aš kepu taip pakepinu vištos ketvirtukus sukapotus su prieskoniais viską iš keptuvės supilu į skardą tada atskirame dubenyje sumaišau smulkiai tarkuotas bulves su kiaušiniais druska pipirais ir supilu ant vštienos tada kepu įkaitintoje orkaitėje kol gražiai paskrus. skanau
man nepatinka su spirgučiais todėl taip darau pamėginkit ir jūs
Nu bandysiu ir aš šiandien tą daiktą pagamint tik jūs man pirmakartei pasakykit, kiek laiko maždaug tas kugelis kepa?
QUOTE(Limcamca @ 2006 10 31, 08:44)
Nu bandysiu ir aš šiandien tą daiktą pagamint tik jūs man pirmakartei pasakykit, kiek laiko maždaug tas kugelis kepa?
apie val
Na rytojui susikvieciau savo ir vyro tevus, seseri su seima ir sumasciau pirma karta gyvenime kepti kugeli... cenachinese....
gal galit man apytiksliai pasakyti ingridientu proporcijas 10 cenachiniu.... buciau be galo dekinga!!!!!!
gal galit man apytiksliai pasakyti ingridientu proporcijas 10 cenachiniu.... buciau be galo dekinga!!!!!!
Dar pasiūlykit, kas nors kokį skanų padažą prie kugelio?
Man visada gaunasi minkštas ,kaip košė.Šeimai skaniausias.Kartu su bulvėm sutarkuoju svogūną,tarkę užplikau verdančiu pienu.Skardą ištepu sviestu -ir viskas.Kugelis gaunasi neriebus.Atskirai padarau padažą.Pati mėgstu padažą iš varškės ir pieno.
o as į tarkę dedu stiklinę grietinės sutarkuoju svogūną ir dar užplikinu karštu vandeniu Tada i skardą pilu tarkės truputį,tada apskrudintą faršą su svogūnu ir tada vėl užpilu tarkę O padažą daru paprasčiausią-grietinėir margarinas mano šeimai labai skanu
Mano šeimyna spirgų taip pat nemėgsta.
Padažą gaminu taip: svieste pakepinu pjaustytus svogūniukus su buljone išvirtu sojos faršu, pabarstau prieskonių pagal skonį (dažniausiai - Galina blanka grybų ar vištienos), pabaigoje įkrečiu grietinės, viską išmaišau, pašyla ir viskas. Mergiotės mano labai išrankios, bet šį padažą mėgsta
Kartais vietoj sojos dedu pjaustytus šampinjonus (galima ir miško grybus). Taip pat skanu.
Pamėginkit, gal patiks
Padažą gaminu taip: svieste pakepinu pjaustytus svogūniukus su buljone išvirtu sojos faršu, pabarstau prieskonių pagal skonį (dažniausiai - Galina blanka grybų ar vištienos), pabaigoje įkrečiu grietinės, viską išmaišau, pašyla ir viskas. Mergiotės mano labai išrankios, bet šį padažą mėgsta
Kartais vietoj sojos dedu pjaustytus šampinjonus (galima ir miško grybus). Taip pat skanu.
Pamėginkit, gal patiks
Sveikos mamos, nutariau ir as isijungti i kugelio kepimo maratona Perskaiciau veik visas temas ir atradau kad ilgiausiai kugeli kepat 1-1,5 val.As tai per tiek laiko galiu iskepti tik plokstaini, o kugeli tai kepu maziausiai 3-4 val,todel plikinu su pienu 5 kg. bulviu 3 litrai pieno(bulves truputi nusunkiu-nelabai stipriai)Sviesto pakelyje pakepinu svogunus2-supilu i tarkius.Kadangi su paukstiena mes kugelio nebai skonejames i tarkius dazniausiai dedu liesos sonines su kauliukais, nekeptos, arba apvirtu koju, pavirsiu paslakstau grietine ir i ikaitinta orkaite pirma val. 220t o kitas tris val.150temp.Kepu paprastam puode pries tai istepu saltais taukais ir isbarstau pudo vidu miltais.Kai iskepa kugelis labai graziai issivercia i lekste.Kas toki megsta galit pabandyti-gaunasi toks tystantis ir minkstas tikras kaimiskas kugelis
Dar skanus kugelis gausis jei vietoj paprasto pieno dėti kondensuotą( na tokį skardinėse), aš jį truputuką pašildau ir į tarkius, o kitą tai taip pat darau kaip ir jus - spirgai ir t.t niam kaip skaniai gaunasi
Jo as ir kartais dedu kondensuota piena(tik nesaldinta )kazkaip dar skaniau gaunasi, bet su pienu vis tik plikinu, bet zymiai maziau pilu. Gaunasi skanus nereikia jokiu padazu tik skoni sugadini , uztenka ten ir riebalu ir kaloriju
Pabandykite i bulves itarkuoti cukinijos. Gaunasi labai minkstas ir skanus kugelis. Ypac,kas nemegsta riebaus