Įkraunama...
Įkraunama...

kaip iškepti skanų kugelį?

QUOTE(Fikuselis @ 2007 12 12, 14:05)
<...>sluoksnis tarkių,ir dedamas sluoksnis varškės-<...>ant viršaus vėl tarkiai.<...>

o kaip ta varškė pasiskleidžia ant tarkių? Mano kepamo kugelio tarkiai būna skystoki, bandant kažką ant jų sluoksniuoti manau paskęstų viskas... ax.gif vaikystėje prisimenu mama kepdavo panašiai, plikydama pienu nusunktus tarkius, tik va kokia ten konsistencija gaudavosi nelabai prisimenu...o aš tarkių nesunkiu, bet dedu kiaušinio, spirgučių ir gaunasi puikiai...
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 12 12, 18:10)
o kaip ta varškė pasiskleidžia ant tarkių? Mano kepamo kugelio tarkiai būna skystoki, bandant kažką ant jų sluoksniuoti manau paskęstų viskas... ax.gif


Na, atrodo, kad varske nugrimzda, bet kepant ten viskas labai graziai pakyla ir varske gaunasi per viduri 4u.gif
Atsakyti
dabar visada i kugeli dedu grietines, kazkada sitoje temoje perskaiciau. Man taip daug skaniau nei plikinti pienu thumbup.gif
Atsakyti
as ir pieno, ir grietines dedu. tikrai labai skanus iskepa thumbup.gif
Atsakyti
paskaiciau apie kugelius ir vel uzsimaniau rolleyes.gif neatsivalgau as jo, kaip ir cepelinu ax.gif
Atsakyti
Aš ir užsimaniau ,šiandien kepsiu thumbup.gif
Atsakyti
pabandžiau pieno pilt, daugiau nebandysiu schmoll.gif su grietine mum skaniau
Atsakyti
Aš šiandien išsikepiau kugelioką, tai užplikinau pienu, įdėjau ir grietinės, kiaušų tik nedėjau, tai gavosi super thumbup.gif , panašiai kaip kaime iš krosnies ax.gif
Atsakyti
As irgi visada pilu uzvirinta piena, o vietoj prieskoniu, dedu sultinio, kuri istirpinu piene, ir butinai idedu vistienos, ja smulkiais gabaliukais supjaustau ir pamarinuoju, po to susmaigstau i tarkius, o skurytes uzdedu ant kugelio virsaus, jos labai skaniai suskrunda. Visi kas ragavo labai patiko, ir pastoviai praso kad dar iskepciau blush2.gif
Atsakyti
pirma karta pati gamminau kugeli - ir puikiai gavosi smile.gif

receptukas smile.gif

Kugelis

6 porcijoms paruošti reikia:
10 didelių bulvių;
1 lazdelės sviesto;
¼ lb. supjaustytų rūkytų lašinukų;
1 nedidelio susmulkinto svogūno;
½ puodelio manų kruopų;
2 kiaušinių;
druskos ir pipirų pagal skonį.



Nulupkite ir smulkiai sutarkuokite bulves.
Lašinukus pakepinkite keptuvėje, sudėkite sviestą ir susmulkintą svogūną.
Pakepinkite, kol pagels.
Pakepintus lašinukus su svogunu ir likusius produktus sudėkite į bulvių masę.
Gerai išmaišykite. Supilkite masę į skardą ir kepkite 425o F temperatūroje 10 minučių.
Po to temperatūrą sumažinkite iki 350oF ir kepkite dar 45 minutes arba kol kugelio paviršius taps gražiai rusvas.

F pasiverskite i C mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas Mamos!

As noriu kugeli kepti (pati to dar niekada nedariau kaip ir daugybes kitu receptu blush2.gif ).
Cia kartais minimas varskes padazas. Gal gali kas man parasyti kaip ji daryti?

Aciu.
Atsakyti
QUOTE(Elonchen @ 2007 12 19, 14:16)
Labas Mamos!

As noriu kugeli kepti (pati to dar niekada nedariau kaip ir daugybes kitu receptu blush2.gif ).
Cia kartais minimas varskes padazas. Gal gali kas man parasyti kaip ji daryti?

Aciu.


As ji darau taip: varske+grietine+cesnakas susmulkintas+druska+pipirai.

Cesnaka dazniausiai sutrinu, o grietine, jei neturiu, keiciu kefyru arba naturaliu jogurtu. Dar galima itarkuot agurko - bus gaiviau. Si padaza dedam ne tik ant kugelio, bet ir ant bulviniu blynu ar tiesiog keptu bulviu 4u.gif
Atsakyti