QUOTE(dianute @ 2006 12 04, 15:33)
aš irgi kepiau kugelį, bet man turbūt vienintelei jis nesigavo... išėjo tokia smirdinti skysta košė, kepiau čenakinėse, net apie dvi valandas, įdėjau ir grietinės, ir pieno plikyto, mėsytės, net krapų šviežių įpjausčiau, bet vyras net į burną neėmė, o ir man buvo šlykštu valgyt, galų gale iškeliavo į šiukšlių dėžę... kepiau dar prieš tris mėnesius, gal dėl to neišėjo, kad bulvės buvo šviežios?.. šiaip kugelį labai mėgstu, kai mama iškepdavo kirsdavau po kelias porcijas, bet pačiai tokia nesėkmė atmušė norą kepti...
Nenusimink, aš kepu labai paprastai ir man visada gaunasi pabandyk (net mano vyras šį patiekalą pagamina ir labai netgi gerai)
Į tarkius pilu truputėlį aliejaus maždaug 1/4 - 1/5 stiklinės, nes nemėgstam spirgiukų o bulvėms reikia riebaliuko, tiesa jis nesijaučia, dedu druską ir užplikau viską verdančiu pieno (priklauso nuo tarkių kiekio ir aišku bulvių krakmolingumo), pas mane didelė skarda tai pilu pieno daugiau kaip 0,5 l. kartais ir visąlitrą supilu. Nu ir kai noriu kartais dedu apkeptus keptuvėja sparnelius ar pakeptą liesą šoninę. Ir į karštą orkaitę apie 1,5 h. gaunasi labai skanus ir minkštas.
Padažą darau taip:
Supjaustai smulkiai šviežios šoninės gabaliuką ir 2-3 svogūnus. Pakepinu šoninę, paskui dedu svogūną, kai viskas pasikepina dedu grietinės, sviesto, prieskonių, jei būna labai tiršta, tai įpilu virinto vandens ir kai viskas užverda išjungiu.
Skanaus