Įkraunama...
Įkraunama...

kaip iškepti skanų kugelį?

QUOTE(bea @ 2004 02 28, 21:19)
Ypatingai skanus kugelis bus jei i sutarkuotas bulves idesite stikline grietines (vietoj pieno), kiausinius ir galima varshkes... tada dar zinoma spirgucius su svoguniukais... Shita recepta gavau ish vienos moterishkes, jos kugelis buvo tooooooooooooooks skanus, kad valgydavo visi po pakartodami, nes neimanoma buvo atsispirti. Beje, kepant tikrai neblogai ant virshaus truputi sviesto ar margarino uzdeti. Bet ne gale, o ishkart.

o tai ta grietine reikia irgi pakaitinti? g.gif jei vietoj pieno.... nes piena tai plikau
Atsakyti
As kepu kugeli su varske, nededu nei pieno, nei kiausiniu. Gaunasi toks minkstas, purus. thumbup.gif
Atsakyti
Nu as irgi siandien kepiau kugeli su grietine, gavosi minkstas ir purus, visai nieko bigsmile.gif Kita karta reikes su mesa pabandyti g.gif
Atsakyti
Pasiskaiciau as sia tema viskas labai skaniai aprasyta, tai nusprendziau siandien pagaminti pati kugeli nors seimininkauti virtuveje tik pradedu...Tikiuosi nebus labai blogai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Vivaida @ 2006 08 16, 22:04)
Kepu kugelį pagal paprastą receptuką, visuomet būna putlus, minkštas,skanus, primenantis kaimišką kugelį, keptą pečiuje essen.gif
Kepu didesnėje ir gilesnėje blėtelėje, nes jį valgom kaip rajūnai lotuliukas.gif
Tarkuotos bulvės( niekad nesunkiu), plikyto pienuko 0,5ml, 1-2kiaušiniai, truputis aliejaus, pipiriukai, vegeta, druska. Dažnai dedu  žalius vištų sparnelius, paruoštus su druska, česnakėliu, pipirais. Blėtukę ištepu aliejum arba sviestuku, įpilu dalį paruoštos masės, sudedu sparnelius ir likusią dalį masės. Ant tarkių viršaus uždedu plonom riekelėm supjaustyto sviestuko. Skaniai valgosi ir be grietinės.Kepa apie 1val. Kantrybės, verta pabandyti yess.gif

pabandysiu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2006 10 02, 16:13)
o tai ta grietine reikia irgi pakaitinti?  g.gif  jei vietoj pieno.... nes piena tai plikau

nereik grietines kaitint ax.gif man skaniausias kugelis sitaip - tarkuotos bulves, daug grietines ir druskytes - pati visa kugeli galiu suvalgyt blush2.gif
Atsakyti
Dariau kugeli su grietine, tai visiem patiko. Netgi mazai padariau, is pradziu galvojau pabandysiu ir negaminau daug. Bet pasirode reikejo dvigubai didesnes porcijos doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Aš kepu kugelį taip. Sutarkuoju bulves, tarkius užpilu verdančiu pienu. Dedu druskos, šiek tiek pipiriukų, kiaušinį. Po to supilu svogūnus (daug nemėgstu), apkepintus taukuose (truputis taukų ir dar margarino). Aišku viską dedu vis pamaišydama. Jeigu dedu spirgučių, tai tik į dalį kugelio, nes vaikai nevalgo. Kartais kepu ir su vištos kulšelėmis.
Forume paskaičiau, kad mamytės deda grietinę vietoj pieno. Tai aš pabandžiau kugelį kepti pagal savo receptą (su pienu), tik dar įdėjau apie puse indelio grietinės. Tai kugelis gavosi labai skanus thumbup.gif , visiems patiko.
Atsakyti
siandien iskepiau nerealiai skanu kugeli mirksiukas.gif vyras vis dar vaiksto ir giria kaip skanu buvo blush2.gif

o dariau taip:

supjausciau lasinius ir iskepiau keptuvej iki spirgiu.
sutarkavau bulves (taip pat sutarkuoju i ta mase 1-2 svogunus, tam kad tesla nepatamsetu), supyliau taukus nuo spirguciu (spirgius isemiau i kita keptuve ir palikau padazui), idejau druskos, siek tiek pipiru, tada uzvirinau piena ( na nevisai uzvirina ax.gif mikrobangej gal 2.5min), supyliau ta piena i visa mase, imusiau viena kiausini. viska ismaisiau. tesl gavosi tokia gan skysta. ax.gif

ant formos dugno isdeliojau smulkiai papjaustyta mesyte (zalia kiauliena) ir ispyliau visa bulviu mase ant ju.

ir i orkaite 190 laipsniu 50-60min.
labai graziai pakilo ir buvo labai purus.

kai liko kokie 15 min pradejau ruosti padaza

spirguciai ir siek tiek riebalu, supjausciau svoguniuka pusziedziais ir toje pacioje keptuveje kepinau, kol beveik apskrudo. tada idejau 2-3 saukstus grietines ir ipiliau siek tiek vandens. grietine issilyde ir tada idejau vietoj miltu tirsta grybu sriubyte (apie 1.5sauksto). tada padazo skonis buna grybu ir jam nereikia visai jokiu prieskoniu. palaukiau kol padazas sutirstejo.

idejau kugeli i lekstes ir apipyliau grybu padazu. thumbup.gif

skanaus
Atsakyti
Pagaliau ir man pavyko pagaminti tokį kugelį, apie kurį svajojau yahoo.gif . Pasirodo, kad visa gudrybė grietinėje. Na gavosi super, toooks purus, minkštas, niam niam thumbup.gif . Ačiū mamos už kulinarines idėjas aciuks.gif
Atsakyti
Labai labai džiaugiuos suradus šį forumą. Niekada dar nekepiau kugelio. Darysiu ir aš šį savaitgalį. Būtinai padarysiu su grietine, dar įdėsiu marinuotos vištienos.
Ar skaniai buna išmarinuota vištiena parduotuvėse? Gal kas žino. Galvojau pirkti vištienos šaslyką, kaip jus galvojate ar skaniai turėtu gautis? Aš visai dar žalia bulviniuose patekaluose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Teresa: 24 spalio 2006 - 19:08
QUOTE(Teresa @ 2006 10 24, 21:09)
Labai labai džiaugiuos suradus šį forumą. Niekada dar nekepiau kugelio. Darysiu ir aš šį savaitgalį. Būtinai padarysiu su grietine, dar įdėsiu marinuotos vištienos.
Ar skaniai buna išmarinuota vištiena parduotuvėse? Gal kas žino. Galvojau pirkti vištienos šaslyką, kaip jus galvojate ar skaniai turėtu gautis? Aš visai dar žalia bulviniuose patekaluose.

Nieks negimė mokėdamas. mirksiukas.gif
Atsakyti