Labai liuksinis kugelis bus jei kepsit uzdaram puode, geriausia
aisku toks storas špižinis puodas, o kas kepa skardoj, tai galima
folga uždengti ir kepti reikia taip: įkaitinat orkaitę įdedat kugeliuką,
ir jau tada sumažinus ugnį kepti kokias 3-4 valandas. Kuo ilgiau
kepi tuo skaniau, buna panašiai kaip kaime kepa krosnyse per visą
naktį. Nežinau ar ragavot tikrojo kaimiško, bet jau tokį tai galima
pasigaminti bet kurioj orkaitėj. Sėkmės
Mano kugelio receptukas
1kg bulviu sutarkoju ,1galv.svoguno (kartu prie bulviu)
uzkaitinu puse pakielio sviesto,ipilu piena 1stikl.Laukiu kol uzvirs
Viska supilu i bulviu tarkius,druskos sumaisau,dar biski ieberiu vegetos(kas megsta)
ir kepu 1valanda arba 1.5
P.S. tarkiu neispaudziu,ko skistesni tarkiai,to geriau.
Papildyta @ [mergetime]1078249089[/mergetime]
1kg bulviu sutarkoju ,1galv.svoguno (kartu prie bulviu)
uzkaitinu puse pakielio sviesto,ipilu piena 1stikl.Laukiu kol uzvirs
Viska supilu i bulviu tarkius,druskos sumaisau,dar biski ieberiu vegetos(kas megsta)
ir kepu 1valanda arba 1.5
P.S. tarkiu neispaudziu,ko skistesni tarkiai,to geriau.
Papildyta @ [mergetime]1078249089[/mergetime]
QUOTE |
Kaip kugelis daromas,visos turbut zinom.Bulves,kiausas,pienas,spirguciai...Bet kaip iskepti na toki LABAI skanu...ne per kieta,nesudziuvusi...Niekaip neiseina.Turbut esme kokiose smulkmenose?Arba tiksliuose produktu kiekiuose- kiek ko butent dedate?Taigi pasidalinkit patirtimi,kaip butent ji ruosiate,kiek ko tiksliai dedate. Nes as amzinai nusiviliu(vyras irgi)- tai kietas,tai nedakepe,tai sausas... |
nereikia det kiausyniu.
QUOTE (Smurka @ 2004 02 28, 18:57) |
O man atvirksciai - kaip tik labai minkstas iseina, net per minkstas. Bet as ka darau sutarkuoju bulves ir ju neneusunkiu (kai kurios gaspadines nususnkia) pakepinu kalna spirgu su svoguniukais ir uzpilu ant tarkiu ipilu verdancio pieno is akies Ir viskas. paskui kepu, kol iskepu. |
Jei as nenusunkiu tarkiu, tai imaisau kelis saukstus miltu.
Ir man labai skanu, kai daug prideta spirgiuku . Apsilaizyt galima
P.s. o koki padaza darot? Irgi su spirguciais? As ji darau is pakepintu spirgiu + svogunelis + pienunkas (ar grietine) ir pabaigai sauksta miltu. Gaunasi tooooks tirstas ir skanus padazelis
e ne, mamos, sakykit ka norit, bet skaniausias kugelis yra keptas krosnyje - namie kad ir ka tu darysi, bet orkaitej tokio neiskepsi
QUOTE |
e ne, mamos, sakykit ka norit, bet skaniausias kugelis yra keptas krosnyje - namie kad ir ka tu darysi, bet orkaitej tokio neiskepsi |
mano keptuve stora,auksta ir didele + dar spizine,nu zinokit tikrai jei turiu laiko tada kepu is lieto,tirai gaunasi skanus.As ragavau kaimiska,ten dar buvo vistienos ideta.Nu galiu pasakyt,liuks.
Pas mane diedas nemegsta su spigais tarkiose,todel tenka taip daryt.O padaza dar padarau jei balta ,tada dar gribu pakepinu,tinka...
oi kiek receptu esu isbandzius,kol ismokau kepti skanu kugeli.
o pasirodo nereikia nieko gudraus
sutarkuoji bulves idedi druskos ( reikia daug nes ji kazkur dingsta, o islenda tik ant antros dienos ) priedu pagal skoni - svogunai , lasinukai, as megstu krapus. ir svarbiausia ipilti i mase riebalu (as pilu alieju) viskas, daugiau nereikia nieko . gaunasi liuks
o pasirodo nereikia nieko gudraus
sutarkuoji bulves idedi druskos ( reikia daug nes ji kazkur dingsta, o islenda tik ant antros dienos ) priedu pagal skoni - svogunai , lasinukai, as megstu krapus. ir svarbiausia ipilti i mase riebalu (as pilu alieju) viskas, daugiau nereikia nieko . gaunasi liuks
[QUOTEoi kiek receptu esu isbandzius,kol ismokau kepti skanu kugeli.
o pasirodo nereikia nieko gudraus
sutarkuoji bulves idedi druskos ( reikia daug nes ji kazkur dingsta, o islenda tik ant antros dienos ) priedu pagal skoni - svogunai , lasinukai, as megstu krapus. ir svarbiausia ipilti i mase riebalu (as pilu alieju) viskas, daugiau nereikia nieko . gaunasi liuks
][/QUOTE]
Pritariu,atsimenu buvo namuosie badas,tik bulves ir is kaimo sviestas.As sutarkavau bulves,priedu svoguna nekepta,tiesiai prie bulviu paleidau,istipdinau sviesta ir virinto vandens ipiliau, buvo liuks!
O kaip pradedi det visus mandrus produktus ,tai net nezinai po tuo ka ten dejau
Man patinka bariuke valgyt kugelius,paprastai ir skaniai,o as tai tikrai zinau kai ten daro kugelius.
o pasirodo nereikia nieko gudraus
sutarkuoji bulves idedi druskos ( reikia daug nes ji kazkur dingsta, o islenda tik ant antros dienos ) priedu pagal skoni - svogunai , lasinukai, as megstu krapus. ir svarbiausia ipilti i mase riebalu (as pilu alieju) viskas, daugiau nereikia nieko . gaunasi liuks
][/QUOTE]
Pritariu,atsimenu buvo namuosie badas,tik bulves ir is kaimo sviestas.As sutarkavau bulves,priedu svoguna nekepta,tiesiai prie bulviu paleidau,istipdinau sviesta ir virinto vandens ipiliau, buvo liuks!
O kaip pradedi det visus mandrus produktus ,tai net nezinai po tuo ka ten dejau
Man patinka bariuke valgyt kugelius,paprastai ir skaniai,o as tai tikrai zinau kai ten daro kugelius.
jo...tik tokioms kaip as (besikudinancioms) ir skaityti apie kugeli
Mazochiste, matyt
Bet kaip uzsimaniau...sakes (dietai)
Mazochiste, matyt
Bet kaip uzsimaniau...sakes (dietai)
Man patinka į kugelį dėti faršo. Paimi faršo, paruoši ir darai mažiukus trupiniukus, kurios dedi į tešlą. Išmaišai ir kepi kaip paprastai. Labai skanu.
Man kugelis turi buti minkstutelis,be jokiu mesu,tik su spirguciais viduje ir ant virsaus ir grietine.Labai megstu prie kugelio kefyra,o mano seimyna valgo su varskes padazu.
čia visos taip navarotnai daro...o aš kaip kokia primatė primityviai-sutarkuoju bulves, kartu su jom didelį svogūną, įverčiu šaukštelį druskos, šaukštą grietinės ir į tefloninę formą... kepu apie 1 val. valgom jei tingiu tik su grietine, jei ne-su spirgučių, svogūnų -grietinės padažu... išeina minkštas...
dar kartais kai užeina noras pasimandryt įdedu žalius ištrintus prieskoniais vištienos kumpelius arba parūkytas dešreles į vidų.... tada valgom tik su grietine, nes ir taip pakankamai riebu būna...
dar kartais kai užeina noras pasimandryt įdedu žalius ištrintus prieskoniais vištienos kumpelius arba parūkytas dešreles į vidų.... tada valgom tik su grietine, nes ir taip pakankamai riebu būna...
Varot jūs čia ant kugelių su mėsa, bet pabandykit kepti su visais čia gautais patarimais ir faršu. Pirštus aplaižysit ir suprasit kame yra skanaus kugelio šaknys. Dabar kaip noriu, bet darbe negaliu