quote=Nerytė,2005 11 09, 19:07]
Sorry, bet gal man nesusipratelei galite paaiškinti kas tai per daiktas yra čenakinė
Ačiū išanksto
[/quote]
Čenakinė - tai molinis puodelis su dangteliu Jose paprastai daromi troškiniai, užkepėlės Tai kiek aš pati suprantu Jiesios gaminiai[
QUOTE(vilke @ 2005 11 24, 10:45)
tai va, kepiau be kiauso, tik su grietine ir druska. gavosi toks lengvutis, neriebus, jokio sunkumo pavalgius, plius purus, minkstas, tasus. skaniausia jauciu butu buve su varskes padazu, bet neturejau varskes. ir vyras pagyre. sake skanus kugelis, is kur ismokai kept?
aš įmetu dar 1-2 kiaušinius
o aš irgi keliau kugelį čenakinėse ir be kiaušinių su daug pieno ir keliai šaukštais grietinės - nu galų gale įtikau savo vyrui kiek kepdavau - jam vis per kietas paskui pasitariau su savo mama ir pabandžiau - gavosi toks minkštas, lengvas - pasigailėjom, kad turim tik 4 čenakines, nors vakarieniavom tik dviese
Sveikos! Aš esu dar pradedančioji šeimininkė (ir tai - SM dėka) ir kugelio kepimas man atrodo didžiausias žygdarbis, bet ko nepadarysi dėl zyziančių namiškių Taigi perskaičiau visus 12 puslapių, bet taip ir neišsiaiškinau - KIEK reikia bulvių standartinės orkaitės standartinėj skardai? Kažkas parašė 3-4 kg, kitoj žinutėj 1,5kg Dėl pieno, svogūnų, grietinės, kiaušų viskas aišku berods....
QUOTE(BlackDee @ 2005 11 24, 16:34)
Sveikos! Aš esu dar pradedančioji šeimininkė (ir tai - SM dėka) ir kugelio kepimas man atrodo didžiausias žygdarbis, bet ko nepadarysi dėl zyziančių namiškių Taigi perskaičiau visus 12 puslapių, bet taip ir neišsiaiškinau - KIEK reikia bulvių standartinės orkaitės standartinėj skardai? Kažkas parašė 3-4 kg, kitoj žinutėj 1,5kg Dėl pieno, svogūnų, grietinės, kiaušų viskas aišku berods....
Niekada nesveriu bulviu,bet manau standartinei 4 degikliu orkaites skardai reikia
apie 3 kilogramus bulviu. Maziau bulviu reikia jei kepsi cenakinese.(moliniuose indeliuose). Nieko baisaus nebus jei pirma karta ir maziu bulviu nuskusi- tiesiog tavo plokstainis bus plonesnis,bet skonis nuo to nepabloges
QUOTE(Dacor @ 2005 11 24, 16:44)
Niekada nesveriu bulviu,bet manau standartinei 4 degikliu orkaites skardai reikia
apie 3 kilogramus bulviu. Maziau bulviu reikia jei kepsi cenakinese.(moliniuose indeliuose). Nieko baisaus nebus jei pirma karta ir maziu bulviu nuskusi- tiesiog tavo plokstainis bus plonesnis,bet skonis nuo to nepabloges
apie 3 kilogramus bulviu. Maziau bulviu reikia jei kepsi cenakinese.(moliniuose indeliuose). Nieko baisaus nebus jei pirma karta ir maziu bulviu nuskusi- tiesiog tavo plokstainis bus plonesnis,bet skonis nuo to nepabloges
Ačiū Bandysiu kažką burti savaitgalį
O jūs visada nukošiate skysti nuo bulvių tarkių, kad jie būtu sausi?
Nes man gaudavosi neskanus, draugė man patarė nukošti, bet dar negaminau.
Ir dar, jei dėti grietinės, tai kiek jos reikia? Ar tiek pat kiek pieno, ar mažiau?
Šiandien (jei neaptingsiu) bandysiu kepti su kiaulės šonine. Ji nerūkyta, tai pamaniau apkepsiu su prieskoniais ir įmaišysiu į bendrą masę.
Kaip manote kas nors gero gausis iš to?
Nes man gaudavosi neskanus, draugė man patarė nukošti, bet dar negaminau.
Ir dar, jei dėti grietinės, tai kiek jos reikia? Ar tiek pat kiek pieno, ar mažiau?
Šiandien (jei neaptingsiu) bandysiu kepti su kiaulės šonine. Ji nerūkyta, tai pamaniau apkepsiu su prieskoniais ir įmaišysiu į bendrą masę.
Kaip manote kas nors gero gausis iš to?
QUOTE(Kozete @ 2005 11 28, 12:42)
O jūs visada nukošiate skysti nuo bulvių tarkių, kad jie būtu sausi?
Nes man gaudavosi neskanus, draugė man patarė nukošti, bet dar negaminau.
Ir dar, jei dėti grietinės, tai kiek jos reikia? Ar tiek pat kiek pieno, ar mažiau?
Šiandien (jei neaptingsiu) bandysiu kepti su kiaulės šonine. Ji nerūkyta, tai pamaniau apkepsiu su prieskoniais ir įmaišysiu į bendrą masę.
Kaip manote kas nors gero gausis iš to?
Nes man gaudavosi neskanus, draugė man patarė nukošti, bet dar negaminau.
Ir dar, jei dėti grietinės, tai kiek jos reikia? Ar tiek pat kiek pieno, ar mažiau?
Šiandien (jei neaptingsiu) bandysiu kepti su kiaulės šonine. Ji nerūkyta, tai pamaniau apkepsiu su prieskoniais ir įmaišysiu į bendrą masę.
Kaip manote kas nors gero gausis iš to?
Skyscio nuo bulviu niekada nekosiu.Manyciau jis tuomet bus sausas ir kietas.
O kugelio tesla kaip tik skaniausia kai yra minksta .Su sonine bus skanu.Dar skanu kepta su vistiena ,kiaules ausimis ar kojom.Cia kaip kas megsta
O jeigu tiek kiek nukošiu pieno įpilsiu?
Nes kai nenukošiu LABAI neskaniai gaunasi.
Nes kai nenukošiu LABAI neskaniai gaunasi.
QUOTE(Kozete @ 2005 11 28, 17:02)
O jeigu tiek kiek nukošiu pieno įpilsiu?
Nes kai nenukošiu LABAI neskaniai gaunasi.
Nes kai nenukošiu LABAI neskaniai gaunasi.
As nekosiu, uzplikinu verdanciu pienu,ipilu aliejaus arba pakepintu spirguciu (ka turiu ),butinai nepamirsk itarkuoti svoguna (ji sutarkuoju su bulvem kartu).
Jokiu kiausiniu (jie kietina),nors kitos seimininkes ir deda...
Jei i toki kugeli idedu vistienos ar kit. nepaprastai skanu.
Neskanu gavosi tikrai ne del to,kad nenukosei.Tiesiog kazka kita padarei ne taip.
Geriau parasyk ka dejai i mase tarkiu.Tada bus aiskiau ka ne taip padarei.