O kokius lasinukus dedat ar zalius, ar rukytus. Ir dar ar pakepinti juos reikia, ar jie kugelyje sukepa.
Labai jau uzsimaniau kugelio, net seile istyso
Labai jau uzsimaniau kugelio, net seile istyso
Na kiek zinau tai juos pakept reikia (bent mano mama taip daro ir kartu su riebalais visais supila). As tai pasoviau ir dabar kugeli, tik naujove dar padariau: puse pakaleio varskes idejau kremines .Cia vis rase kad skanu, tai bandau. Idomu koks rezultatas bus
QUOTE(aguonele @ 2008 04 10, 18:56)
Na kiek zinau tai juos pakept reikia (bent mano mama taip daro ir kartu su riebalais visais supila). As tai pasoviau ir dabar kugeli, tik naujove dar padariau: puse pakaleio varskes idejau kremines .Cia vis rase kad skanu, tai bandau. Idomu koks rezultatas bus
bus labai minkštas,purus ir skanus ,gaminamas su varške.Reikės ir man gal svaitgalį pasigamint
pabandziau recepta su grietine,bet man skaniau su plikytu pienu,kai kugelis bna guminis ir tasus su grietine buna tikrai minkstas ir skanus ,bet as tokio nemekstu
Man kugelis visada gaunasi laabai minkštas, praktiškai ne kugelis, o košė, nesvarbu, ar su grietine, ar su pienu darau. Man ir toks sueina, o MB mėgsta kietesnį, tai būna baisiai nepatenkintas Pagalvojau, gal bulves kugeliui reikia nusunkti? Kaip jūs darote?
Aš paprasčiausiai sutarkuoju bulves, įdedu vieną kiaušinį, užvirinto pieno maždaug stiklinę, druskos, šiek tiek Santa marija bulvių prieskonių. Apverdu viščiukų sparnelius, juos supjaustau į 3 dalis, pabarstau druska, prieskoniais. Tada į skardą pilu paruoštus tarkius ir išdėlioju sparnelius. Skonis neapsakomas. O ir kepti reikai ne per ilgiausiai, kol iškeps bulvės, nes sparneliams jau mažai trūksta. Paragaukit.
QUOTE(liute2 @ 2008 05 12, 00:57)
Aš paprasčiausiai sutarkuoju bulves, įdedu vieną kiaušinį, užvirinto pieno maždaug stiklinę, druskos, šiek tiek Santa marija bulvių prieskonių. Apverdu viščiukų sparnelius, juos supjaustau į 3 dalis, pabarstau druska, prieskoniais. Tada į skardą pilu paruoštus tarkius ir išdėlioju sparnelius. Skonis neapsakomas. O ir kepti reikai ne per ilgiausiai, kol iškeps bulvės, nes sparneliams jau mažai trūksta. Paragaukit.
Aš irgi kugelį kepu su sparneliais arba blauzdelėm, tik niekada neapverdu - dedu į kugelį žalius - sušunta kuo puikiausiai, o skanumėlis Jaučiu šiandien kugelį kepsiu - užklydus į šią temą net seilė ištįso
QUOTE(dekoratyvine @ 2008 05 11, 14:59)
Man kugelis visada gaunasi laabai minkštas, praktiškai ne kugelis, o košė, nesvarbu, ar su grietine, ar su pienu darau. Man ir toks sueina, o MB mėgsta kietesnį, tai būna baisiai nepatenkintas Pagalvojau, gal bulves kugeliui reikia nusunkti? Kaip jūs darote?
šiaip jei nepilsi pieno ir nedėsi grietinės, tai jis gausis sausokas. Mano mama nieko nededa ir kugelis gaunasi kietas. O mB labai mėgsta, kai padarau su grietine-tokį tąsų
Labas, as irgi kepiau kugeli pasinaudojusi jusu patarimais, kad reikia ideti varskes.galiu pasakyti, kad tai buvo pirmas mano toks nuostabus patiekalas dekoju uz geras idejas
Aš į sutarkuotas bulves dedu grietinės arba kefyro.Gaunasi minkštas .Taip pat įpilu truputį aliejaus,kad neliptų prie indų (dažniausiai kepu moliniuose indeliuose).
Reiks pabandyk ir jūsų receptukais
Reiks pabandyk ir jūsų receptukais
O as, kad butu tasus pilu visada virinto pieno, ir spirgiukus su svoguniukais pakepintus keptuveje, kol dar karsti, supilu i mase.Tada tas karstas pienas ir taukiukai labai uzpliko tarkius irgaunasi toks tasus.Na aisku, gi cia skonio reikalas, gal kitiems toks budas.
Beje, kokiuose molinukuose kepate panickos, ar tokiuose, kur cenachams skirti.Niekada moliniame nebandziau... gal ir gera mintis.
Beje, kokiuose molinukuose kepate panickos, ar tokiuose, kur cenachams skirti.Niekada moliniame nebandziau... gal ir gera mintis.