Įkraunama...
Įkraunama...

kaip iškepti skanų kugelį?

QUOTE(dianute @ 2006 12 04, 15:33)
aš irgi kepiau kugelį, bet man turbūt vienintelei jis nesigavo... verysad.gif išėjo tokia smirdinti skysta košė, kepiau čenakinėse, net apie dvi valandas, įdėjau ir grietinės, ir pieno plikyto, mėsytės, net krapų šviežių įpjausčiau, bet vyras net į burną neėmė, o ir man buvo šlykštu valgyt, galų gale iškeliavo į šiukšlių dėžę... kepiau dar prieš tris mėnesius, gal dėl to neišėjo, kad bulvės buvo šviežios?.. šiaip kugelį labai mėgstu, kai mama iškepdavo kirsdavau po kelias porcijas, bet pačiai tokia nesėkmė atmušė norą kepti... verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif


Nenusimink, aš kepu labai paprastai ir man visada gaunasi pabandyk (net mano vyras šį patiekalą pagamina ir labai netgi gerai)
Į tarkius pilu truputėlį aliejaus maždaug 1/4 - 1/5 stiklinės, nes nemėgstam spirgiukų o bulvėms reikia riebaliuko, tiesa jis nesijaučia, dedu druską ir užplikau viską verdančiu pieno (priklauso nuo tarkių kiekio ir aišku bulvių krakmolingumo), pas mane didelė skarda tai pilu pieno daugiau kaip 0,5 l. kartais ir visąlitrą supilu. Nu ir kai noriu kartais dedu apkeptus keptuvėja sparnelius ar pakeptą liesą šoninę. Ir į karštą orkaitę apie 1,5 h. gaunasi labai skanus ir minkštas.
Padažą darau taip:
Supjaustai smulkiai šviežios šoninės gabaliuką ir 2-3 svogūnus. Pakepinu šoninę, paskui dedu svogūną, kai viskas pasikepina dedu grietinės, sviesto, prieskonių, jei būna labai tiršta, tai įpilu virinto vandens ir kai viskas užverda išjungiu.
Skanaus tongue.gif
Atsakyti
Dariau kugelį špižiniame puode. Kepiau 4 valandas. Gavosi super skanus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(migliux @ 2007 01 30, 18:57)
Dariau kugelį špižiniame puode. Kepiau 4 valandas. Gavosi super skanus  thumbup.gif



nu ir kantrybe jusu 4u.gif
Atsakyti
Mūsų giminėje daromi dviejų rūšių kugeliai: taip vadinamas dieninis: jis kepamas atviroje skardoje apie 1,5h apskrunda tiek šonai tiek viršus. Šis kugelis tik užspirgomas, (spirgai+ svogūnas) užplikomas verdančiu pienu ir ydedama kiaušinių ir grietinės. Man net labai patinka, kuo skystesnis tuo geriau. Na krapų mes schmoll.gif nededame- net nežinau ar su jais valgyčiau.
Na ir kaimiškas mūsų vadinamas naktinis kugelis, jo receptą ne viena aprašė- viską lemia proporcijos ir.... BULVIŲ RŪŠIS man niekada nesigaus toks kugelis kaip pas močiutę dėl vienos priežasties- ji auginą tam tikrą bulvių rūšį skirtą tik tarkiams: tai yra šios bulvės virtos nėra tokios skanios kaip (na skonio reikalas, man pavyzdžiui jos ir virtos patinka, nes jos nėra krakmolingos)
Na va ir prirašiau 4u.gif Na mes dar dedame į kugelį parūkytos mėsytės, bet jei labai smarkiai rūkyta tiek močiutė tiek teta mėsą šiek tiek pamirko, kad tas sūrumas išeitų (kvapas lieka) ir tik tada sudeda į kugelį. Jei daro su vištiena tai priešingai vištieną pamarinuoja su druskyte ir pipiriuku, bent keletą valandėlių.
Atsakyti
QUOTE(Lurdes @ 2004 02 28, 23:40)
As tai ragavau su vistos kulselem,irgi liuks .Bet kazkaip nesuprantu,kaip ten ta mesa toje koseje iskepa...Zaliu kulsiu det nerizikuociau(sparnelius nebent),apkepti pries tai turbut nepakenktu?
Papildyta @ [mergetime]1078004820[/mergetime]
tiesa dar,norejau paklaust - o kaip darote spirgucius?Is naminiu ar pirktiniu lasiniu?jei perkate parduotuveje,tai kurie geresni - ar kokie nors ukininku lasinukai,ar saltai parukyta sonine,kur daugiau mesytes?



oi kulseles ir neapkepintos labai labai puikiai iskepa... visgi kugelis kepa daugiau nei valanda, aisku priklauso nuo kiekio, nors bet kokia mesyte iskeptu normaliai per toki laika... , bet pries tai apkepus gal skaniau. O kugeli kepant su kiaules kojom, ausim tai jas tikrai reikia pries tai isvirti
Atsakyti
Jokiu budu,krapai y kugely..... Jie ir tik galejo sugadint skony.Va ryt ir as bandysiu kepti po ilgos pertraukos kugely...Laikom spygas,kaip isejo parasysiu ryt!
Atsakyti
mano kugelis irgi jau orkaitej, dejau grietines vietoj pieno ir apkepinto farso su svogunu, ai dar sviesto ant virsaus ir kiausini i tarkius...
Atsakyti
QUOTE(dianute @ 2006 12 04, 15:33)
aš irgi kepiau kugelį, bet man turbūt vienintelei jis nesigavo... verysad.gif išėjo tokia smirdinti skysta košė, kepiau čenakinėse, net apie dvi valandas, įdėjau ir grietinės, ir pieno plikyto, mėsytės, net krapų šviežių įpjausčiau, bet vyras net į burną neėmė, o ir man buvo šlykštu valgyt, galų gale iškeliavo į šiukšlių dėžę... kepiau dar prieš tris mėnesius, gal dėl to neišėjo, kad bulvės buvo šviežios?.. šiaip kugelį labai mėgstu, kai mama iškepdavo kirsdavau po kelias porcijas, bet pačiai tokia nesėkmė atmušė norą kepti... verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif


Gal tikrai karscio truko, nes per dvi val. turejo iskepti, jei ant 150 l kepiai gal per "salta" jam buvo.
Kiausiniu gali ideti.
As esu kepusi cenakinese man labai gerai gavosi.
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dianute @ 2006 12 04, 14:33)
aš irgi kepiau kugelį, bet man turbūt vienintelei jis nesigavo... verysad.gif išėjo tokia smirdinti skysta košė, kepiau čenakinėse, net apie dvi valandas, įdėjau ir grietinės, ir pieno plikyto, mėsytės, net krapų šviežių įpjausčiau, bet vyras net į burną neėmė, o ir man buvo šlykštu valgyt, galų gale iškeliavo į šiukšlių dėžę... kepiau dar prieš tris mėnesius, gal dėl to neišėjo, kad bulvės buvo šviežios?.. šiaip kugelį labai mėgstu, kai mama iškepdavo kirsdavau po kelias porcijas, bet pačiai tokia nesėkmė atmušė norą kepti... verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

gal mėsa buvo negera, jei jau smirdinti? nes nuo bulvių smarvės nelabai įsivaizduoju... gal netyčia pataikei kuilienos nusipirkt?
Atsakyti
n u einu i sportus ir grizus kepsiu naktipieciams kugeliuka su vistytes kojytem, kurios jau marinuojasi...as tai neisivaizduoju kugelio be mesytes ar tai vistyte ar siaip gabalą mėsos supjaustyt ir prieskoniukais pabarsčius supilt...


Atsakyti
Pas mane kugelis visada "mesiskas": arba su sonine, arba su sparniukais, arba su farsu.
Bet turiu jums klausimeli... gal patarsite ka daryti, kad neprisvirtu prie blekos. Tepu as ja aliejumi, jau ir bleka ne viena pakeiciau... net nezinau... ax.gif

Prie kugelio darau is savo tecio ismokta padaziuka. Nors padaziuku nelabai pavadinsi smile.gif Istirpinu keptuveje labai daug lasinuku, patikekit, laabai daug. Idedi smulkiai pjaustytu svogunu. Atskirame dubenelyje issiplaku 3-4 kiausinius ir supilu i keptuve su istirpintais lasinukais ir svogunais. Ir viska istisai maisau kol kiausinis iskepa. Aisku, pasakysit RIEBUMELIS. Taip ir yra, bet cia greiciau patiekalas vyrukams biggrin.gif maniskis pirstus apsilaizo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupuke @ 2007 03 03, 03:02)
Pas mane kugelis visada "mesiskas": arba su sonine, arba su sparniukais, arba su farsu.
Bet turiu jums klausimeli... gal patarsite ka daryti, kad neprisvirtu prie blekos. Tepu as ja aliejumi, jau ir bleka ne viena pakeiciau... net nezinau...  ax.gif

Kugelį, varškės apkepą kepu specialiame stikliniame inde, nereikia su niekuo ištepti, lengvai išsiima ir labai lengvai išsiplauna mirksiukas.gif .
Atsakyti