Kaip kugelis daromas,visos turbut zinom.Bulves,kiausas,pienas,spirguciai...Bet kaip iskepti na toki LABAI skanu...ne per kieta,nesudziuvusi...Niekaip neiseina.Turbut esme kokiose smulkmenose?Arba tiksliuose produktu kiekiuose- kiek ko butent dedate?Taigi pasidalinkit patirtimi,kaip butent ji ruosiate,kiek ko tiksliai dedate. Nes as amzinai nusiviliu(vyras irgi)- tai kietas,tai nedakepe,tai sausas...
skanus kugelis gaunas, jei kepi uzdarame, su dangciu inde.
Na as tai uzdaro indo neturiu,kepu skardoj...
Na o what about visa kita - kiek pieno,ar daug spirguciu,ar pilat riebalu kokiu - aliejaus ten ar tauku...varskes ar dedat,kiek?kiek laiko kepti?kokiu dar gudrybiu zinot...
Na o what about visa kita - kiek pieno,ar daug spirguciu,ar pilat riebalu kokiu - aliejaus ten ar tauku...varskes ar dedat,kiek?kiek laiko kepti?kokiu dar gudrybiu zinot...
Sutarkuoju bulves, apkepinu mesyte su svoguniuku, pridedu visokiu prieskoniu, paskui sudedu i bulvytes, pora kiausiniu ir virinto pienuko. Kai lieka kelios minutes, virsu patepu sviestu ar margarinu, kad nebutu toks labai sukepes. Skanu mums, mes Amerikoje pastoviai darydavomes, nes cepelinai neisejo
Ypatingai skanus kugelis bus jei i sutarkuotas bulves idesite stikline grietines (vietoj pieno), kiausinius ir galima varshkes... tada dar zinoma spirgucius su svoguniukais... Shita recepta gavau ish vienos moterishkes, jos kugelis buvo tooooooooooooooks skanus, kad valgydavo visi po pakartodami, nes neimanoma buvo atsispirti. Beje, kepant tikrai neblogai ant virshaus truputi sviesto ar margarino uzdeti. Bet ne gale, o ishkart.
neseniai ismokau iskepti labai nebloga kugeli su vistiena: reikia kaip iprasta susitarkuoti bulves, imusti kiausini, prieskoniu iberti, pakepintu svoguniuku, paskui uzvirinti stikline pieno ir verdanti supilti i tarkius, gerai ismaisyti. Tada reikia vistos sparnelius (zalius, ty nevirtus, nekeptus) supjaustyti per sanariukus (galiuku nededu), apibarstyti vietienos prieskoniais ir paskleisti skardoje, ant virsaus uzpilti bulviu tarkius. Pasispirginti lasinuku ir karstus supilti ant kepinio. Kepti apie valanda. Kugelis gaunasi purus, o mesyte gerai issitroskina..
As tai ragavau su vistos kulselem,irgi liuks .Bet kazkaip nesuprantu,kaip ten ta mesa toje koseje iskepa...Zaliu kulsiu det nerizikuociau(sparnelius nebent),apkepti pries tai turbut nepakenktu?
Papildyta @ [mergetime]1078004820[/mergetime]
tiesa dar,norejau paklaust - o kaip darote spirgucius?Is naminiu ar pirktiniu lasiniu?jei perkate parduotuveje,tai kurie geresni - ar kokie nors ukininku lasinukai,ar saltai parukyta sonine,kur daugiau mesytes?
Papildyta @ [mergetime]1078004820[/mergetime]
tiesa dar,norejau paklaust - o kaip darote spirgucius?Is naminiu ar pirktiniu lasiniu?jei perkate parduotuveje,tai kurie geresni - ar kokie nors ukininku lasinukai,ar saltai parukyta sonine,kur daugiau mesytes?
o man kugelis turi buti be jokiu ten sparneliu, kulsheliu ar dar ko nors. vienas ir viskas, su mesa brrrrrrrrr....
as dedu vit.C- del grazios spalvos ... Ir man skaniausias kai buna keptos vistienos ideta (kartais desu sonines, kiauliu koju virtu).... ..ir norint puraus,minksto kugelio- nepagailekit virinto pieno...
bea,pabandziau ideti kaip tu sakei stikline grietines - liuks! Net vyrui patiko,o taip retai nutinka
(ce kapj kazkas man sake, nemirsiu nuo kuklumo , o ish tiesu as labai dziaugiuos, kai mano patarimai padeda)