Namine, -gal,tai ne tavo išmonėje kaltė,o bulvėse,jeigu jos {tarkiai ,vandeningi yra skysti},pabandyk nuspausti šiek tiek.
Kai virsi pieną pabandyk į piena,dar neužvirtą įpilti aliejaus porą šaukštų,būtų gerai alyvų aliejaus,bet gali ir turimą.
Aš,noriu pasiūlyti kugelio receptuką,kurį išbandžiau,man patiko.
Paruošiau tarkius{užplikinau pieno+alyvų aliejaus mišiniu},kiaušinio nedėjau.
Kepimo indą ištiesiau šoninės plonomis juostelėmis,užpuliau nestorą bulvių tarkių sluoksnį.
Ant tarkių uždėjau sluoksnį smulkiai supjaustyto snogūno+sluoksnis plonos šoninės+bulvių tarkiai.
Kai,jau užkepė gerai{sūrį sutarkavauir sumaišiau su sviestu,ir ta mase padengiau kugelio viršų.
Patikėkite,terlionės ,šiek tiek daugiau,bet valgant skonis nuostabus.
QUOTE(Naminė @ 2009 03 12, 21:13)
Ka tik pavakarieniavom,kepiau kugeli 3 kart ir...kuo toliau tuo labiau nepavyksta jis vidui toks kaip snarglys kepiau siandien 1 val,ir vistiek...pirma kart zymiai trumpiau ir buvo geresnis pilu pieno virinto,kiausini,tik jokiu spirgu i vidu nededu,nes padazas spirguciu su svogunais.Patarkit,ka ne taip darau.As kaip tik noriu sausesnio
Nepyk, bet taip juokiausi del to snarglio As nepilu pieno(tiesiog man nereikia jo,bandziau, bet seimai patinka kaip darau).Kartais labai priklauso ir nuo bulviu rusies.O i tarke galima ir nedet spirgu arba tik siek tiek kudos mesytes(bus skaniau).Ketvirtas kartas turi pavykti
QUOTE(Naminė @ 2009 03 12, 20:13)
Ka tik pavakarieniavom,kepiau kugeli 3 kart ir...kuo toliau tuo labiau nepavyksta jis vidui toks kaip snarglys kepiau siandien 1 val,ir vistiek...pirma kart zymiai trumpiau ir buvo geresnis pilu pieno virinto,kiausini,tik jokiu spirgu i vidu nededu,nes padazas spirguciu su svogunais.Patarkit,ka ne taip darau.As kaip tik noriu sausesnio
Gal jis pas tave per storas ir todel vidus neiskepa? Ar temperatura per zema?
Mielos kugelio mėgėjos,
Man iškilo toks klausimukas,dėl kugelio{ar jūs į bulvių masę dedate vitaminoC.},kad bulvių masė bulvimasė būtų baltesnė.Pasidalinkime.
Man iškilo toks klausimukas,dėl kugelio{ar jūs į bulvių masę dedate vitaminoC.},kad bulvių masė bulvimasė būtų baltesnė.Pasidalinkime.
QUOTE(Masiania* @ 2009 03 12, 23:02)
Gal jis pas tave per storas ir todel vidus neiskepa? Ar temperatura per zema?
storio per tris pirstus,o t'180-200 laipsniu.Dabar jau praveso bandziau pjaut,tai nuvistiek toks apdziuves snarg... o kad nepajuostu tarkiai tai dedu dvi tirpintas tab vit C ir i cepu mase ir i kugeli
man nerealiai skanus gaunasi ( čia sau radau sėkmes receptą) tai uždengiu kepimo formos viršu folija kai kepu , paskui atidengiu kad viršus kažkiek apskrustu , nu man nerealiai skanu būna : o šiaip kalbant apie dudeti : tarkiai , karšto pieno stikline , kiaušinis , druska pipirai . pora šaukštu riebios grietines apsirijimas
QUOTE(Naminė @ 2009 03 12, 21:58)
storio per tris pirstus,o t'180-200 laipsniu.Dabar jau praveso bandziau pjaut,tai nuvistiek toks apdziuves snarg... o kad nepajuostu tarkiai tai dedu dvi tirpintas tab vit C ir i cepu mase ir i kugeli
Nepilkit pieno , arba pilkit pieno labai nedaug:4u: Nes kai ipili pieno jis pasidaro skystas, mano mama taip daro, nes irgi megsta sausesni. As kai megstu skysta kugeli- kose, tai pilu pieno daug
O vit C dedu visada ir i visus patiekalus is tarkio.
QUOTE(tamosiuke @ 2009 03 14, 00:12)
Nepilkit pieno , arba pilkit pieno labai nedaug:4u: Nes kai ipili pieno jis pasidaro skystas, mano mama taip daro, nes irgi megsta sausesni. As kai megstu skysta kugeli- kose, tai pilu pieno daug
as tai irgi pieno pilu daaaaug, man kose su tais apskrudimai super
o vitamino C niekada nedejau, reikes pabandyti
kepiau ir as siandien kugeli,i tarkius pyliau stikline pieno,truputi grietines,prieskoniu.Man patiko dar niekad nebuvo pavyke iskepti tokio skanaus ir puraus
vit C niekad nedejau ir taip baltas gaunasi
reiks pabandyti su slaunelemis,visos taip giria
vit C niekad nedejau ir taip baltas gaunasi
reiks pabandyti su slaunelemis,visos taip giria
As vitamino C nededu, nes ir taip grazus gaunas,o kadangi neuzsistovi tai... Siaip kai turiu, tai pritrupinu farso i vidu, nes man asmeniskai, kur kas skaniau, nei su spirgiais, kuriu nevalgau
as kugeli kepu taip :
sutarkuoju bulwes ten pat pora swogunu,1-2 kiausiniai,35% grietinele pakaitinu iki wirimo ir supilu i gauta mase.ir kept orkaitej.kugelis graziai pakyla ir buna baltas.skanaus
sutarkuoju bulwes ten pat pora swogunu,1-2 kiausiniai,35% grietinele pakaitinu iki wirimo ir supilu i gauta mase.ir kept orkaitej.kugelis graziai pakyla ir buna baltas.skanaus
QUOTE(Katute @ 2009 03 17, 00:26)
As vitamino C nededu, nes ir taip grazus gaunas,o kadangi neuzsistovi tai... Siaip kai turiu, tai pritrupinu farso i vidu, nes man asmeniskai, kur kas skaniau, nei su spirgiais, kuriu nevalgau
Nematau skirtumo-farsas ar spirgai(nes dedu su raumenuku spirgus).Skanu visaip