O jei i tarkį įpilti grietinėlės? Gal kas bandėt?
Nu va pati paklausiau pati atsakau:), gal kam privers...
Beveik tas pats kas ir su pienu, tik daugiau kolorijų)
Beveik tas pats kas ir su pienu, tik daugiau kolorijų)
O jūsų mažiai mėgsta kugelį su spirgučiais Maniškė - ne, bet radau idėjų kuom juos būtų galima pakeisti Bet man kugelis be spirgučių ne kugelis, ir dar kaip jūs jį valgote kitą dieną, na aš nebent mikrobangėj pašildau, nes keptuvėj labai jau riebiai gaunas
O kam tie kiausiniaia!?Juk kiausiniai tik sukietina tarkius?
Vakar kepiau kugelį.Maitinau dvi šeimas, savo ir draugus.Visiems labai patiko.Dariau kaip visada, tarkuoju svogūnų kartu su bulvėm, dar pakepinu svogūnų su rūkytą mėsytę, įpilu pienu ir užvirinu.Tada užplikinu tarkius.Bet, vakar dar su burokinę tarką sutarkavau cukiniją.Labai buvo skanus, purus kugelis....
Labai mėgstu bulvinius patiekalus, bet, deja, retai juos valgau, nes jie yra labai sunkus maistas ir kaloringas. Todėl ruošdama maistą, visada skaičiuoju kalorijas.
Mano kūgelis: sutarkuotas bulves nusunkiu, po to įpilu nemažai virinto lieso pieno (taip kompensuoju skysčių netekimą, be to taip pašalinu dalį krakmolo, kurio mūsų bulvėse per daug-gaunasi per daug klampi masė-kūgelis). Į išteptą skardą sudedu pamarinuotas vištienos blauzdeles ir užpilu tarkiais.
Skanaus!
Beja, gamindama tarkius cepelinams, niekada nededu nuo skysčių susidariusio krakmolo, miltų. Tarkiuose juo pakankamai lieka. Cepelinai būna labai dailios formos, t.y. nedeformavę. Tai va:)
Maitinkitės skaniai, bet kuo mažiau kalorijų!!!!
Mano kūgelis: sutarkuotas bulves nusunkiu, po to įpilu nemažai virinto lieso pieno (taip kompensuoju skysčių netekimą, be to taip pašalinu dalį krakmolo, kurio mūsų bulvėse per daug-gaunasi per daug klampi masė-kūgelis). Į išteptą skardą sudedu pamarinuotas vištienos blauzdeles ir užpilu tarkiais.
Skanaus!
Beja, gamindama tarkius cepelinams, niekada nededu nuo skysčių susidariusio krakmolo, miltų. Tarkiuose juo pakankamai lieka. Cepelinai būna labai dailios formos, t.y. nedeformavę. Tai va:)
Maitinkitės skaniai, bet kuo mažiau kalorijų!!!!
Mano mama iskepa laaaabai skanu kugeli... cenakinese
QUOTE(ievune @ 2005 10 27, 17:25)
Čenakinėse kugelis gaunasi, o ypač jei dar sparnelį ar šlaunelę įdedi
QUOTE(NERINGUKAS @ 2005 10 28, 11:34)
Čenakinėse kugelis gaunasi, o ypač jei dar sparnelį ar šlaunelę įdedi
...arba kiaules uodega :
Neskaiciau visko, bet pas mus namie bulviu mase tarkuota kartu su svoguno galva, imaisytu kiausiniu ir druska uzplikoma karsu pienu ir taukais ar aliejumi ar margarinu ar sviestu, zodziu riebalais. Skardai kugelio kokia stikline -dvi riebalus ir geras puslitris pieno.
Megstu kiaules uodega kugelyje, taip pat zasienos gabalelius.
Megstu kiaules uodega kugelyje, taip pat zasienos gabalelius.
Vakar, neatsispyrus pagundai, ir aš iškepiau tą ypatingąjį kugelį su grietine pagal bea receptą. Laaabai skanus gavosi
QUOTE(ievune @ 2005 10 27, 17:25)
Sorry, bet gal man nesusipratelei galite paaiškinti kas tai per daiktas yra čenakinė
Ačiū išanksto