Įkraunama...
Įkraunama...

kaip iškepti skanų kugelį?

QUOTE(Nerytė @ 2006 06 26, 11:43)
Kaip manot ar kas nors gautusi is to kugelio jei bandyciau daryti is svieziu bulviu?  g.gif
taip uzsimaniau kugelio, o senu bulviu jau nebera  verysad.gif

Zinoma, gautusi! Ir dar kokio skanumo bei minkstumo! thumbup.gif

Tik as tarkius nusunkiau kazkiek bei 2 kiausiniu nepagailejau smile.gif
Nes maza ka... lotuliukas.gif

Ir, tradiciskai: virintas pienas arba grietine (arba to ir ano pop truputi).

Skanaus!

As ir vel kugelio uzsimaniau... ax.gif

Tik dabar pamaciau, kad klausimas buvo uzduotas pries menesi, tai ir atsakymas gal jau neaktualus lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Bet kuriuo atveju - skanaus kugelio!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mille: 31 liepos 2006 - 15:38
QUOTE(kisule @ 2005 12 23, 15:58)
Сырой картофель натереть на терке и смешать с таким же количеством отварного картофеля, размятого толкушкой или пропущенного через мясорубку, посолить по вкусу. Если масса получится жидкой, можно добавить муки. Приготовить начинку из фарша I лука, посолить по вкусу. Из картофельной массы сделать оладушек на ладошке, положить начинку и сложить оладушек так, чтобы получился пирожок яйцевидной формы. Цепелинай отварить в подсоленной воде до готовности, выложить на блюдо. Вареные цепелинай можно просто облить сметаной
nu kaip gal tiks blush2.gif  lotuliukas.gif

Brangioji ,pamiršai tarkius nuspausti.
тертый картофель отжать, массу смешать размятмым картофелем и крахмалом,который должен получится из сока отжатой картошки
Papildyta:
Moterys pabandykit į tarkius dėti juodų pipirų, tarkuoto muskato riešuto. Muskato riešutas labai dera su bulvių patiekalais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tavi: 02 rugpjūčio 2006 - 11:18
Na ka prisiskaitinejau tai dabar begu i parde pirktis produktu ir eitikepti kugelio net seiles jau tysta vien pagalvojus apie ji biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Kepu kugelį pagal paprastą receptuką, visuomet būna putlus, minkštas,skanus, primenantis kaimišką kugelį, keptą pečiuje essen.gif
Kepu didesnėje ir gilesnėje blėtelėje, nes jį valgom kaip rajūnai lotuliukas.gif
Tarkuotos bulvės( niekad nesunkiu), plikyto pienuko 0,5ml, 1-2kiaušiniai, truputis aliejaus, pipiriukai, vegeta, druska. Dažnai dedu žalius vištų sparnelius, paruoštus su druska, česnakėliu, pipirais. Blėtukę ištepu aliejum arba sviestuku, įpilu dalį paruoštos masės, sudedu sparnelius ir likusią dalį masės. Ant tarkių viršaus uždedu plonom riekelėm supjaustyto sviestuko. Skaniai valgosi ir be grietinės.Kepa apie 1val. Kantrybės, verta pabandyti yess.gif
Atsakyti
QUOTE(Vivaida @ 2006 08 16, 21:04)
Kepu kugelį pagal paprastą receptuką, visuomet būna putlus, minkštas,skanus, primenantis kaimišką kugelį, keptą pečiuje essen.gif
Kepu didesnėje ir gilesnėje blėtelėje, nes jį valgom kaip rajūnai lotuliukas.gif
Tarkuotos bulvės( niekad nesunkiu), plikyto pienuko 0,5ml, 1-2kiaušiniai, truputis aliejaus, pipiriukai, vegeta, druska. Dažnai dedu  žalius vištų sparnelius, paruoštus su druska, česnakėliu, pipirais. Blėtukę ištepu aliejum arba sviestuku, įpilu dalį paruoštos masės, sudedu sparnelius ir likusią dalį masės. Ant tarkių viršaus uždedu plonom riekelėm supjaustyto sviestuko. Skaniai valgosi ir be grietinės.Kepa apie 1val. Kantrybės, verta pabandyti yess.gif

as su vistiena niekada nekepiau, bet jau tiek daug pagyru prisiskaiciau apie kugeli su sparneliais ar kulselemis, kad greiciausiai neatsispirsiu neisbandziusi smile.gif
As tradiciskai sukyta sonine pakepinta su svogunais i mase dedu.
Atsakyti
Mano kugelio receptas, kol kas niekas nesisukunde ir prase pakartoti... essen.gif

Stai:

Sutarkuoju bulves, gali buti tiek senos tiek sviezios. Supjaustau smulkiai lasinukus ir svogunus, juos pakepu ir uzpilu pienu, kuri uzverdu. Paskui viska supilu i bulves, imusu kiausini ir idedu druskos. Viska sumaisau. ir supilu i inda (labai skanus gaunasi spiziniame puode).

Taip pat kepu su vistiena, kuria istrinu prieskoniais. sudedu i inda ir tada supilu bulviu tarkiu misini.

Kai kepu be vistienos tai apie 30 - 40 min, o su vistiena apie 60 - 80min.

O ar is kepes, tai tiesiog paimt sakute ismeigti ir truputi paragauti, jei burnoje tirpsta vadinasi iskepes.

GERO APETITO!!!
Atsakyti
Aš visos temos neskaičiau, tai gal kas jau rašė, bet mes labai mėgstam tokį kugeliuką (valgo net bulvinių patiekalų nevalgantis mano vyras ir labai išranki mano sesuo) smile.gif

Bulvių masę padarom kaip ir daugelis rašė: bulvių tarkiai (aš nesunkiu, nors recepte buvo parašyta truputį nusunkti), nuplikinam pieno, pilu išlydytų taukų, vegetos, druskytės kiaušinių.
Tada ruošiu varškes masę: varškę sumaišau su kiaušiniais, grietine, cukraus (jo dedu nemažai, kad tokia saldoka gautųsi), truputį druskytės.
Tada į skardelę pilu daugiau nei pusę bulvių, dedu varškės visą masę, ją paskirstau tolygiau, ir užpilu likusiais tarkiais.
Valgom su grietine, nors gal ir su spirgučiais skanu (nebandžiau).

Pamėginkit, gal kam patiks. Jei jau labai bijot ekspermentuot, tai galėsiu atkelt savo receptų žurnaliukus ir pabandyt atrasti tikslų receptą...
Atsakyti
Aš visada kugeliui tarkę užplikinu verdančiu pienu,labai minkštas būna thumbup.gif
Atsakyti
Vakar kepiau kugelį iš šviežių bulvių. Apiplikiau stikline pieno, įpyliau karštų aliejuje keptų svogūnų( šiaip kepdavau su lašinukais, bet vaikai nevalgo, tai teko atsisakyti), įdėjau grietinės, įmušiau naminį kiaušinį, truputis pipiriukų, muskato(kaip čia radau) ir druskos. Kepiau didelėje negilioje skardoje, kad gautusi daugiau plutelės. Tai vyras iš pradžių atsisakęs, dvi porcijas sukirto, o ir mažėlis gyrė, kad labai skanu thumbup.gif .
Atsakyti
nu viskas,dabar ir aš kepsiu vakarienei kugeli.Pasiskaiciau net seilė nutyso tongue.gif Nors žinau,kad šeimyna nebus ypač patenkinta,nes sako,kad tai bulvės ne maistas rolleyes.gif Bet nieko,idėsiu grilo dešrelių,bus su mėsa.Beje,pamėginkit,labai skanu thumbup.gif Tik nepjaustykit,o visas sudėkit. thumbup.gif
Atsakyti
Vakar kepiau kugelį keptuvej, nes orkaitės neturiu. Receptas - bulves, spiručiai su svogūnais, kiaušinis ir virintas pienas smile.gif Gavosi minkstas ir skanus smile.gif
Atsakyti
Vis delto,kaip gerai,kad yra Supermama! wub.gif Negaliu atsidziaugti cia uzsiregistravusi - randu atsakymus i bet kokius mane dominancius klausimus.IR VISKAS FOR FREE!

Perskaiciau visus receptus,nutariau isbandyti BEA ,nes iki siol mano kugeliai budavo ziauriai neskanus... verysad.gif Parasysiu kaip sekesi.
Atsakyti