Įkraunama...
Įkraunama...

kaip iškepti skanų kugelį?

Kaip kugelis daromas,visos turbut zinom.Bulves,kiausas,pienas,spirguciai...Bet kaip iskepti na toki LABAI skanu...ne per kieta,nesudziuvusi...Niekaip neiseina.Turbut esme kokiose smulkmenose?Arba tiksliuose produktu kiekiuose- kiek ko butent dedate?Taigi pasidalinkit patirtimi,kaip butent ji ruosiate,kiek ko tiksliai dedate. Nes as amzinai nusiviliu(vyras irgi)- tai kietas,tai nedakepe,tai sausas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamy: 28 vasario 2004 - 17:26
skanus kugelis gaunas, jei kepi uzdarame, su dangciu inde.
Atsakyti
Na as tai uzdaro indo neturiu,kepu skardoj...
Na o what about visa kita - kiek pieno,ar daug spirguciu,ar pilat riebalu kokiu - aliejaus ten ar tauku...varskes ar dedat,kiek?kiek laiko kepti?kokiu dar gudrybiu zinot...
Atsakyti
O man atvirksciai - kaip tik labai minkstas iseina, net per minkstas. Bet as ka darau

sutarkuoju bulves ir ju neneusunkiu (kai kurios gaspadines nususnkia)
pakepinu kalna spirgu su svoguniukais ir uzpilu ant tarkiu
ipilu verdancio pieno is akies

Ir viskas. paskui kepu, kol iskepu.
Atsakyti
Sutarkuoju bulves, apkepinu mesyte su svoguniuku, pridedu visokiu prieskoniu, paskui sudedu i bulvytes, pora kiausiniu ir virinto pienuko. Kai lieka kelios minutes, virsu patepu sviestu ar margarinu, kad nebutu toks labai sukepes. Skanu mums, mes Amerikoje pastoviai darydavomes, nes cepelinai neisejo rolleyes.gif laugh.gif
Atsakyti
Ypatingai skanus kugelis bus jei i sutarkuotas bulves idesite stikline grietines (vietoj pieno), kiausinius ir galima varshkes... tada dar zinoma spirgucius su svoguniukais... Shita recepta gavau ish vienos moterishkes, jos kugelis buvo tooooooooooooooks skanus, kad valgydavo visi po pakartodami, nes neimanoma buvo atsispirti. Beje, kepant tikrai neblogai ant virshaus truputi sviesto ar margarino uzdeti. Bet ne gale, o ishkart.
Atsakyti
neseniai ismokau iskepti labai nebloga kugeli su vistiena: reikia kaip iprasta susitarkuoti bulves, imusti kiausini, prieskoniu iberti, pakepintu svoguniuku, paskui uzvirinti stikline pieno ir verdanti supilti i tarkius, gerai ismaisyti. Tada reikia vistos sparnelius (zalius, ty nevirtus, nekeptus) supjaustyti per sanariukus (galiuku nededu), apibarstyti vietienos prieskoniais ir paskleisti skardoje, ant virsaus uzpilti bulviu tarkius. Pasispirginti lasinuku ir karstus supilti ant kepinio. Kepti apie valanda. Kugelis gaunasi purus, o mesyte gerai issitroskina..
Atsakyti
As tai ragavau su vistos kulselem,irgi liuks .Bet kazkaip nesuprantu,kaip ten ta mesa toje koseje iskepa...Zaliu kulsiu det nerizikuociau(sparnelius nebent),apkepti pries tai turbut nepakenktu?
Papildyta @ [mergetime]1078004820[/mergetime]
tiesa dar,norejau paklaust - o kaip darote spirgucius?Is naminiu ar pirktiniu lasiniu?jei perkate parduotuveje,tai kurie geresni - ar kokie nors ukininku lasinukai,ar saltai parukyta sonine,kur daugiau mesytes?
Atsakyti
o man kugelis turi buti be jokiu ten sparneliu, kulsheliu ar dar ko nors. vienas ir viskas, su mesa brrrrrrrrr....
Atsakyti
as dedu vit.C- del grazios spalvos wink.gif ... Ir man skaniausias kai buna keptos vistienos ideta (kartais desu sonines, kiauliu koju virtu).... essen.gif ..ir norint puraus,minksto kugelio- nepagailekit virinto pieno...
Atsakyti
bea,pabandziau ideti kaip tu sakei stikline grietines - liuks! thumbup.gif Net vyrui patiko,o taip retai nutinka smile.gif
Atsakyti
bis.gif bis.gif bis.gif (ce kapj kazkas man sake, nemirsiu nuo kuklumo biggrin.gif , o ish tiesu as labai dziaugiuos, kai mano patarimai padeda)
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti