Įkraunama...
Įkraunama...

kaip iškepti skanų kugelį?

Visada pilu i kugeli ir pieno (uzvirinto) ir kefyro, nededu kiausiniu nei miltu schmoll.gif
Atsakyti
Kugelis su svogūnais ir dešrelėmis
Mums paruošti reikės:
bulvių nuvalytų,
1 stiklinė pieno,
1kiaušinis,
6-8 pieniškos dešrelės,
300g.saltairūkytų lašinukų{galima dėti ką mėgsti}
1 svogūnas,
druskos,
aliejaus {galima sviesto}skardai ištepti
Lašinukus,ar,kitą mėsytę supjaustome kūbeliais.
Bulves sutarkuojame ir užplikome verdančiu pienuku.
Įmušame kiaušinįir pakepintus svogūnus su pakepintais lašinukais.
Paskaniname druskyte.
Dešreles išilgai supjaustome į keturias dalis.
Pailgą skardą patepame aliejumi arba sviestu.
Sluoksniuojame tarkiai,,bei dešreles,susluoksniuojame..
Kepame 220.C.orkaitėje maždaug valandą.
Atsakyti
Sveikutės, kepiau kugelį naudodamasi jūsų patarimais, bet man pats vidurys kugelio gavosi sausas ir toks į vieną gabalą sušokęs. Šonuose tai super minkštas, purus ir skanus. Į tarkius pyliau karšto pieno, padruskinau. Kieušinio ir riebalų jokių nedėjau tik skardą sviestu ištepiau.
Kaži kodėl taip man iškepė? Gal per mažai pieno? 21 cm skersmens apvalioje formoje kepiau tai pieno kokius 500 - 600 ml. pyliau. O gal tas vidurys toks gavosi, nes neiškepė?
Gal kas patars, nes nesinori, kad kitą kartą taip atsitiktų.
Atsakyti
Jolka1224,
Perskaičiau,tavo nuorodą ir,pirma,kas iškilo,tai ar kai,pyliai pieną tolygiai išmaišiai?Antra,tu pati jau atsakiai ar pakankamai buvo pieno?
Kitų minusų nesuradau,gal kitos įžvelgs objektyviau.
Atsakyti
visada piliu pieno ir kiausini dedu.
Atsakyti
labas, reikia į kugelį riebaliukų pilti, nes kitaip sausas buna mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingabi: 12 sausio 2009 - 07:32
QUOTE(Ingabi @ 2009 01 12, 07:29)
labas, reikia į kugelį riebaliukų pilti, nes kitaip sausas buna mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif as visad pakepinu koki mesgali, arba bent svoguniuka ant sviesto ir supilu i kugeli ax.gif

kaip uzsimaniau kugelio, reiks turbut greitu laiku pasidaryti, gaila, kad tik sau, nes MB nemegsta verysad.gif
Atsakyti
nu jus cia ir sugundet mane...viskas rytoj jokiu lietiniu nebus schmoll.gif kepsiu kugeli wub.gif labai skanu ideti i vidu rukytos vistienos.... wub.gif
Atsakyti
Kepant kugelį ir anksčiau moterys plikindavo,nes kugelis būna sveikesnis,kuomet jis užpilamas virintu pienu.
Kugelio gaminimo būdų yra pačių į vairiausių.
Vienos šeimininkės slpnai nusunke,ir po to užpliko.
Labai ydomaus skonio kugelis gaunasi,kuomet išplakamas kiaušinis,į tą plakinį idedama pora šaukštų majonezo{tarkime su krapais},čia reik pamėgti krapus.
Dar ydomus skonis būna tada,kai vienas sluoksnis dedamas tarkių ,po,to dedamas svogūnas smulkiai pjaustytas+smulkintas česnakas+apvirti ,pakepinti vištų sparneliai.
Ant viršaus tarkiai,ant tarkių svieto kūbeliai.
Atsakyti
Sumaniau as irg ikepti pirma karta kugeli. Turiu viena klausimeli. Ar ta visa kugelio mase kieknors kyal kepant? Ta prasme ar i forma galiu daugiau pripilti ar palikti daugiau vietos,kad pasipustu siek tiek? Tikiuosi klausyma supratote
Atsakyti
QUOTE(Domiuosi @ 2009 01 17, 11:25)
Sumaniau as irg ikepti pirma karta kugeli. Turiu viena klausimeli. Ar ta visa kugelio mase kieknors kyal kepant? Ta prasme ar i forma galiu daugiau pripilti ar palikti daugiau vietos,kad pasipustu siek tiek? Tikiuosi klausyma supratote


Siek tiek pakyla, nes kazkada padauginau, tai isbego. nezymiai, bet palik vietos 4u.gif
Atsakyti
Visada pilu pieno ir kiausinuka dedu,o dar esu isbandziusi su rukytais sparneliais,tai visiems patiko thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lukaja: 05 vasario 2009 - 19:27