QUOTE(Aglaya @ 2008 09 03, 18:32)
Vaižgante ir Plepute, nesupratau Jūsų diskusijos esmės.
Jei konsteliacija atlikta teisingai, vaikas po kurio laiko turėtų pasveikti (be psichoterapeutų pagalbos
).
Ir as nesupratau
Klausimas Vaizgantei, ar tu sau darei konsteliacija, t.y ar tau asmeniskai buvo daryta konsteliacija? Jei nesunku ir yra noro atsakyk taip arba ne.
Klausimas Pleputei , is kur tiek kantrybes?
Buvau pazadejus niekada nebelysti i diskusijas supermamoje, cia pirma, o antra nieko gilaus ir mielo sirdziai cia nerasi. Bet pamaciau tema apie Helingeri ir nesusilaikiau. Vakar jau pasigailejau
Asmeniskai man konsteliacija daryta 1 karta, du kartus dalyvavau artimu zmoniu konsteliacijose savo roleje (sesers, zmonos).
Konsteliacija kaip metodas veikia jei paskutini vaizda isidedi i sirdi ir nebekeli klausimu, o kodel taip , kodel kitaip. Galiu asmeniskai pasakyti kad paskutinio seimos vaizdo (paskutinio konsteliacijos isdestymo, kur visi jauciasi puikiai) nereikia per prievarta kisti i sirdi , ji jau gimsta is sirdies.
Kaip sake psichoterapeutas mano konsteliacija buvo vadovelinis atvejis, su ryskiai isreikstais pozymiais, veliau pati apie tuos pozymius susiradau internete viename is helingerio interviu.
Kiek skaiciau knygoje Prioadki liubvi neradau nieko kas butu nelogiska, pritempta ar pan. Helingeris nebando buti mielas ir kalbeti apie meiles seiles, jis gana kategoriskas. Pazistama buvo jo seminare Lenkijoje, sake pas ji sesti ant karstos kedes nenoretu, nes jis mato zmogu kiauriai ir jo konsteliacija trunka keleta minuciu, jis akimirksniu randa skaudama vieta ir rakta nuo problemos.
Kiek pati esu maciusi svetimu konsteliaciju, ju buna ivairiu , stipriu ir nelabai, kartais zmones patys nelabai supranta kam jie sau ta konsteliacija daro.
Labiausiai prisimenu dvi is ju, kai viena moteris pagulde ant zemes 9 savo vaikus (8 abortai, 1 savizudybe). Paveikslas siaubingas. Sita konsteliacija geriausia iliustracija to, kad mes gyvename miegodami, kad daznai ir nepamatome koks tas musu gyvenimas.
Antra konsteliacija, kai vaikinas is LT buvo merginos is Rygos tevo roleje. Po keliu minuciu jis pradejo kikenti ir sakyti kad jam kazkaip kaire koja nelaiko, norisi virsti. Mergina labai nustebusi paaiskino kad tevui buvo paralyzuota kaire koja (konst.metu tevas jau buvo mires). Negali buti ir kalbos kad jie susitare, jie buvo net nepazistami.