Susigundziau ir as reikes pabandyti tai visos skaniai pasakojat
nežinau ar kas jau rašė bet man labai skanus kugelis kai kepamas čenakinėse (moliniuose indukuose) jis gaunasi toks minkštas ir labai skanus
QUOTE(raimonda23 @ 2007 06 26, 16:30)
nežinau ar kas jau rašė bet man labai skanus kugelis kai kepamas čenakinėse (moliniuose indukuose) jis gaunasi toks minkštas ir labai skanus
priešingybė Bet nepeikiu ir tokio. Vienas turi daug plutos, kitas - minkštas ir sultingas.
QUOTE(raimonda23 @ 2007 06 26, 16:30)
o jei dar kartu su sparneliais
man skaniausias tai irgi su sparneliais ir dar pienu uzhplikytas
Megstu ir as kugeli pienu uzplikyta,idedu zaliu pjaustytu svogunu ir uzplikau juos taukais,pripjaustau salto rukymo kumpio ar lasinuku ir issikepu cenakinese.Vyras valgo ir cepsi is malonumo
Dar ir kitoki kugeli kepu,bet jau keptuveje.As ji bulvine pica vadinu,tai,patikekit,vyras irgi neatsilaiko,pilvas auga kaip ant mieliu
Receptukas,kas norit,paragaukit:
Apie kilograma bulviu sutarkuoju burokine tarka.I tarkius iberiu prieskoniu(vegetos,pipiriuku),pripjaustau svogunu ar cesnaku,pagardinu kario prieskoniais,druska,iberiu ziupsneli kmynu.Tarkius ismaisau ir kloju i ikaitinta su alieju keptuve,islyginu ir prisuku ugni,kad keptu palengva(uzdedu dangti).Kepu apie 5-10 min.,kol apacioje susidaro traski pluta,tada bulvine pica supjaustau i keturias dalis ir atsargiai apverciu.Vel kepu apie 10 min,kol iskepa vidus.Skanu pries patiekiant i stala apibarstyti lydytu suriu ir palaukti,kol jis issilydys.
Valgom su grietine ar grietines tomatu padazu(lygiomis dalimis).Perspeju-patiekalas labai sotus ir kaloringas As tik ketvirti iveikiu...
Dar ir kitoki kugeli kepu,bet jau keptuveje.As ji bulvine pica vadinu,tai,patikekit,vyras irgi neatsilaiko,pilvas auga kaip ant mieliu
Apie kilograma bulviu sutarkuoju burokine tarka.I tarkius iberiu prieskoniu(vegetos,pipiriuku),pripjaustau svogunu ar cesnaku,pagardinu kario prieskoniais,druska,iberiu ziupsneli kmynu.Tarkius ismaisau ir kloju i ikaitinta su alieju keptuve,islyginu ir prisuku ugni,kad keptu palengva(uzdedu dangti).Kepu apie 5-10 min.,kol apacioje susidaro traski pluta,tada bulvine pica supjaustau i keturias dalis ir atsargiai apverciu.Vel kepu apie 10 min,kol iskepa vidus.Skanu pries patiekiant i stala apibarstyti lydytu suriu ir palaukti,kol jis issilydys.
Valgom su grietine ar grietines tomatu padazu(lygiomis dalimis).Perspeju-patiekalas labai sotus ir kaloringas As tik ketvirti iveikiu...
QUOTE(gitancikas @ 2007 06 27, 19:02)
Megstu ir as kugeli pienu uzplikyta,idedu zaliu pjaustytu svogunu ir uzplikau juos taukais,pripjaustau salto rukymo kumpio ar lasinuku ir issikepu cenakinese.Vyras valgo ir cepsi is malonumo
Mes tokį dalyką šeimoj žydišku kugeliu vadiname. Vaikystėj dažnai kepdavome.
QUOTE(juilet @ 2007 06 26, 20:33)
Tai kad aš niekad neužkraunu pilnos,tisiog tiek skalbinių neprirenku
Tai jau taip ir aš suprantu,kad genda išsikviečiau meistrą,žiūrėsiu ką sakys
Tai jau taip ir aš suprantu,kad genda išsikviečiau meistrą,žiūrėsiu ką sakys
o kiek laiko kugeli reikia kepti tuose moliniuose indukuose ? ir kokio karscio mazdaug nustatyti orkaite ? as dar niekad nekepiau
QUOTE(kristyyynyte @ 2007 07 02, 09:26)
o kiek laiko kugeli reikia kepti tuose moliniuose indukuose ? ir kokio karscio mazdaug nustatyti orkaite ? as dar niekad nekepiau
Kepu vidutinio karstumo orkaiteje apie valanda
QUOTE(vėtrė @ 2007 06 19, 14:41)
Anksčiau kūgelį kepdavau įmaišydama karšo pieno, bet kažkur perskaičiau, kad puresnis būtų, galima pilti rūgpienį. Tai, kai pabandžiau, dabar kitaip ir nebekepu, kaip tik su rūgpieniu. Aš su spirgais nemėgstu, tai į tešlą pilu aliejaus, jei skystoka tešla gaunasi, įmaišau porą šaukštų miltų. Mano pusseserė kūgelį kepa su manų koše, nu koks skanus, storas, purus, man labai patiko.
Su manu kose ar tik manu ipila?
Uzvakar pirma karta kepiau su farsu, labai skanus gavosi, man net gi skanesnis nei paprastas Kita karta reikes su rugpieniu ir sparneliais bandyti