labai daznai kepu kugeli, bet labiausiai seimyna megsta kepta cenakinese, su vistos kumpeliu. Kumpelius pirmiausia apverdu, taigi lieka bulijonas sriubai. Bulves sutarkuoju, truputi nusunkiu, uzplikinu verdanciu pienu, supilu margarine pakepintus svogunus, isplakta kiausini ir idedu bulviu prieskoniu. Tarkius darau gana skystus, truputi ipilu i indeli tada idedu vistiena ir dar ipilu, mazdaug 3/4 indelio, nes kepant iskyla. Padaza darau labai paprasta, velgi margarine pakepinu svoguna su labai susmulkintais marinuotais grybais, jeigu tik ju turiu, idedu grietine ir saldytu krapu ir uzpilu po pora saukstu i indeli. Visi valgo ir lieka labai patenkinti, tik sako, kad labai ilgai karstas maistas buna, negali greitai valgyti
Sveikos kepėjėlės, manau neišsiversiu be jūsų pagalbos , turiu rytojui iškepti kaimišką kugelį su mėsyte krosnyje, tik bėda, kad niekad nesu to dariusi. Žinau tik tiek kad pakepti reikia iš vakaro, o apie proporcijas produktų neišmanau nieko. Kas kepate kugelį krosnyje prašau padėkite man pasirodyti gera šeimininke
Na visu pirma kepant kugeli krosnyje, reikia moketi gerai iskurenti krosni .Tai priklauso nuo krosnies dydzio, kurioje kepsite.Pas mus yra tokio dydzio kad vos ne as galiu pasislepti joje.As tai darau taip:sukurenu malku maisa, tai trunka apie pusantros 2 valandas.Tuomet greit iskrapstau likusias anglis kad kugelis nesudegtu.ir uzdarau juska ir pasaunu kugeli.Mano oecius didelis, tai jau kai kepu is vakaro tai jau kepu ir draugams ir kaimynams .Skutu visa kibira bulviu(jei bulves rozines tai daugaiau pieno pilu o jei geltonos maziau)bet ne maziau kaip 4 litrus, pries tai truputi nusunkiu tarkius.Kai kepu peciuje nebutinai ir plikinti.Puodus istepu taukais ir isbarstau miltais.Uzspirginu su spirguciais ir svogunais, gali ipilti kondensuoto pieno bus skaniau.Pridedu numirkytu kojyciu kibirui bulviu tai perku 6-8 vnt.sumetu i paruostus sudetus i puoda tarkius virsu patepu grietinele uzdengiu ir i peciu.Karstas buna iki kito vakaro.Na sako visi, kad skanu labai iskepu
QUOTE(misiki @ 2006 12 01, 18:18)
Tikrai turi but skanu Mociute mano taip kepa, ech.....
kondensuoto pieno ?
QUOTE(misiki @ 2006 12 01, 18:18)
Na visu pirma kepant kugeli krosnyje, reikia moketi gerai iskurenti krosni .Tai priklauso nuo krosnies dydzio, kurioje kepsite.Pas mus yra tokio dydzio kad vos ne as galiu pasislepti joje.As tai darau taip:sukurenu malku maisa, tai trunka apie pusantros 2 valandas.Tuomet greit iskrapstau likusias anglis kad kugelis nesudegtu.ir uzdarau juska ir pasaunu kugeli.Mano oecius didelis, tai jau kai kepu is vakaro tai jau kepu ir draugams ir kaimynams .Skutu visa kibira bulviu(jei bulves rozines tai daugaiau pieno pilu o jei geltonos maziau)bet ne maziau kaip 4 litrus, pries tai truputi nusunkiu tarkius.Kai kepu peciuje nebutinai ir plikinti.Puodus istepu taukais ir isbarstau miltais.Uzspirginu su spirguciais ir svogunais, gali ipilti kondensuoto pieno bus skaniau.Pridedu numirkytu kojyciu kibirui bulviu tai perku 6-8 vnt.sumetu i paruostus sudetus i puoda tarkius virsu patepu grietinele uzdengiu ir i peciu.Karstas buna iki kito vakaro.Na sako visi, kad skanu labai iskepu
Ačiū labai tikrai daug aiškiau viskas, na o pečių iškūrent tai jau vyro darbas, nors jis tai daro irgi pirmą kartą ech jaučiu šiąnakt nemiegosiu
QUOTE(mamushka @ 2006 12 01, 19:26)
kondensuoto pieno ?
Taip kondensuoto-tik nesaldinto
o kokiu tikslu kondensuotas dedamas ?
QUOTE(mamushka @ 2006 12 01, 23:30)
o kokiu tikslu kondensuotas dedamas ?
Tikslas vienas -skonis
Mano mociute kugeli taip pat kepdavo kaimiskame peciuje, bet niekados nekepdavo is vakaro, tik ta pacia diena, o skonis budavo, nerealus. Nors girdejau zemaitijoje kepa is vakar ir sako labai skanu.
aš irgi kepiau kugelį, bet man turbūt vienintelei jis nesigavo... išėjo tokia smirdinti skysta košė, kepiau čenakinėse, net apie dvi valandas, įdėjau ir grietinės, ir pieno plikyto, mėsytės, net krapų šviežių įpjausčiau, bet vyras net į burną neėmė, o ir man buvo šlykštu valgyt, galų gale iškeliavo į šiukšlių dėžę... kepiau dar prieš tris mėnesius, gal dėl to neišėjo, kad bulvės buvo šviežios?.. šiaip kugelį labai mėgstu, kai mama iškepdavo kirsdavau po kelias porcijas, bet pačiai tokia nesėkmė atmušė norą kepti...
QUOTE(dianute @ 2006 12 04, 16:33)
aš irgi kepiau kugelį, bet man turbūt vienintelei jis nesigavo... išėjo tokia smirdinti skysta košė, kepiau čenakinėse, net apie dvi valandas, įdėjau ir grietinės, ir pieno plikyto, mėsytės, net krapų šviežių įpjausčiau, bet vyras net į burną neėmė, o ir man buvo šlykštu valgyt, galų gale iškeliavo į šiukšlių dėžę... kepiau dar prieš tris mėnesius, gal dėl to neišėjo, kad bulvės buvo šviežios?.. šiaip kugelį labai mėgstu, kai mama iškepdavo kirsdavau po kelias porcijas, bet pačiai tokia nesėkmė atmušė norą kepti...
Sveizius krapus geriaujau i padaze supjaustyti, na cia mano nuomone. Siaip turejo gautis, reikojo pora kiausiniu imusti ir truputi tarkius nuspausti, tada uzplikinti verdanciu pienu. O siaip turejo buti viskas ok, nebent gal orkaite buvo per salta, nes as pavz. kepu 220 karscio temp. tai minimum, o jeigu noriu kad viskas vyktu greiciau tai ir 250 laipsniu nustatau.