Įkraunama...
Įkraunama...

kaip iškepti skanų kugelį?

quote=Nerytė,2005 11 09, 19:07]
Sorry, bet gal man nesusipratelei galite paaiškinti kas tai per daiktas yra čenakinė g.gif
Ačiū išanksto 4u.gif
[/quote]

Čenakinė - tai molinis puodelis su dangteliu tongue.gif Jose paprastai daromi troškiniai, užkepėlės smile.gif Tai kiek aš pati suprantu mirksiukas.gif Jiesios gaminiai[
Atsakyti
skaiciau ir nesupratau, ar pagal bea recepta su grietine, butinai reikia kiausa dar ar ne? blush2.gif
Atsakyti
tai va, kepiau be kiauso, tik su grietine ir druska. gavosi thumbup.gif toks lengvutis, neriebus, jokio sunkumo pavalgius, plius purus, minkstas, tasus. skaniausia jauciu butu buve su varskes padazu, bet neturejau varskes. ir vyras pagyre. biggrin.gif sake skanus kugelis, is kur ismokai kept? laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(vilke @ 2005 11 24, 10:45)
tai va, kepiau be kiauso, tik su grietine ir druska. gavosi  thumbup.gif toks lengvutis, neriebus, jokio sunkumo pavalgius, plius purus, minkstas, tasus. skaniausia jauciu butu buve su varskes padazu, bet neturejau varskes.  ir vyras pagyre.  biggrin.gif  sake skanus kugelis, is kur ismokai kept? laugh.gif

aš įmetu dar 1-2 kiaušinius wink.gif
Atsakyti
o aš irgi keliau kugelį čenakinėse ir be kiaušinių su daug pieno ir keliai šaukštais grietinės - nu galų gale įtikau savo vyrui thumbup.gif kiek kepdavau - jam vis per kietas doh.gif paskui pasitariau su savo mama ir pabandžiau - gavosi toks minkštas, lengvas - pasigailėjom, kad turim tik 4 čenakines, nors vakarieniavom tik dviese tongue.gif
Atsakyti
Sveikos! Aš esu dar pradedančioji šeimininkė (ir tai - SM dėka) wub.gif ir kugelio kepimas man atrodo didžiausias žygdarbis, bet ko nepadarysi dėl zyziančių namiškių unsure.gif Taigi perskaičiau visus 12 puslapių, bet taip ir neišsiaiškinau - KIEK reikia bulvių standartinės orkaitės standartinėj skardai? blush2.gif Kažkas parašė 3-4 kg, kitoj žinutėj 1,5kg g.gif Dėl pieno, svogūnų, grietinės, kiaušų viskas aišku berods.... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(BlackDee @ 2005 11 24, 16:34)
Sveikos! Aš esu dar pradedančioji šeimininkė (ir tai - SM dėka)  wub.gif ir kugelio kepimas man atrodo didžiausias žygdarbis, bet ko nepadarysi dėl zyziančių namiškių unsure.gif Taigi perskaičiau visus 12 puslapių, bet taip ir neišsiaiškinau - KIEK reikia bulvių standartinės orkaitės standartinėj skardai? blush2.gif  Kažkas parašė 3-4 kg, kitoj žinutėj 1,5kg  g.gif Dėl pieno, svogūnų, grietinės, kiaušų viskas aišku berods.... ax.gif

Niekada nesveriu bulviu,bet manau standartinei 4 degikliu orkaites skardai reikia
apie 3 kilogramus bulviu. Maziau bulviu reikia jei kepsi cenakinese.(moliniuose indeliuose). Nieko baisaus nebus jei pirma karta ir maziu bulviu nuskusi- tiesiog tavo plokstainis bus plonesnis,bet skonis nuo to nepabloges rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Dacor @ 2005 11 24, 16:44)
Niekada nesveriu bulviu,bet manau standartinei 4 degikliu orkaites skardai  reikia
apie 3 kilogramus bulviu. Maziau bulviu reikia jei kepsi cenakinese.(moliniuose indeliuose). Nieko baisaus nebus jei pirma karta ir maziu bulviu nuskusi- tiesiog tavo plokstainis bus plonesnis,bet skonis nuo to nepabloges rolleyes.gif

Ačiū wub.gif Bandysiu kažką burti savaitgalį blush2.gif
Atsakyti
O jūs visada nukošiate skysti nuo bulvių tarkių, kad jie būtu sausi?
Nes man gaudavosi neskanus, draugė man patarė nukošti, bet dar negaminau. ax.gif
Ir dar, jei dėti grietinės, tai kiek jos reikia? Ar tiek pat kiek pieno, ar mažiau?
Šiandien (jei neaptingsiu) bandysiu kepti su kiaulės šonine. Ji nerūkyta, tai pamaniau apkepsiu su prieskoniais ir įmaišysiu į bendrą masę.
Kaip manote kas nors gero gausis iš to? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2005 11 28, 12:42)
O jūs visada nukošiate skysti nuo bulvių tarkių, kad jie būtu sausi?
Nes man gaudavosi neskanus, draugė man patarė nukošti, bet dar negaminau.  ax.gif
Ir dar, jei dėti grietinės, tai kiek jos reikia? Ar tiek pat kiek pieno, ar mažiau?
Šiandien (jei neaptingsiu) bandysiu kepti su kiaulės šonine. Ji nerūkyta, tai pamaniau apkepsiu su prieskoniais ir įmaišysiu į bendrą masę.
Kaip manote kas nors gero gausis iš to?  g.gif

Skyscio nuo bulviu niekada nekosiu.Manyciau jis tuomet bus sausas ir kietas.
O kugelio tesla kaip tik skaniausia kai yra minksta .Su sonine bus skanu.Dar skanu kepta su vistiena ,kiaules ausimis ar kojom.Cia kaip kas megsta smile.gif
Atsakyti
O jeigu tiek kiek nukošiu pieno įpilsiu?
Nes kai nenukošiu LABAI neskaniai gaunasi.
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2005 11 28, 17:02)
O jeigu tiek kiek nukošiu pieno įpilsiu?
Nes kai nenukošiu LABAI neskaniai gaunasi.

As nekosiu, uzplikinu verdanciu pienu,ipilu aliejaus arba pakepintu spirguciu (ka turiu ),butinai nepamirsk itarkuoti svoguna (ji sutarkuoju su bulvem kartu).
Jokiu kiausiniu (jie kietina),nors kitos seimininkes ir deda...
Jei i toki kugeli idedu vistienos ar kit. nepaprastai skanu.

Neskanu gavosi tikrai ne del to,kad nenukosei.Tiesiog kazka kita padarei ne taip.
Geriau parasyk ka dejai i mase tarkiu.Tada bus aiskiau ka ne taip padarei.
Atsakyti