguciais svogunus ,uzdengiu puoda ir pasaunu i orkaite.Ant mazooos ugnies kepu orkaiteje maziausiai dar valanda.Daug darbo,bet kai valgai- thumbup.gif .Mano teveliai turi pasistate tokiems kepimams krosni,tai toje krosnyje kepti kugeliai-pasaka
Atsakyti
Burbanti 4u.gif - baltai pavydžiu tokių blynų ant kopūstlapių. 4u.gif
Atsakyti
Labai retai ji kepu,nes darbo- doh.gif swoon.gif ,bet is mano firminiu patiekalu -jis pats firmiškiausiais hihihi.gif
Atsakyti
paskaiciau kelis puslapiukus,aciu Dievui,kad pavalgius tongue.gif ,o tai gali numirt beskaitydamas thumbup.gif as dazniausiai kepu kugeli su vistiena,siek tiek pieno,ir pora morku,per smulkiausia trintuve,tada gaunasi kazkoks skaniai ispurpes nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(burbanti @ 2009 03 18, 10:20)
Labai retai ji kepu,nes darbo-  doh.gif  swoon.gif  ,bet is mano firminiu patiekalu -jis pats firmiškiausiais  hihihi.gif

pats greičiausias patiekalas mano šeimoj , bulves nuskutai sutarkavai viska ką reikia išmakalavai ir į orkaite essen.gif

Beja merginos šis ( nestuke.gif ) reiškia nėštuke o ne apsivalgymą , jis net vadinasi nėštuke cool.gif
Atsakyti
QUOTE(burbanti @ 2009 03 17, 20:47)
Papasakosiu ka as darau su bulvemis  rolleyes.gif :Kai perku kopustus,tai stengiuosi pirkti su dideliais lapasi(neapdoroti ukininku kopustai),tuos lapus nuimu ir padziaunu,kai sudziusta(ilgas laikas) padarau pusiau tarkes ,pusiau grustu virtu bulviu mase ,padruskinu ir sukloju (apie 1 cm.) atsargiai ant lapu.Pasaunu i orkaite ir kepu,kai iskepa -graziai nuvalau kopustu lapus,supjaustau didesniais kvadratais,sudedu i spizini puoda,supilu grietine,pjaustytus ir pakepintus su spirguciais  svogunus ,uzdengiu puoda ir  pasaunu i orkaite.Ant mazooos ugnies  kepu orkaiteje maziausiai dar valanda.Daug darbo,bet kai  valgai-  thumbup.gif .Mano teveliai turi pasistate tokiems kepimams krosni,tai toje krosnyje kepti kugeliai-pasaka

taigi cia dzukiskos bandos, o ne kugelis, atsimenu toki is vaikystes kaimo, labai skanu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Deww @ 2009 03 19, 00:08)
taigi cia dzukiskos bandos, o ne kugelis, atsimenu toki is vaikystes kaimo, labai skanu smile.gif

Tikiu,kad cia dzukiskos bandos,bet kadangi siam patiekalui reikalinga ir tarkė ,tai ir parasiau prie kugeliu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2009 03 18, 22:40)
pats greičiausias patiekalas mano šeimoj , bulves nuskutai sutarkavai viska ką reikia išmakalavai ir į orkaite essen.gif

Beja merginos šis ( nestuke.gif ) reiškia nėštuke o ne apsivalgymą , jis net vadinasi nėštuke  cool.gif

lygtai nezinociau lotuliukas.gif ta ir norejau palyginti,kad issipucia pilvukas kaip nesciajai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Deww @ 2009 03 19, 02:08)

mano mama jas iki siol kepa - tik orkaiteje ir po to jau nekepa nuvalius kopustu lapus, o patiekia i stala. As labai megstu su grudeta varske, spirguciu ir visokiu laju nemegstu schmoll.gif
Atsakyti
Man visada kugelis kazkodel sausas gaunasi schmoll.gif
Atsakyti
[quote=regna,2009 03 12, 22:31]
Namine, 4u.gif -gal,tai ne tavo išmonėje kaltė,o bulvėse,jeigu jos {tarkiai ,vandeningi yra skysti},pabandyk nuspausti šiek tiek.

Na va,siandien kepe MB bulvinius blynus...nu ir ka keikesi,kad tarkiai vienas vanduo.Pasirodo tikrai nuo bulviu rusies yra skirtumas.Nenuostabu kad ir kugelis tada nepavyko,kaip tik nauja maisa nupirke buvom.Idomu kaip bus su cepelinais,jei irgi netiks ...kada ir suvalgysim ta maisa doh.gif
Atsakyti