aš darau kugelį taip: tarkius užpilu verdančiu pienu, įtarkuoju svogūno, įmušu porą kiaušinių, druskos, prieskonių ir pilu pusę masės į skardą užberiu sluoksnį faršo po to pabaigiu pilt likusią masę. Labai skanu ir sotu
Kad kugelis būtų skanus tai tarkius būtinai reikia užplikyti verdančiu pienu. Tuomet iškepęs bus tąsus. Aš darau taip: pakepinu lašinukus, svogūną, supilu pieną, viską užverdu ir supilu ant tarkių. Dar įdedu druskos, viską išmaišau ir kepu. Ir kugelis visada būna tikrai labai skanus. Svarbiausia nepagailėti pieno .
QUOTE(Eimutė @ 2005 09 05, 20:22)
Kad kugelis būtų skanus tai tarkius būtinai reikia užplikyti verdančiu pienu. Tuomet iškepęs bus tąsus. Aš darau taip: pakepinu lašinukus, svogūną, supilu pieną, viską užverdu ir supilu ant tarkių. Dar įdedu druskos, viską išmaišau ir kepu. Ir kugelis visada būna tikrai labai skanus. Svarbiausia nepagailėti pieno .
Jei pakeistum pieną grietine, tikrai nustebtum rezultatu . Skanaus!
+2005 09 05, 19:05-->
Ir aš kepu su faršu, bet jį dedu paruošusi panašiai kaip kotletams. O į tarkius kiaušinių ir prieskonių nededu.
QUOTE(sandi @ 2005 09 05, 19:05)
aš darau kugelį taip: tarkius užpilu verdančiu pienu, įtarkuoju svogūno, įmušu porą kiaušinių, druskos, prieskonių ir pilu pusę masės į skardą užberiu sluoksnį faršo po to pabaigiu pilt likusią masę. Labai skanu ir sotu
Ir aš kepu su faršu, bet jį dedu paruošusi panašiai kaip kotletams. O į tarkius kiaušinių ir prieskonių nededu.
QUOTE(bea @ 2005 09 05, 21:19)
Jei pakeistum pieną grietine, tikrai nustebtum rezultatu . Skanaus!
Pieną į tarkius pilame verdantį, o kaip grietinę?
QUOTE(zigzag @ 2005 09 05, 21:21)
Pieną į tarkius pilame verdantį, o kaip grietinę?
temos pradzioj viskas ishsamiai aptarta. Salta grietine gi nu, negi kaitinsi. kai mane ismokino deti grietine, niekada niekaip kitaip nedarau ir visi kas paragauja labai giria. kugelis buna minkstutelis, purus, skanus ir t.t.
QUOTE(bea @ 2005 09 05, 21:52)
temos pradzioj viskas ishsamiai aptarta. Salta grietine gi nu, negi kaitinsi. kai mane ismokino deti grietine, niekada niekaip kitaip nedarau ir visi kas paragauja labai giria. kugelis buna minkstutelis, purus, skanus ir t.t.
Aš ir pamaniau, kad negi kaitinsi grietinę, tik dėl visa ko pasiklausiau. Ačiū, bea. Pabandysiu, turėtų buti skanu .
nors niekada nebandžiau bet šiandien bandysiu daryt su grietine :rolleyes
Sveikutės
Aš pritariu Bea,nes as taip pat grietine dedu,ir niekuo nesiskiria nuo pieno nu gal ir skaniau Visų psl. neperskaičiau,gal ir buvo paminėta,bet dar kartais kepdama kūgelį-dedu pamarinuotus vištos sparnelius,irgi skanu
Aš pritariu Bea,nes as taip pat grietine dedu,ir niekuo nesiskiria nuo pieno nu gal ir skaniau Visų psl. neperskaičiau,gal ir buvo paminėta,bet dar kartais kepdama kūgelį-dedu pamarinuotus vištos sparnelius,irgi skanu
Sveikos,
prisiminiau, kad labai skanu kugelis ir su kiaulės kojomis. Aš jas truputi apverdu, padalinu per pusę ir tada imu šiek tiek aukstešnį kepimo indą: dalis tarkių sumaišytų pagal skonį, tada kiaulės kojų puselės ir vėl likusieji tarkiai. Ir skanaus Turi paklausą šis receptas ir vyrų tarpe, išbandykit
Gero savaitgalio.
prisiminiau, kad labai skanu kugelis ir su kiaulės kojomis. Aš jas truputi apverdu, padalinu per pusę ir tada imu šiek tiek aukstešnį kepimo indą: dalis tarkių sumaišytų pagal skonį, tada kiaulės kojų puselės ir vėl likusieji tarkiai. Ir skanaus Turi paklausą šis receptas ir vyrų tarpe, išbandykit
Gero savaitgalio.
Bandžiau dukart dabar su grietine, bet liksiu ištikima pienui, daug puresnis su pienu
QUOTE(Eimutė @ 2005 09 05, 19:22)
Kad kugelis būtų skanus tai tarkius būtinai reikia užplikyti verdančiu pienu. Tuomet iškepęs bus tąsus. Aš darau taip: pakepinu lašinukus, svogūną, supilu pieną, viską užverdu ir supilu ant tarkių. Dar įdedu druskos, viską išmaišau ir kepu. Ir kugelis visada būna tikrai labai skanus. Svarbiausia nepagailėti pieno .
ir aš taip gaminu kugelį, skaniai gaunas. Kartais dar idedu lauro lapelį arba smulkinto mairūno, gaunas neblogas skonis. Su grietine gamint kugelio dar nebandžiau, bet iš daugumos čia parašytų žinučių, supratau, kad verta pabandyti ir bus matyt rezultatas .