na va ka tik pasoviau kugeli i orkaite ziuresim kaip cia man gausis,nes pirma karta dariau su vistiena,visad darydavau paprasta kugeli,be nieko
veliau parasysiu kaip pavyko
na kepiau ta kugeli su vistiena,tai tikrai labai labai skanus gavosi,tik kad labai ilgai teko kept,gal gali but del to,kad pieno per daug pripyliau ir buvo per skystas?
QUOTE(airara* @ 2007 05 10, 08:27)
ko gero, kad padauginai pieno
vakar kepiau antra karta su vistiena,tai pyliau maziau pieno,viskas gavosi liux labai skanu,draugui labai patiko
QUOTE(Lurdes @ 2004 02 28, 17:25)
Kaip kugelis daromas,visos turbut zinom.Bulves,kiausas,pienas,spirguciai...Bet kaip iskepti na toki LABAI skanu...ne per kieta,nesudziuvusi...Niekaip neiseina.Turbut esme kokiose smulkmenose?Arba tiksliuose produktu kiekiuose- kiek ko butent dedate?Taigi pasidalinkit patirtimi,kaip butent ji ruosiate,kiek ko tiksliai dedate. Nes as amzinai nusiviliu(vyras irgi)- tai kietas,tai nedakepe,tai sausas...
Reikia:
2kg. bulvių,
200-300gr. spirgučių,
2-3 svogūnų,
1lt. pieno,
druskos, pipirų pagal skonį.
Bulves reikia truputi nusunkti, pieną būtinai užvirinti ir juo užplikyti bulves, spirgučius sukepinti su svogūnais, būtinai karštus supilti į bulves ir jokiu būdu nedėti kiaušinio - jis tik kietina. Viską gerai išmaišyti. Kepti apie 30-40 min. Kūgelis niekada nebus sausas ir kietas.
Skanaus
Kepsiu ir aš šiandien kugelį - praeitą kartą buvau per daug pieno pripylusi, per dau skystas gavosi. Tikiuosi, kad gausis skanus
QUOTE(Aysun @ 2007 05 29, 23:54)
Patarkit prasau koki padaziuka prie kugelio, bet be spirguciu, nes nevalgau mesos
Man skanu vien grietine, dar patinka grietine+varske+cesnakas+prieskoniai(druska, pipirai, zlaumynai), galima dar ir agurko i tarkuot.
Dar visai nieko majonezas+pom. padazas+cesnakas.
Anksčiau kūgelį kepdavau įmaišydama karšo pieno, bet kažkur perskaičiau, kad puresnis būtų, galima pilti rūgpienį. Tai, kai pabandžiau, dabar kitaip ir nebekepu, kaip tik su rūgpieniu. Aš su spirgais nemėgstu, tai į tešlą pilu aliejaus, jei skystoka tešla gaunasi, įmaišau porą šaukštų miltų. Mano pusseserė kūgelį kepa su manų koše, nu koks skanus, storas, purus, man labai patiko.
mano seimynai patinka toks kugelis.Isverdi kalakutienos kulsi,ir to sultinio niekur neispili,mesyte nuimi nuo kaulo ir ja susmulkini.Susitarkuoji bulves,jai bulves jau senos visada itarkuoju morka,gausis gelsva kugelio spalva,o morkos kugeli nesijaus,skanu,sutarkuoji svoguno galva,supili sultini,is akies,kiek nori,kiausinuka,dar slakeli pienelio uzvirinto,As ta kugeli skystoka darau,man tada jis minkstas gaunasi.Ir prieskoniuku.Skanaus.
QUOTE(Aysun @ 2007 05 30, 00:54)
Patarkit prasau koki padaziuka prie kugelio, bet be spirguciu, nes nevalgau mesos
galima tik svoguna smulkinta pakepinti,sauksta miltu ir ipilti pieno,gausis baltas padazas tik su svogunais.