Na paskaitinejau cia ir bandysiu kept siandien kugeli su kefyru, anksciau kepdavau su pienu
Siaip musu seimoj kugeli labai megstu tik as viena, vyras neypatingai, o dukryte visai navalgo nemegsta nieko kas is tarkuotu bulviu Todel tokius patiekalus, kaip bebutu gaila darau retai
Siaip musu seimoj kugeli labai megstu tik as viena, vyras neypatingai, o dukryte visai navalgo nemegsta nieko kas is tarkuotu bulviu Todel tokius patiekalus, kaip bebutu gaila darau retai
na ne visus receptus perskaiciau, bet atrodo jog savojo neradau....
Kazkada vaikui samdziau aukle, o ji priedu dar buvo ir gera seimininke. Kugeliu ir siaip tarkiniu patiekalu nemegau, kol neparagavau jos kepto kugelio. Draugus jau ismokiau, na dabar galiu ir jum parasyti.
Sutarkuojat bulves ir 1 svoguna, puse gautos mases nusunkiate. Paimate 2 vistienos rukytas slauneles ir nueme nuo kaulo supjaustote gabaleliais. as dar pridedu kaimiskos sonines, nes tada kvapas buna geresnis. Vistiena ir supjaustyta kubeliais sonine apkepu aliejuje, taip pat dar 1 svoguniuka supjaustau;) Na va, tada mesyte supilu i tarkius ir uzpilu verdanti pienuka. bet cia kiekvina pagal ruosiama kieki na bent stiklines tai tikrai reik. Ipislit daugiau, nebus toks sausas. Va ir tik tada ragauju kiek pilti vegetos ir druskos. Kai viska ismaisote rgaukite kartu su vistienos gabaleliu, nes nuo rukytos mesytes surymelio bus, tad nepersudykite;) Na o jei padauginsite, pasakysite vyrui, kad esate isimylejusi....)))) Valgykit su grietine, nes kugelyje visko bus;))
Skanaus!
Kazkada vaikui samdziau aukle, o ji priedu dar buvo ir gera seimininke. Kugeliu ir siaip tarkiniu patiekalu nemegau, kol neparagavau jos kepto kugelio. Draugus jau ismokiau, na dabar galiu ir jum parasyti.
Sutarkuojat bulves ir 1 svoguna, puse gautos mases nusunkiate. Paimate 2 vistienos rukytas slauneles ir nueme nuo kaulo supjaustote gabaleliais. as dar pridedu kaimiskos sonines, nes tada kvapas buna geresnis. Vistiena ir supjaustyta kubeliais sonine apkepu aliejuje, taip pat dar 1 svoguniuka supjaustau;) Na va, tada mesyte supilu i tarkius ir uzpilu verdanti pienuka. bet cia kiekvina pagal ruosiama kieki na bent stiklines tai tikrai reik. Ipislit daugiau, nebus toks sausas. Va ir tik tada ragauju kiek pilti vegetos ir druskos. Kai viska ismaisote rgaukite kartu su vistienos gabaleliu, nes nuo rukytos mesytes surymelio bus, tad nepersudykite;) Na o jei padauginsite, pasakysite vyrui, kad esate isimylejusi....)))) Valgykit su grietine, nes kugelyje visko bus;))
Skanaus!
Tiesa, pamirsau....mamos jei jusu vaikai negali valgyti patiekalu is tarkuotu bulviu duokite jam uzsikasti duonos kad ir prie cepelino Mano sunu pykindavo, bet dabar valgo apsisukdamas.
Na cia toms kurios nezinojo....
Na cia toms kurios nezinojo....
QUOTE(bea @ 2004 02 28, 21:19)
Ypatingai skanus kugelis bus jei i sutarkuotas bulves idesite stikline grietines (vietoj pieno), kiausinius ir galima varshkes... tada dar zinoma spirgucius su svoguniukais... Shita recepta gavau ish vienos moterishkes, jos kugelis buvo tooooooooooooooks skanus, kad valgydavo visi po pakartodami, nes neimanoma buvo atsispirti. Beje, kepant tikrai neblogai ant virshaus truputi sviesto ar margarino uzdeti. Bet ne gale, o ishkart.
LABAI SKANUS KUGELIS. DABAR TIK TOKĮ KEPSIU, LABAI PATIKO
Sveikutes na ir as parasysiu kaip darau skanu kugeli na man jis skanus.. sutarkuoju bulves,druskyte, pipiriukas,pjaustytas svogunas man jis netrukdo,galima ideti cesnako skiltele priduoda skonio, truputi vegetos,na aisku uzvirinu piena..ir kepu..bet dabar labai pamegau si kugeli daryti su slaunelems..as jas susmulkinu ir pamarinuoju..na man su slaunelem tai tikrai niam niam..o ant virsaus dedu padaza pakepinti svogunai, lasinukai ir grietine..(as megstu ne kieta kugeli, tad nededu jokio kiausinio, nes is mamos kulinares ismokau, kad kiausinis priduoda plokstainyje kietumo..)
Kaip manot ar kas nors gautusi is to kugelio jei bandyciau daryti is svieziu bulviu?
taip uzsimaniau kugelio, o senu bulviu jau nebera
taip uzsimaniau kugelio, o senu bulviu jau nebera
Vakar i darbo pabaiga paskaitinejau jusu patarimus ir taip uzejo noras kugeli kepti, kad parbegus namo is senu bulviu(jau maniau vargu ar kas gausis)pabandziau ir buvau pritrenkta-gavosi puikiai!!! Tiesiog sutarkuotas bulves uzplikiau stikline pieno, idejau stikline grietines ir druskos(net kiausiniu pamirsau is to skubejimo), gavosi minkstutis, baltutis ir net iskilo kaip pyragas-kai man kugeliai visi tik susmenga. Labai aciu bea -labai skaniai pavalgiau
o as nesuprantu kaip kitos kepa kugeli su miltais. Na deda cia visus isvardintus produktus ir dar miltu stikline. Fe, tikrai nebandykit, visai neskanu.
O cia reikia rasyti, kas skanu.. na tik ispeju..
Dar viena tiesa apie orkaite. Jei orkaite elektrine, sandari, tai visaip skaniai gaunasi, jei dujine (tokia turejau ), tai joje niekas gerai neiskepa...dugnas prisvyla, virsus isdziuna...zodziu kaka
O cia reikia rasyti, kas skanu.. na tik ispeju..
Dar viena tiesa apie orkaite. Jei orkaite elektrine, sandari, tai visaip skaniai gaunasi, jei dujine (tokia turejau ), tai joje niekas gerai neiskepa...dugnas prisvyla, virsus isdziuna...zodziu kaka
[SIZE=14][COLOR=blue]
nežinau, ar kas nors rašė, bet man labai skanu, kai šiek tiek pieno užpili jau ant sudėto į formą plokštainio. Tada jis toks minkštučiukas išeina. Niam niam.