Visada i kugeli pilu karsto karsto pieno, tada jis buna labai sviesus ir purus
QUOTE(inrinke @ 2008 10 02, 15:56)
Man labai skanus bulviu plokstainis su cukinija. Sutarkuoji bulves, cukinija, imusi kelis kiausinius, idedi druskytes, viska sumaisai ir kepi. Plokstainis labai purus iseina.
Jo, man irgi toks su cukinija labai labai skanus , o vakar į tarkius pridėjau tarkuoto smulkia burokine tarka moliūgo, taip par superinis gavosi
QUOTE(Masiania* @ 2008 10 12, 11:17)
Visada i kugeli pilu karsto karsto pieno, tada jis buna labai sviesus ir purus
Pritariu,kad virintas pienas duoda kugeliui purumo
Pas mano anyta budavo kugelis labai toks kaip cia pasakius , guminis.Ir budavo pridejus i ji lauro lapu.Toks keistas tas kugelis istiesu budavo ir tamsus,bet ir visai skanus....Kaskaip nespejau paklaust kaip ji ten ji gamindavo....
Pas mane gaunas visada toks minkstutis ir labai purus.Visai noreciau pasigaminti ir kitoki kugeli.Tarkim kaip anyta gamindavo.Tik neisivaizduoju kaip ji toki gumini reik padaryt.
QUOTE(Kukūška @ 2008 10 20, 18:02)
Pritariu,kad virintas pienas duoda kugeliui purumo
Pas mano anyta budavo kugelis labai toks kaip cia pasakius , guminis.Ir budavo pridejus i ji lauro lapu.Toks keistas tas kugelis istiesu budavo ir tamsus,bet ir visai skanus....Kaskaip nespejau paklaust kaip ji ten ji gamindavo....
Pas mane gaunas visada toks minkstutis ir labai purus.Visai noreciau pasigaminti ir kitoki kugeli.Tarkim kaip anyta gamindavo.Tik neisivaizduoju kaip ji toki gumini reik padaryt.
Pas mano anyta budavo kugelis labai toks kaip cia pasakius , guminis.Ir budavo pridejus i ji lauro lapu.Toks keistas tas kugelis istiesu budavo ir tamsus,bet ir visai skanus....Kaskaip nespejau paklaust kaip ji ten ji gamindavo....
Pas mane gaunas visada toks minkstutis ir labai purus.Visai noreciau pasigaminti ir kitoki kugeli.Tarkim kaip anyta gamindavo.Tik neisivaizduoju kaip ji toki gumini reik padaryt.
gal nededavo jokiu riebalu ir skysciu
QUOTE(Nerytė @ 2008 10 20, 11:08)
gal nededavo jokiu riebalu ir skysciu
Man ir toks vaizdas ,kad tarkis pas ja budavo ir viskas.
Na as spirguciu nededu ir kai netingiu itarkuoju kelias morkas ir ipjaustau gryby. O man jis visada toks minkstutis iseina,nes kepu labai plonai
QUOTE(Kukūška @ 2008 10 20, 20:02)
Pritariu,kad virintas pienas duoda kugeliui purumo
Pas mano anyta budavo kugelis labai toks kaip cia pasakius , guminis.Ir budavo pridejus i ji lauro lapu.Toks keistas tas kugelis istiesu budavo ir tamsus,bet ir visai skanus....Kaskaip nespejau paklaust kaip ji ten ji gamindavo....
Pas mane gaunas visada toks minkstutis ir labai purus.Visai noreciau pasigaminti ir kitoki kugeli.Tarkim kaip anyta gamindavo.Tik neisivaizduoju kaip ji toki gumini reik padaryt.
Pas mano anyta budavo kugelis labai toks kaip cia pasakius , guminis.Ir budavo pridejus i ji lauro lapu.Toks keistas tas kugelis istiesu budavo ir tamsus,bet ir visai skanus....Kaskaip nespejau paklaust kaip ji ten ji gamindavo....
Pas mane gaunas visada toks minkstutis ir labai purus.Visai noreciau pasigaminti ir kitoki kugeli.Tarkim kaip anyta gamindavo.Tik neisivaizduoju kaip ji toki gumini reik padaryt.
Mano tetis daro toki gumini, tai 100 proc. zinau, kad jis nepila jokio pieno, o kartais ir bulviu sulciu pamazina, jei bulves labai sultingos.
Į sutarkuotas bulves įpilu verdančio pieno (negailiu jo, kuo daugiau tuo minkštesnis gaunas), įdedu druskos ir apkeptus kiaulienos sparndinės gabaliukus.
Kepu apie valandą
Kepu apie valandą
pasikviete draugai vakarienes, tai valgem kugeli kepta su kiaules kojom dar tokio skanumo neragavus buvau bet ir kepe ten ji apie 3h
Bulvių kugelis su vištiena,
bulves ,sutarkuojamos,nusunkiamos,užplikomos verdančiu pienu.Įdedama tirpinto sviesto,pasūdoma.Paaruošta višta supjaustoma nedideliais gabaliukais,sudedama į verdantį pasūdytą vandenįir verdama 10- 15min. Išemus įtrinama susmulkintu česnaku.Sviestu išteptake kepimo inde sluoksniuojami tarkiai ir vištiena.Viršutinis sluoksnis turi būti tarkinių.Kepama orkaitėje vieną valandą.Valgoma su tirpintu sviestu.
Papildymas:galima į kugelį įtarkuoti svogūnų ,galima įtarkuoti česnako.
Dauguma,mėgsta kugelį su varške.
Kai kas į kugelį deda miltų pora šauktų,įmuša kiaušinių.
Guminis kugelis bus tuomet,kai nusunksime bulvių sultis ir nepilsime pieno.
Dar kiti į kugelį deda majonezo,suteikia kugeliui ydomų skonį.
Geriausias kugelio skonis ,kai jis kepamas yra krosnyje.
Tikiuosiu ,gal kas jums tiks iš mano patarimų.
bulves ,sutarkuojamos,nusunkiamos,užplikomos verdančiu pienu.Įdedama tirpinto sviesto,pasūdoma.Paaruošta višta supjaustoma nedideliais gabaliukais,sudedama į verdantį pasūdytą vandenįir verdama 10- 15min. Išemus įtrinama susmulkintu česnaku.Sviestu išteptake kepimo inde sluoksniuojami tarkiai ir vištiena.Viršutinis sluoksnis turi būti tarkinių.Kepama orkaitėje vieną valandą.Valgoma su tirpintu sviestu.
Papildymas:galima į kugelį įtarkuoti svogūnų ,galima įtarkuoti česnako.
Dauguma,mėgsta kugelį su varške.
Kai kas į kugelį deda miltų pora šauktų,įmuša kiaušinių.
Guminis kugelis bus tuomet,kai nusunksime bulvių sultis ir nepilsime pieno.
Dar kiti į kugelį deda majonezo,suteikia kugeliui ydomų skonį.
Geriausias kugelio skonis ,kai jis kepamas yra krosnyje.
Tikiuosiu ,gal kas jums tiks iš mano patarimų.
QUOTE(Masiania* @ 2008 10 22, 04:05)
Mano tetis daro toki gumini, tai 100 proc. zinau, kad jis nepila jokio pieno, o kartais ir bulviu sulciu pamazina, jei bulves labai sultingos.
Butinai isbandysiu toki kugeli..Anus gausis...
QUOTE(cerol @ 2008 10 25, 08:55)
sien kaip tik kepi kugely, mano atradimas idedu puse saukstelio kepimo milteliu ir ismaisau , duoda lengvuma, ir da visad idedu kminu
Ogo,dar ir kmynu