Įkraunama...
Įkraunama...

kaip iškepti skanų kugelį?

aš darau kugelį taip: tarkius užpilu verdančiu pienu, įtarkuoju svogūno, įmušu porą kiaušinių, druskos, prieskonių ir pilu pusę masės į skardą užberiu sluoksnį faršo po to pabaigiu pilt likusią masę. Labai skanu ir sotu thumbup.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Kad kugelis būtų skanus tai tarkius būtinai reikia užplikyti verdančiu pienu. Tuomet iškepęs bus tąsus. Aš darau taip: pakepinu lašinukus, svogūną, supilu pieną, viską užverdu ir supilu ant tarkių. Dar įdedu druskos, viską išmaišau ir kepu. Ir kugelis visada būna tikrai labai skanus. Svarbiausia nepagailėti pieno smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Eimutė @ 2005 09 05, 20:22)
Kad kugelis būtų skanus tai tarkius būtinai reikia užplikyti verdančiu pienu. Tuomet iškepęs bus tąsus. Aš darau taip: pakepinu lašinukus, svogūną, supilu pieną, viską užverdu ir supilu ant tarkių. Dar įdedu druskos, viską išmaišau ir kepu. Ir kugelis visada būna tikrai labai skanus. Svarbiausia nepagailėti pieno  smile.gif .


Jei pakeistum pieną grietine, tikrai nustebtum rezultatu wink.gif. Skanaus!
Atsakyti
smile.gif+2005 09 05, 19:05-->
QUOTE(sandi smile.gif @ 2005 09 05, 19:05)
aš darau kugelį taip: tarkius užpilu verdančiu pienu, įtarkuoju svogūno, įmušu porą kiaušinių, druskos, prieskonių ir  pilu pusę masės į skardą užberiu sluoksnį faršo po to pabaigiu pilt likusią masę. Labai skanu ir sotu  thumbup.gif  rolleyes.gif


Ir aš kepu su faršu, bet jį dedu paruošusi panašiai kaip kotletams. O į tarkius kiaušinių ir prieskonių nededu.
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2005 09 05, 21:19)
Jei pakeistum pieną grietine, tikrai nustebtum rezultatu wink.gif. Skanaus!


Pieną į tarkius pilame verdantį, o kaip grietinę?
Atsakyti
QUOTE(zigzag @ 2005 09 05, 21:21)
Pieną į tarkius pilame verdantį, o kaip grietinę?


temos pradzioj viskas ishsamiai aptarta. Salta grietine gi nu, negi kaitinsi. kai mane ismokino deti grietine, niekada niekaip kitaip nedarau ir visi kas paragauja labai giria. kugelis buna minkstutelis, purus, skanus ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2005 09 05, 21:52)
temos pradzioj viskas ishsamiai aptarta. Salta grietine gi nu, negi kaitinsi. kai mane ismokino deti grietine, niekada niekaip kitaip nedarau ir visi kas paragauja labai giria. kugelis buna minkstutelis, purus, skanus ir t.t.


Aš ir pamaniau, kad negi kaitinsi grietinę, tik dėl visa ko pasiklausiau. Ačiū, bea. Pabandysiu, turėtų buti skanu ax.gif .
Atsakyti
nors niekada nebandžiau bet šiandien bandysiu daryt su grietine :rolleyes
Atsakyti
Sveikutės mirksiukas.gif
Aš pritariu Bea,nes as taip pat grietine dedu,ir niekuo nesiskiria nuo pieno ax.gif nu gal ir skaniau g.gif Visų psl. neperskaičiau,gal ir buvo paminėta,bet dar kartais kepdama kūgelį-dedu pamarinuotus vištos sparnelius,irgi skanu essen.gif
Atsakyti
Sveikos,

prisiminiau, kad labai skanu kugelis ir su kiaulės kojomis. Aš jas truputi apverdu, padalinu per pusę ir tada imu šiek tiek aukstešnį kepimo indą: dalis tarkių sumaišytų pagal skonį, tada kiaulės kojų puselės ir vėl likusieji tarkiai. Ir skanaus smile.gif Turi paklausą šis receptas ir vyrų tarpe, išbandykit biggrin.gif
Gero savaitgalio.
Atsakyti
Bandžiau dukart dabar su grietine, bet liksiu ištikima pienui, daug puresnis su pienu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Eimutė @ 2005 09 05, 19:22)
Kad kugelis būtų skanus tai tarkius būtinai reikia užplikyti verdančiu pienu. Tuomet iškepęs bus tąsus. Aš darau taip: pakepinu lašinukus, svogūną, supilu pieną, viską užverdu ir supilu ant tarkių. Dar įdedu druskos, viską išmaišau ir kepu. Ir kugelis visada būna tikrai labai skanus. Svarbiausia nepagailėti pieno  smile.gif .



ax.gif ir aš taip gaminu kugelį, skaniai gaunas. Kartais dar idedu lauro lapelį arba smulkinto mairūno, gaunas neblogas skonis. Su grietine gamint kugelio dar nebandžiau, bet iš daugumos čia parašytų žinučių, supratau, kad verta pabandyti ir bus matyt rezultatas smile.gif. essen.gif
Atsakyti