Visada pilu i kugeli ir pieno (uzvirinto) ir kefyro, nededu kiausiniu nei miltu
Kugelis su svogūnais ir dešrelėmis
Mums paruošti reikės:
bulvių nuvalytų,
1 stiklinė pieno,
1kiaušinis,
6-8 pieniškos dešrelės,
300g.saltairūkytų lašinukų{galima dėti ką mėgsti}
1 svogūnas,
druskos,
aliejaus {galima sviesto}skardai ištepti
Lašinukus,ar,kitą mėsytę supjaustome kūbeliais.
Bulves sutarkuojame ir užplikome verdančiu pienuku.
Įmušame kiaušinįir pakepintus svogūnus su pakepintais lašinukais.
Paskaniname druskyte.
Dešreles išilgai supjaustome į keturias dalis.
Pailgą skardą patepame aliejumi arba sviestu.
Sluoksniuojame tarkiai,,bei dešreles,susluoksniuojame..
Kepame 220.C.orkaitėje maždaug valandą.
Mums paruošti reikės:
bulvių nuvalytų,
1 stiklinė pieno,
1kiaušinis,
6-8 pieniškos dešrelės,
300g.saltairūkytų lašinukų{galima dėti ką mėgsti}
1 svogūnas,
druskos,
aliejaus {galima sviesto}skardai ištepti
Lašinukus,ar,kitą mėsytę supjaustome kūbeliais.
Bulves sutarkuojame ir užplikome verdančiu pienuku.
Įmušame kiaušinįir pakepintus svogūnus su pakepintais lašinukais.
Paskaniname druskyte.
Dešreles išilgai supjaustome į keturias dalis.
Pailgą skardą patepame aliejumi arba sviestu.
Sluoksniuojame tarkiai,,bei dešreles,susluoksniuojame..
Kepame 220.C.orkaitėje maždaug valandą.
Sveikutės, kepiau kugelį naudodamasi jūsų patarimais, bet man pats vidurys kugelio gavosi sausas ir toks į vieną gabalą sušokęs. Šonuose tai super minkštas, purus ir skanus. Į tarkius pyliau karšto pieno, padruskinau. Kieušinio ir riebalų jokių nedėjau tik skardą sviestu ištepiau.
Kaži kodėl taip man iškepė? Gal per mažai pieno? 21 cm skersmens apvalioje formoje kepiau tai pieno kokius 500 - 600 ml. pyliau. O gal tas vidurys toks gavosi, nes neiškepė?
Gal kas patars, nes nesinori, kad kitą kartą taip atsitiktų.
Kaži kodėl taip man iškepė? Gal per mažai pieno? 21 cm skersmens apvalioje formoje kepiau tai pieno kokius 500 - 600 ml. pyliau. O gal tas vidurys toks gavosi, nes neiškepė?
Gal kas patars, nes nesinori, kad kitą kartą taip atsitiktų.
Jolka1224,
Perskaičiau,tavo nuorodą ir,pirma,kas iškilo,tai ar kai,pyliai pieną tolygiai išmaišiai?Antra,tu pati jau atsakiai ar pakankamai buvo pieno?
Kitų minusų nesuradau,gal kitos įžvelgs objektyviau.
Perskaičiau,tavo nuorodą ir,pirma,kas iškilo,tai ar kai,pyliai pieną tolygiai išmaišiai?Antra,tu pati jau atsakiai ar pakankamai buvo pieno?
Kitų minusų nesuradau,gal kitos įžvelgs objektyviau.
visada piliu pieno ir kiausini dedu.
labas, reikia į kugelį riebaliukų pilti, nes kitaip sausas buna
QUOTE(Ingabi @ 2009 01 12, 07:29)
labas, reikia į kugelį riebaliukų pilti, nes kitaip sausas buna
as visad pakepinu koki mesgali, arba bent svoguniuka ant sviesto ir supilu i kugeli
kaip uzsimaniau kugelio, reiks turbut greitu laiku pasidaryti, gaila, kad tik sau, nes MB nemegsta
nu jus cia ir sugundet mane...viskas rytoj jokiu lietiniu nebus kepsiu kugeli labai skanu ideti i vidu rukytos vistienos....
Kepant kugelį ir anksčiau moterys plikindavo,nes kugelis būna sveikesnis,kuomet jis užpilamas virintu pienu.
Kugelio gaminimo būdų yra pačių į vairiausių.
Vienos šeimininkės slpnai nusunke,ir po to užpliko.
Labai ydomaus skonio kugelis gaunasi,kuomet išplakamas kiaušinis,į tą plakinį idedama pora šaukštų majonezo{tarkime su krapais},čia reik pamėgti krapus.
Dar ydomus skonis būna tada,kai vienas sluoksnis dedamas tarkių ,po,to dedamas svogūnas smulkiai pjaustytas+smulkintas česnakas+apvirti ,pakepinti vištų sparneliai.
Ant viršaus tarkiai,ant tarkių svieto kūbeliai.
Kugelio gaminimo būdų yra pačių į vairiausių.
Vienos šeimininkės slpnai nusunke,ir po to užpliko.
Labai ydomaus skonio kugelis gaunasi,kuomet išplakamas kiaušinis,į tą plakinį idedama pora šaukštų majonezo{tarkime su krapais},čia reik pamėgti krapus.
Dar ydomus skonis būna tada,kai vienas sluoksnis dedamas tarkių ,po,to dedamas svogūnas smulkiai pjaustytas+smulkintas česnakas+apvirti ,pakepinti vištų sparneliai.
Ant viršaus tarkiai,ant tarkių svieto kūbeliai.
QUOTE(Domiuosi @ 2009 01 17, 11:25)
Sumaniau as irg ikepti pirma karta kugeli. Turiu viena klausimeli. Ar ta visa kugelio mase kieknors kyal kepant? Ta prasme ar i forma galiu daugiau pripilti ar palikti daugiau vietos,kad pasipustu siek tiek? Tikiuosi klausyma supratote
Siek tiek pakyla, nes kazkada padauginau, tai isbego. nezymiai, bet palik vietos
Visada pilu pieno ir kiausinuka dedu,o dar esu isbandziusi su rukytais sparneliais,tai visiems patiko