sveikos
siandien ir as kepiau kugeli pirma karta nes siaipvaziuodavom pas tevus visad valgyt
gavosi nerealus - reiks ir toliau kept paciai as dariau su pienu, spirguciais, svogunu ir dar dugna skardos isklojau parukytais sonkauliukais
QUOTE(fainamama @ 2008 05 18, 14:41)
Beje, kokiuose molinukuose kepate panickos, ar tokiuose, kur cenachams skirti.Niekada moliniame nebandziau... gal ir gera mintis.
As butent tokiuose ir kepu .Man patinka moliniai,juose skonis kitoks gaunasi.Galima dar ir su vistiena padaryt,skanu.
QUOTE(vygantas @ 2008 06 04, 22:09)
Gal kas zinote kugelio ant/su ajeru lapais recepta?
Gera krosni matyt turi, kad ruosies ant ajero kepti
nezinau, gal kas jau patare toki dalykeli. Kai atsiras sviezios lietuviskos bulves, galima kepti kugeli ne plikant ant tarkiu virinta piena, bet ipilti toki pati kieki kefyro ir butinai nepagaileti kokiu 3-4 kiausiniu. Gaunasi toks baltas ir purus kugelis ovisa kita, kaip ir normaliam kugelyje (prieskoniai, riebalai ir t.t)
Na va, as irgi ka tik issikepiau kugeli ir net draugas isgyre, o jau jis maistui tai tikrai isrankus. Prisiskaiciau cia visokiu receptu, tai sumiksavau savaji.
Ingredientams emiau 2kg bulviu, kiausini, atsaldytos vistienos file, santa maria vistienos prieskoniu, druskos, stikline grietines, pieno, pora svogunu, sviesto ir sonines spirguciams.
Vistiena supjausciau mazais gabaleliais ir paviriau 15 minuciu sudytame vadenyje. Tada apiberiau vistienos prieskoniais ir atidejau i sali. Sutarkavau bulves, imusiau kiausini, sudejau grietine ir ipyliau virinto pieno stikline. Zinoma, iberiau druskos. Tada patirpinau sonine su svogunais spirgams ir sudejau i tarkius. Idejau gera sauksta sviesto ir viska ismaisiau. Skarda istepiau sviestu, ant dugno dejau vistiena, pyliau sluoksni tarkiu, tada vel vistiena ir vel tarkiu. Kepiau ~1.5h 200 laipsniu karstumo orkaiteje.
Draugas, isgirdes, kad kepu plokstaini su vistiena susirauke. Bet paragaves sake, kad ji cia labai tinka. Tai va. O man irgi gavosi idealus plokstainis, toks, koki as ir megstu.
Ingredientams emiau 2kg bulviu, kiausini, atsaldytos vistienos file, santa maria vistienos prieskoniu, druskos, stikline grietines, pieno, pora svogunu, sviesto ir sonines spirguciams.
Vistiena supjausciau mazais gabaleliais ir paviriau 15 minuciu sudytame vadenyje. Tada apiberiau vistienos prieskoniais ir atidejau i sali. Sutarkavau bulves, imusiau kiausini, sudejau grietine ir ipyliau virinto pieno stikline. Zinoma, iberiau druskos. Tada patirpinau sonine su svogunais spirgams ir sudejau i tarkius. Idejau gera sauksta sviesto ir viska ismaisiau. Skarda istepiau sviestu, ant dugno dejau vistiena, pyliau sluoksni tarkiu, tada vel vistiena ir vel tarkiu. Kepiau ~1.5h 200 laipsniu karstumo orkaiteje.
Draugas, isgirdes, kad kepu plokstaini su vistiena susirauke. Bet paragaves sake, kad ji cia labai tinka. Tai va. O man irgi gavosi idealus plokstainis, toks, koki as ir megstu.
o galima kugeliui naudoti sviecias bulves? ar is ju gerai gaunasi kugelis nes girdejau kad ne
QUOTE(lamcik @ 2008 07 13, 08:34)
o galima kugeliui naudoti sviecias bulves? ar is ju gerai gaunasi kugelis nes girdejau kad ne
Aisku ,kad galima.Kepiau ir labai minkstas ir skanus gavosi.
As kugeli kepu su kiausiniais, plikintu pienu bei sviestu. Butinai itarkuoju kelis svogunus. Dar labai megstam kugeli (mes vadiname bandomis) ant kopustu lapu. Tarke reikia truputi nusunkti ir sumaisyti su virtomis bulvemis (tarkes mazdaug 2/3, o virtu trintu bulviu 1/3). I tesla reikia ipilti lydyto sviesto. Skarda iskloti kopustu lapais ir ant ju deti tesla. Gaunasi Mano anyta kopustu lapu pridziovina ir ziemai, o tada kepa peciuje
Papildyta:
Is svieziu bulviu pats skaniausias kugelis gaunasi Labai minkstutis ir skanutis
Papildyta:
QUOTE(SANTA @ 2008 07 13, 10:54)
Aisku ,kad galima.Kepiau ir labai minkstas ir skanus gavosi.
Is svieziu bulviu pats skaniausias kugelis gaunasi Labai minkstutis ir skanutis
tai va dabar ir as kepsiu
Einu ir as pabandyt iskepti kugeli