Įkraunama...
Įkraunama...

kaip iškepti skanų kugelį?

QUOTE(Greta77 @ 2008 07 13, 16:14)
. Dar labai megstam kugeli (mes vadiname bandomis) ant kopustu lapu. Tarke reikia truputi nusunkti ir sumaisyti su virtomis bulvemis (tarkes mazdaug 2/3, o virtu trintu bulviu 1/3). I tesla reikia ipilti lydyto sviesto. Skarda iskloti kopustu lapais ir ant ju deti tesla. Gaunasi  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  Mano anyta kopustu lapu pridziovina ir ziemai, o tada kepa peciuje  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Gi čia dzūkiškos bandos thumbup.gif - tik mano anyta vietoj sviesto deda grietinės ir nereikia jokių kiaušinių,tik druskytės.Iškepus supjausto arba suplėšo gabaliukais,kiekvieną pamerkia į pieną,visus deda į kokį nors puodą,užpila grietine ir lašinukų spirgais,dar įkiša į orkaitę keliom min,kad patrokštų...Net seilės man bėga....
Atsakyti
QUOTE(mammka @ 2008 05 20, 23:07)
As butent tokiuose ir kepu  mirksiukas.gif .Man patinka moliniai,juose skonis kitoks gaunasi.Galima dar ir su vistiena padaryt,skanu.

O kiek laiko kepti? Gavau cenakus dovanu pries pora metu, o taip ir nepanaudojau g.gif
blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Abai @ 2008 07 25, 18:25)
O kiek laiko kepti? Gavau cenakus dovanu pries pora metu, o taip ir nepanaudojau  g.gif
blush2.gif

man greiciau iskepa nei skardoj, nes mazesni indeliai, kiek laiko nepasakysiu, nes kaip ir viska darau is akis smile.gif tiesiog reikia su dantu krapstuku idurus patikrinti ax.gif
Atsakyti
Kepiau kugeli su vistiena cenakinese. I tarkuotas bulves dejau virtos vistienos, kiausini, pakepintos sonines su svogunu ir kelis saukstus grietinese ir druskos. Labai skanus ir purus! O labiausiai patiko - cenakinese kugelis labai ilgai islieka karstas!!!
Atsakyti
Vajeee, kaip apsirijau blush2.gif Iskepiau kugeli su grietine, kaip pirmame puslapyje rekomendavo BEA, dejau kiausu ir dar gabala cukinijos itarkavau thumbup.gif Na toks minkstas kaip, kose, bet toki ir musu seima dievina. Valgem su grietines, varskes ,tarkuoto agurko ir cesnako padazu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Alincia @ 2008 07 29, 16:03)
Vajeee, kaip apsirijau  blush2.gif  Iskepiau kugeli su grietine, kaip pirmame puslapyje rekomendavo BEA, dejau kiausu ir dar gabala cukinijos itarkavau  thumbup.gif  Na toks minkstas kaip, kose, bet toki ir musu seima dievina. Valgem su grietines, varskes ,tarkuoto agurko ir cesnako padazu  wub.gif

koks padažo receptas ydomus bigsmile.gif ,tai gaunas toks tirštas? šaltas?
Atsakyti
QUOTE(Alincia @ 2008 07 29, 16:03)
Vajeee, kaip apsirijau  blush2.gif  Iskepiau kugeli su grietine, kaip pirmame puslapyje rekomendavo BEA, dejau kiausu ir dar gabala cukinijos itarkavau  thumbup.gif  Na toks minkstas kaip, kose, bet toki ir musu seima dievina. Valgem su grietines, varskes ,tarkuoto agurko ir cesnako padazu  wub.gif

Va va va, o padaziuko receptuka issamiau butu idomu patyrineti, labai jau idomiai ir viliojanciai skamba ax.gif
Atsakyti
bandziau kept, kai cia dauguma rekomendavo, su pasildutu pienu.. nu bet musu seimynai skaniausias viasai paprastas kugelis: bulviu tarkiai (nesunkiu), kiausiniai, druska ir bulviu prieskoniai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(awiux @ 2008 07 30, 15:30)
koks padažo receptas ydomus  bigsmile.gif ,tai gaunas toks tirštas? šaltas?

Aha, gaunasi toks panasus ir rama crem bonjur, tik netepamas, o grietines tirstumo thumbup.gif Imu puse pakelio varskes 9%, puse didelio indelio grietines, trumpavaisi vidutini agurka (tarkuoju burokine tarka), spaudziu 2 skilteles cesnako, smulkinu krapus ir petrazoles, druskoju, pipiruoju ir sumaisau smile.gif Nesildyt! Mano vyras megsta si padaza salta su prancuziskom duonelem thumbup.gif O tetis mano sako, jei ner spirgu su svogunais, tai nesamone, o ne kugelis doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alincia: 03 rugpjūčio 2008 - 17:44
QUOTE(Alincia @ 2008 08 03, 17:43)
Aha, gaunasi toks panasus ir rama crem bonjur, tik netepamas, o grietines tirstumo  thumbup.gif  Imu puse pakelio varskes 9%, puse didelio indelio grietines, trumpavaisi vidutini agurka (tarkuoju burokine tarka), spaudziu 2 skilteles cesnako, smulkinu krapus ir petrazoles, druskoju, pipiruoju ir sumaisau  smile.gif Nesildyt!  Mano vyras megsta si padaza salta su prancuziskom duonelem  thumbup.gif  O tetis mano sako, jei ner spirgu su svogunais, tai nesamone, o ne kugelis  doh.gif

bigsmile.gif , dziaugiuosi atsivertusi si puslapi, labai megstame plokstainius, tai padazo receptukas mums kaip tik, manau bus laaabai skanu... wub.gif
O del bulviu plokstainio minkstumo, as itarkuoju morku, buna tikrai minksta. biggrin.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
siandien kepiau kugeli gavosi visai skanus smile.gif
bulviu tarku nenusunkiau.
kalakutienos farsa,svoguna pakepiau ant sviesto su prieskoniais.
pyliau puse stiklines rugpienio.
pipiru,druskos ir dar prieskoniu. 2saukstus miltu.
viska sumaisiau. skarda tepiau sviest pries kepimo pabaiga ant virsaus ploktainiau uzdejau dar sviestuko(nedaug)
thumbup.gif
Atsakyti
Musu seimynoje vienintelis pripazystamas kugelis - su antim wink.gif
Supjaustau antyte gabaliukais,tuos riebius riebius gabalus smulkiai,ytrinu prieskoniais,labai svarbu deti ciberzoles ir cesnako (siek tiek)visa kita pagal skoni.Palaikai per nakti.Sudet i skarda ypilt slakeli aliejaus ir apkepint.Paruost kugelio mase moka visos,tai nerasau smile.gif .Kai antis apkepa(apie 30min.) uzpilt tarkiu mase ir kept.Tik butinai palikt taukus skardoje ,kurie atsiranda kepant anti,jie duoda ypatingai gera skoni essen.gif
Atsakyti