Kad kugelis neprisviltu reikia istepti puodo ar bliekos ar bet koki inda saltais taukais(ne aliejumi) nestorai tik kad visas pavirsius blizgetu, isbarstyti miltais apacia ir krastus, kad tolygiai pasiskirstytu ir miltu pertekliu gerai iskratyti lauk.Kugelis kuo puikiausiai issivercia
Lengvas lauro lapais kvepiantis kugelis
6-8 vidutinio dydžio bulvių, svogūno, 250 ml pieno, 2 kiaušinių, 1-2 laurų lapų, 5-7 juodųjų pipirų grūdelių, druskos, aliejaus, šaukšto miltų (nebūtinai, tačiau jei bulvės vandeningos patartina), grietinės.
Prieš ruošiant kugelį, siūlyčiau pasiruošti kugelio prieskonių mišinį, kurį sudarys tik laurų lapai ir juodieji pipirai. Į kavamalę įdėkite laurų lapų ir pipirų tokiu santykiu, koks nurodytas ingredientų sąraše (pvz., 3 laurų lapai, tuomet 10-14 pipirų grūdelių). Šio mišinio primalti galite ir daugiau, kadangi kavamalė gali nesumalti tokio mažo kiekio prieskonių. Žinoma, šiuos prieskonius galite sugrūsti grūstuvėje ar sumalti prieskonių malūnėlyje.
Įkaitinkite orkaitę iki175 laipsnių. Į kepimo formą įpilkite aliejaus.
Sutarkuokite bulves ir svogūną bulvine tarka. Atskirame indelyje užvirinkite pieną ir verdančiu pienu užplikykite kugelio masę pilkite pieną maža srovele ir maišykite. Įmuškite kiaušinius, pasūdykite ir suberkite pasiruoštus prieskonius bei miltus. Kugelio masę supilkite į paruoštą kepimo formą ir kepkite orkaitėje kol apetitiškai apskrus. Valgykite dar karštą, pagardintą grietine.
6-8 vidutinio dydžio bulvių, svogūno, 250 ml pieno, 2 kiaušinių, 1-2 laurų lapų, 5-7 juodųjų pipirų grūdelių, druskos, aliejaus, šaukšto miltų (nebūtinai, tačiau jei bulvės vandeningos patartina), grietinės.
Prieš ruošiant kugelį, siūlyčiau pasiruošti kugelio prieskonių mišinį, kurį sudarys tik laurų lapai ir juodieji pipirai. Į kavamalę įdėkite laurų lapų ir pipirų tokiu santykiu, koks nurodytas ingredientų sąraše (pvz., 3 laurų lapai, tuomet 10-14 pipirų grūdelių). Šio mišinio primalti galite ir daugiau, kadangi kavamalė gali nesumalti tokio mažo kiekio prieskonių. Žinoma, šiuos prieskonius galite sugrūsti grūstuvėje ar sumalti prieskonių malūnėlyje.
Įkaitinkite orkaitę iki175 laipsnių. Į kepimo formą įpilkite aliejaus.
Sutarkuokite bulves ir svogūną bulvine tarka. Atskirame indelyje užvirinkite pieną ir verdančiu pienu užplikykite kugelio masę pilkite pieną maža srovele ir maišykite. Įmuškite kiaušinius, pasūdykite ir suberkite pasiruoštus prieskonius bei miltus. Kugelio masę supilkite į paruoštą kepimo formą ir kepkite orkaitėje kol apetitiškai apskrus. Valgykite dar karštą, pagardintą grietine.
Aš tai kugelį darau taip: 1 kg bulvių, 2-3 svogūnai, apie 200g virtos dešros, 200G taukų. Bulves sutarkuojam, sudedam į jas smulkiai supjaustytą svogūną, smulkiai supjaustytą dešrą ir išlydytus taukus, įdedam druskos, smulkintų lauro lapų, truputį pipiriukų (žiupsnelį), galima dėti vegetos pagal skonį. Kepti taukais ar sviestu pateptoj skardoj orkaitėj, kol iškeps (aš dedu kad jis storas skardoj būtų, tai kepa ilgai virš valandos).
Na man skaniausias kugelis iš baltų bulvių ( ankstyvūjų,mūsų krašte spieškom vadina),na o tos geltonos bulvės man nelabai.
QUOTE(b3b @ 2007 01 30, 18:34)
nu ir kantrybe jusu
Tai kokį kiekį kepėt ir kodėl taip ilgai,niekaip nesuprantu
Anksciau as niekad i kugeli nepildavau pieno. Paskutini kart kai dariau, tai supyliau puse litro verdancio pieno. Mmmmm... kaip skaniai gavosi
Jeigu bulvės vandeningos, visada truputį nupilu to vandens ir užplikau karštu pienu. Taip mat mėgstu dėti daug pjaustytų svogūnų, bulvių prieskonių. Tada į paruoštą skardą pilu tarkių pusę, dedu rūkytų kiaulės ausų arba tiesiog pjaustytos gabaliukais rūkytos vištienos, ir ant viršaus supilu likusią tarkių dalį.
QUOTE(vilma27 @ 2007 03 28, 16:14)
Na man skaniausias kugelis iš baltų bulvių ( ankstyvūjų,mūsų krašte spieškom vadina),na o tos geltonos bulvės man nelabai.
ir man neskanios geltonosiso bulves ir patiekalai ne tokie skanus kaip is baltu
Labai skanus kugelis su kulselemis kepamas taip: (bent as taip kepu) sudedu i skarda kulseles, priestai jas itrynusi vegeta, tada ipilu vandens kad jas siektiek apsemtu. Pakepu. Kol jos kepa, sutarkuoju bulves, idedu vitamino c,kad kugelis butu baltas, uzsivirinu piena. Kulseles tuo metu pradeda vos vos apskrusti. i ta vandeni issiskiria riebaliuku. Jokiu butu neleiskite joms visiskai iskepti ir neleiskite,kad skardoje neliktu skyscio . Tada supylusi i tarkius verdanti piena, visa mase uzpilu ant kulseliu. Riebalai nuo kulseliu subega i skardos krastus. Tai su sauktu juos tolygiai paskirstau ant visu tarkiu. Dar i tarkius ideti reikia vegetos pagal skoni.Tik nepemirskit kad sparneliai buvo pasudyti
Skanumelis
Pirsciukus apsilaizysit
Skanumelis
Pirsciukus apsilaizysit
QUOTE(organizatore @ 2007 04 01, 14:01)
ir man neskanios geltonosiso bulves ir patiekalai ne tokie skanus kaip is baltu
Nida dar skanios.
QUOTE(tavi @ 2007 04 02, 17:33)
Nida dar skanios.
O man skaniausios bulves Rosara. Jos raudonos, o viduje gelsvos bet ne geltonos.