Kugelis man greiciausias patiekalas.Metu metais isbandytas.Pakepu smulkiai sviezios sonines ar siaip sviezios kiaulienos su riebaliukais(jei truputis karsto rukymo irgi nieko).Sukepus spirguciams, ipjaustau dideli ar kelis svogunus ir dar kepu kol svogunai suminksteja.Padruskinu,pipiriuku.
Bulves sutarkuoju.I tarkius imusu 2kiausinius,idedu dali spirgu(2-3saukstai),druskos.Skarda patepu aliejum ir pilu ismaisyta tarke.Dedu i ikaitinta orkaite ir kepu apie 50min.180-170laipsniu.
I likusius spirgus keptuvej ipilu truputi vandens(kad ne taip riebu butu),idedu grietines,lauro lapeli.Valgom su kugeliu.Kas nemegsta,galima tik su gietine valgyt.
Kugelis visad minkstas, skanus
Norint iškepti gerą kugelį ,reikia jį ruošti su gera nuotaika,visad pavyks.
QUOTE(regna @ 2009 02 10, 21:21)
Norint iškepti gerą kugelį ,reikia jį ruošti su gera nuotaika,visad pavyks.
kaip cia pasakius. Bulviu, kiausinio ir kt. ingredientu visvien reikia. Ir orkaites reikia.
Siaip remiantis nuvalkiotu juokeliu, jei nepavyks, prie kugelio 100 g brendzio, niekas nesekmes nepastebes
QUOTE(Viga @ 2009 01 08, 13:46)
Mergytes, reikia skubaus patarimo Ar kas bandet i kugelio tarki pilt kefyro? Turiu gal 2 litrus, noriu sunaudot ir bijau sugadinti
mes tik su kefyru ir darom kugeli!
tarkiai, daug kefyro, svogunai, druska, pipirai ir lauro lapai. labai skanus minkstutelis gaunasi svarbu kefyro nepamazint
as tai dedu visa pok.bulvių priesk.,2 kiaušus,podeli pieno užvirinto. Reikia būtinai, kad skarda nebūtu žema,ir gaunasi LABAI GERAS MINKŠTUTELIS, IR LABAI SKANUS. O spirgai mum tinka tik ant kugelio, o ne į vidų.
o aš visada pakabinu marlėj tarkius,kad nubėgtų skystis,tuo tarpu pakepinu liesesnę pažandę su svogūnais,baigiant kepti įpilu apie 3/4 ltr pieno,pakaitinu iki užvirimo ir užpilu ant nusivarvėjusių tarkių.Kugelis būna šviesus,minkštas ir kvepiantis.Nepamirškit druskytės
QUOTE(lututė @ 2009 02 12, 14:18)
o aš visada pakabinu marlėj tarkius,kad nubėgtų skystis,tuo tarpu pakepinu liesesnę pažandę su svogūnais,baigiant kepti įpilu apie 3/4 ltr pieno,pakaitinu iki užvirimo ir užpilu ant nusivarvėjusių tarkių.Kugelis būna šviesus,minkštas ir kvepiantis.Nepamirškit druskytės
as ir taip darau, nes bulviu sultys toki aitruma duoda
Nesu dar kepus kugelio, bet labai jau čia susimasinau šiandien nekaip jaučiuos ir tingiu ,tai ryt tiksliai, kad kepsiu čenakinėse su vištiena
QUOTE(balke @ 2009 02 18, 14:46)
laba diena esu vaikinukas kuris megsta veiksma virtuveje...turiu problemele...noriu skanaus minksto kugeliuko....moku daug bet kugeliuko skanaus nemoku...gal kas man pagelbes??? pas mane sudziuves kazkoks lievas.... patarkit...plyzzz....
Taigi tik rinkis Šitiek patarimų Svarbu svogūniukai, lašinukai,kiaušis, o kitą kaip nori.Mano visad minkštas ir labai skanus kugelis.Bandyk ir pavyks
Ka tik pavakarieniavom,kepiau kugeli 3 kart ir...kuo toliau tuo labiau nepavyksta jis vidui toks kaip snarglys kepiau siandien 1 val,ir vistiek...pirma kart zymiai trumpiau ir buvo geresnis pilu pieno virinto,kiausini,tik jokiu spirgu i vidu nededu,nes padazas spirguciu su svogunais.Patarkit,ka ne taip darau.As kaip tik noriu sausesnio