Įkraunama...
Įkraunama...

kaip iškepti skanų kugelį?

QUOTE(Romy @ 2007 12 05, 11:15)
Sekmadieni kepiau kugeli - gavosi liuks  thumbup.gif
Siek tiek nusunkiau sutarkuotas bulves, nuplikiau pienu, dejau indeli grietines, uzpyliau pakeptais svogunais su spirgais. Gavosi labai skaniai - neistizes ir ne per kietas essen.gif  clap_1.gif

va ir as taip kepti galvoju ,su spirguciais ir svogunais , grietines irgi inmesiu !

url=http://www.supermama.lt/liniuote/vaikas/]user posted image[/url]
Atsakyti
QUOTE(lincikas5 @ 2007 12 04, 23:22)
Tikrai  thumbup.gif gaunasi.Kepti valanda reikia butinai!Ir dar koki 15min prideti reikia.O grietines tai as nededu g.gif Tik i tarkius truputi uzplikyto pieno ipilu.Grietines veliau uzsidedam,jau kai iskeptas kugelis buna.
  Su vistiena ypac mums patinka!!!! Ir dar svarbu per pilna indeli nepripilt,nes kepant per krastus bega....

Skonis tikrai super buna, kai kepu kugeni cenakinese, daug skanaiu negu skadoje. Grietines irgi niekados nededu, tik pienu plikinu ir sudedu margarine pakepintus svogunus. Jeigu kepu su vistiena, tai naudoju vistu kumpelius, kuriuos pries tai apverdu, taip lieka sultinys sriubai.
drinks_cheers.gif Pripilti pilno negalima, nes kugelis irgi siek tiek pakyla mirksiukas.gif
Atsakyti
ar cenakines reikia istepti aliejumi ,ar taip kuo ??? g.gif

user posted image

Atsakyti
kristyyynyte, as tai istepu aliejumi.
O siaip dazniausiai kepu karsciui atspariame stikliniame inde, visada iskepa laaabai skanus!
sutarkuoju kokias 10 bulviu, ju nenusunkiu, imusu kiausini, pakepinu svieste sonine su svogunais, sudedu juos i bulviu mase. Tada pilu apie 250ml plikyto pieno, iberiu druskytes ir pipiru.
Dazniausiai kepu su vistos sparneliais, itrintais druskyte, pipirais, vistienos prieskoniais. I aliejumi istepta inda pilu truputi bulviu mases, sudedu sparnelius ir vel pilu buves. Ant virsaus uztarkuoju sviesto ir i orkaite. Kepa apie valanda,nedengus dangti dar kokias 10 min, kad susidarytu plutele.
Iskepa labai skanus ir minkstas! thumbup.gif thumbup.gif Su brangiuoju iskart sutvarkom blush2.gif
Beje, be sparneliu ne ka blogesnis iskepa.
Atsakyti
QUOTE(SUPERvaidule @ 2007 12 05, 15:15)
O siaip dazniausiai kepu karsciui atspariame stikliniame inde, visada iskepa laaabai skanus!
sutarkuoju kokias 10 bulviu, ju nenusunkiu,  imusu kiausini, pakepinu svieste sonine su svogunais, sudedu juos i bulviu mase. Tada pilu apie 250ml plikyto pieno, iberiu druskytes ir pipiru.
Dazniausiai kepu su vistos sparneliais, itrintais druskyte, pipirais, vistienos prieskoniais. I aliejumi istepta inda pilu truputi bulviu mases, sudedu sparnelius ir vel pilu buves. Ant virsaus uztarkuoju sviesto ir i orkaite. Kepa apie valanda,nedengus dangti dar kokias 10 min, kad susidarytu plutele.
Iskepa labai skanus ir minkstas! thumbup.gif  thumbup.gif Su brangiuoju iskart sutvarkom  blush2.gif 

ACIU vadinasi ir man reiks istepti aliejumi. as kepsiu sikart su spirguciais ,nes vistienos neturiu ,ir neturiu to stiklinio indo ,kur karsciui atsparus ,turiu tik skardas ir cenakines.

Na einu tarkuot bulviu !!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristyyynyte: 05 gruodžio 2007 - 14:29
Va visa tesla paruosiau ,tik dabar galvoju ar man dedi miltu i tesla ,nes bulviu tarkiu nenusunkiau ,idejau indeli grietines ,pakepinau spirguciu ( kai iskepe spirgos i ta pacia keptuve inpyliau siek tie pieno ir uzvirinau) ,tada ta piena su spirguciais i tarkius supyliau, svoguna intarkavau zalia, druskos....tik va db del tu miltu galvoju ,reiks gal biskiuka indet ,nes atrodo per skystai man cia yr. g.gif matysma ! doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kristyyynyte @ 2007 12 05, 16:16)
Va visa tesla paruosiau ,tik dabar galvoju ar man dedi miltu i tesla ,nes bulviu tarkiu nenusunkiau ,idejau indeli grietines ,pakepinau spirguciu ( kai iskepe spirgos i ta pacia keptuve inpyliau siek tie pieno ir uzvirinau) ,tada ta piena su spirguciais i tarkius supyliau, svoguna intarkavau zalia, druskos....tik va db del tu miltu galvoju ,reiks gal biskiuka indet ,nes atrodo per skystai man cia yr. g.gif  matysma ! doh.gif

as tai miltu nededu i mase, nors ji ir skysta, o iskepes buna thumbup.gif
ir grietines nededu as tik piena,,tai nezinau kaip su tais miltais.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(SUPERvaidule @ 2007 12 05, 15:15)
sutarkuoju kokias 10 bulviu, ju nenusunkiu,  imusu kiausini, pakepinu svieste sonine su svogunais, sudedu juos i bulviu mase. Tada pilu apie 250ml plikyto pieno, iberiu druskytes ir pipiru.
Iskepa labai skanus ir minkstas! thumbup.gif  thumbup.gif Su brangiuoju iskart sutvarkom  blush2.gif 

TIKRAI LABAI SKANUS thumbup.gif išbandžiau ir apsilaižiau clap.gif
Atsakyti
man visada jau dabar kugelis gaunasi skanus - atidirbau ranką, bulvių nenusunkiu irgi, pakepinu spirgučių su svogūnu i tarkę, pieno nemažai užkaitinu, kiaušinį vieną, kartais net du ir kepu išteptpj skardoj, prieskoniai - pipiriukas (bet trintas, nemėgstu maltų iš viso bet kur), druskytė, vegetos beriu (vienintelis patiekalas, kur man vegeta tinka hihihi.gif). Skanus, purus good.gif o padažiuką - pakepinu spirgučių, svogūnų ir į pabaigą grietinės įmaišau - labai skanus man wub.gif
Atsakyti
Iskepe !!! visgi miltu taip ir neidejau. Iskepe kuo puikiausiai ,gavosi minstutis , purutis ir laaabai skanus thumb_yello.gif visgi dabar visad grietine desiu ,kaip rase kazkada bea, nes tirai liuks !!

jau visi pavalgem ,apsilaizydami , svarbiausia vyrui labai patiko biggrin.gif norejo dar , bet nebedaviau ,rytdienai dar palikau bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristyyynyte: 05 gruodžio 2007 - 19:25
QUOTE(kristyyynyte @ 2007 12 05, 11:06)
parasyk smulkiau kaip su vistiena darai ,ar sparnelius dedi / ar juos apkepi piries tai ? ar taip zalius dedi? siandien kepsiu  smile.gif  kokarstumo orkaitej kepi ? pas mane elektrine ,ir ant kokio stulpelio groteles statyt nuo apacios  g.gif  bigsmile.gif  essen.gif

Smagu girdet,kad skaniai gavosi clap.gif Na,o su vistiena as darau taip:zalius sparnelius istrinu vistienos prieskoniais ir apkepu keptuveje.Mums patinka apskrudusi odele.Tada sudedu i cenaku dugna,jokio aliejaus pilti nereikia.Uztenka kiek yra ant mesytes.Ir viskas....Supilam tarkius ir kepam!
Atsakyti
QUOTE(lincikas5 @ 2007 12 06, 16:04)
Smagu girdet,kad skaniai gavosi clap.gif Na,o su vistiena as darau taip:zalius sparnelius istrinu vistienos prieskoniais ir apkepu keptuveje.Mums patinka apskrudusi odele.Tada sudedu i cenaku dugna,jokio aliejaus pilti nereikia.Uztenka kiek yra ant mesytes.Ir viskas....Supilam tarkius ir kepam!

bigsmile.gif butinai pabandysiu thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristyyynyte: 06 gruodžio 2007 - 15:29