Sveikos mamytes, as dar tik naujoke esu jusu pokalbiuose bet pabandysiu prisijungti ir pasidalinti savo patirtimi. Mano mergica irgi baisiausiai db kisa rankytes i burna, bet manau cia nieko napadarysi, jie tokiu budu susipazysta su aplinka, maniske ir ciulptuka myli, bet jei tik jo nera, tai kumstukai patys lyste lenda i burnyte, buna taip kad kisa ir ziaugcioja, bet vis tiek labai skanu, arba jei buna be pirstinyciu, tai kartais pirstukas uzkliuna uz lupytes, tada tempia pati sau ir dar rekia
, bet vistiek pirstukai skanus. ju nereikia tik tuomet kai zaidzia su grojanciu zaisliuku virs lovytes, arba kai sedi salia jos ir tiesiog neleidi kad kistu kuscius i burna, tada pamirsta kad jie tokie skanus
Beje maciau kad kalbejote apie krutis, turejau su jom begalia problemu, ir maitinti nustojau del to savo mazyle nors pienas pradzioj upeliais bego. pati as auginu savo mergyte ne lietuvoje, todel galiu pasidalinti patirtimi ir apie uk gydytojus, praejus gal kokiom 5 dienom po gimdymo, pradejo ziauriai skaudeti na ten, nes mane labai sukarpe, ir turejau daug siuliu, dukrele maitinau guledama, o viena koja buvau uzsikelus vyrui ant peties, kuris stovejo gale lovos, nes buvo taip saldu, kad oi oi...
. Nuvaziuoju i ligonine, o jie man savaitei israso nuskausminamuosius ir antibijotikus, (beje iki tol su mergyte buvo viskas gerai), po siu vaistu kurso, man labai pagereja, bet mano mergaite pradeda keltis valgyt kas dvi valandas, pasidare nerami,mergyte viduriuoja, ziauriai atpilineja, svoris stovi vietoj,as jau panikoj, na ir pagaliau, kai mergytei buvo beveik trys savaites, pabudau viena ryta su ziauriai skaudancia krutim, temperatura pakilus, speneliai nugriausti net kraujuoja, maitint reikia paciai asaros byra. atena musu daktaryte ir nusprendzia kad mano mergaite per mazai isizioja, ir blogai apzioja speneli, todel pienuka issciulpia tik is vienos kruties puses.nusiuncia mus i ligonine. ir prasideda linksmoji dalis, pusantos, valandos mane gydytoja moko kaip reik vaika zindyt su ta pacia skaudancia krutim, mergaite klykia, nes valgyt tai nori, o kruti jai tai ikisa tai vel istraukia, nes neva blogai apziojo, man is skausmo asaros kaip pupos bega, o ir dukrytes gaila, vos ne pamelynavus rekia.zodziu po pusantros valandos kanciu grystam namo, spenelis jau kruvinas tos kruties, maitinau mergaite is kitos kruties tris kartus is eiles, tada toj skaudamoj kruti pradejo pienas nesigaminti, kita diena ateina i namus daktare apziuret, lyg ir viskas gerai jos akim, ji mane dar paskatina, tipo esi puiki mama, tik nepasiduok!!! "man po tokiu zodziu, aisku is krt pagereja". o skausmas tai visdar nezmoniskas, tos pacios dienos vakare jau nebeiskenciu, sedu i masina ir nuvaziuoju i parde nusiperku pientrauki, nusitraukiu piena o ten is abieju krutu vos 40ml. apsiasaroju, spjaunu i viska vel i parde, prisiperku visokiu rusiu misineliu, ir ka jus sau manot?! PAGALIAU, mano mergaite suvalgo ant karto 60ml, ismiega 3.5 val, nakti pabudo vos 2 kartus, vietoj keturiu, kita diena vel gydydytoja pas mane, ir zinot ka ji man pasako, na tuomet as manau, kad gal tavo pienas vaikui netinka
, bet vistik viskas isejo i gera, mergaie jau po pirmos savaites su misineliais priaugo60g, po antros150, nes per pirmas tris sav ji net savo gimimo svorio nebuvo ataugus, o as savo krutis pradejau tepti medum ir deti kopusta ant virsaus, labai geras vaistas, po keliu dienu viska kaip ranka nueme, beje tai man patare gydytoja is lietuvos, ir dar ji pasake, kad greiciausiai mano pienukui ir aisku mazylei pakenke tie antibijotikai, kuriu gavau nuo skausmo, nes pasak jos lietuva dar tokiu cirku nera macius, kad zindanciai mamai kas nors israsytu antibijotiku.
taigi mamytes, bukit atsargios, ypac tos kurios kurios auginat sao mazylius ne lt, as jau pasimokiau, todel kas be nutiktu, visuomet pirmiausiai skambinu i lt , paskui jau isklausau cionyksciu daktaru, ir mums jau db labai gerai einasi.
linkiu sekmes ir jums!