Įkraunama...
Įkraunama...

Kontaktiniai lęšiai

Sveikos, gal kas turėjot panašią į mano bėdą, tai patarsit, ką daryti unsure.gif . Paskutiniu metu naudoju kasdieninius lešius "Focus Dailies". Optikoje "iš patirties" parekomendavo naudoti po kelias dienas vieną porą, kadangi finansiškai šis pasiūlymas man pasirodė priimtinas, taip ir dariau... Ir tikrai viskas buvo be jokių problemų - super lešiai, jokio diskomforto net trečią dieną... Tik persistengiau - atostogaudama išlaikiau neišsiėmusi lešius 4 paras doh.gif , rezultatas - akyse žiaurus sausumas, mirksint peršti, raudonos, lašinant dirbtines ašaras jokio pagerėjimo, net ką tik įlašinus drėgnumo nesijaučia. Taigi, gal kuri turėjot analogišką problemą, patarsit, kuo gydyti akis verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(prisijungusi @ 2009 06 22, 21:37)
Sveikos, gal kas turėjot panašią į mano bėdą, tai patarsit, ką daryti  unsure.gif . Paskutiniu metu naudoju kasdieninius lešius "Focus Dailies". Optikoje "iš patirties" parekomendavo naudoti po kelias dienas vieną porą, kadangi finansiškai šis pasiūlymas man pasirodė priimtinas, taip ir dariau...  Ir tikrai viskas buvo be jokių problemų - super lešiai, jokio diskomforto net trečią dieną... Tik persistengiau - atostogaudama išlaikiau neišsiėmusi lešius 4 paras  doh.gif , rezultatas - akyse žiaurus sausumas, mirksint peršti, raudonos, lašinant dirbtines ašaras jokio pagerėjimo, net ką tik įlašinus drėgnumo nesijaučia.  Taigi, gal kuri turėjot analogišką problemą, patarsit, kuo gydyti akis  verysad.gif

Aš tai pirmiausia maučiau pas gerą akių gydytoją. Su akimis ne juokai.
Kad nebūtum kokių žaizdelių ragenoje įsivariusi. Ar akių infekcijos cool.gif
Atsakyti
Na taip - kreiptis pas gydytoją gal ir protinga būtų. Bet gydytojas kraštutiniu atveju - tikiuosi to neprireiks - jusų patarimai padės.... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(prisijungusi @ 2009 06 22, 22:01)
Na taip - kreiptis pas gydytoją gal ir protinga būtų. Bet  gydytojas kraštutiniu atveju -  tikiuosi to neprireiks - jusų patarimai padės....  thumbup.gif

Čia ne koks spuogas ant nosies, o akys cool.gif
Nejaugi tai jų negaila?
Jei užleisi, kad nebūtų taip, jog paskui iš viso niekada lęšių negalėsi nešioti cool.gif
Tavo reikalas, aišku. Bet aš tikrai taip nerizikuočiau.
Beje pati turiu labai didelį lęšių nešojimo stažą . Bet akis labai saugau.
Atsakyti
QUOTE(prisijungusi @ 2009 06 22, 22:37)
Tik persistengiau - atostogaudama išlaikiau neišsiėmusi lešius 4 paras  doh.gif , rezultatas - akyse žiaurus sausumas, mirksint peršti, raudonos, lašinant dirbtines ašaras jokio pagerėjimo, net ką tik įlašinus drėgnumo nesijaučia.  Taigi, gal kuri turėjot analogišką problemą, patarsit, kuo gydyti akis  verysad.gif

Manau, kad cia akiu uzdegimas. Man taip yra buve. Vaistineje nusipirk lasiuku ir jokiu budu nebenesiok lesiu. O pas gydytoja nueiti butina!
Atsakyti
QUOTE(prisijungusi @ 2009 06 22, 20:37)
Sveikos, gal kas turėjot panašią į mano bėdą, tai patarsit, ką daryti  unsure.gif . Paskutiniu metu naudoju kasdieninius lešius "Focus Dailies". Optikoje "iš patirties" parekomendavo naudoti po kelias dienas vieną porą, kadangi finansiškai šis pasiūlymas man pasirodė priimtinas, taip ir dariau...  Ir tikrai viskas buvo be jokių problemų - super lešiai, jokio diskomforto net trečią dieną... Tik persistengiau - atostogaudama išlaikiau neišsiėmusi lešius 4 paras  doh.gif , rezultatas - akyse žiaurus sausumas, mirksint peršti, raudonos, lašinant dirbtines ašaras jokio pagerėjimo, net ką tik įlašinus drėgnumo nesijaučia.  Taigi, gal kuri turėjot analogišką problemą, patarsit, kuo gydyti akis  verysad.gif

Čia iš serijos "viena boba sakė" doh.gif Juk Dailies reiškia, kad jie vienadieniai ir su jais miegoti NEGALIMA schmoll.gif Ir nejuokauk, kad gydytojas kraštutinis variantas unsure.gif Įsivarysi gerą zarazą, tada galėsi verkt. Tavo vietoj jau seniai būčiau nudūmus pas okulistą 4u.gif

QUOTE(Ingėnas @ 2009 06 22, 21:28)

drinks_cheers.gif
Atsakyti
neperseniausiai ir aš turėjau akių uždegimą, tai vaistinėj pirkau lašiukų su gentamicinu ir padėjo mirksiukas.gif
dėl lęšių..perku mėnesinius, bet nešioju žymiai ilgiau, aišku, nakčiai būtinai išsiimu..ir va tas vienintelis kartas, kai turėjau bėdelę (tfu, tfu tfu ,kaip sakant ax.gif )
Atsakyti
na, įsigijau lęšius pagaliau, vis dar kankinuosi po pusvalandį su įsidėjimu unsure.gif paradoksas - aš gražesnė sau atrodau su akinukais hihihi.gif bet kažko mano kairei akytei jie visai nepatinka verysad.gif schmoll.gif po pusvalandžio apsiblausia vaizdas, pradeda durti - toks vaizdas, kad lęšio apačia remiasi į tinklainę unsure.gif tai net nežinau, ar toliau žaisiu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(marlen @ 2009 06 23, 12:45)
neperseniausiai ir aš turėjau akių uždegimą, tai vaistinėj pirkau lašiukų su gentamicinu ir padėjo mirksiukas.gif

Vėl pabarsiu biggrin.gif
Negalima lašų su antbiotikais (kaip kad gentomicinas ir pan. ) naudoti be gydytojo paskyrimo. Aš pernai irgi taip bandžiau gydytis, tai buvau įsivariusi žiaurią alergiją nuo antibiotikų doh.gif
Po to vaikščiojau pas gydytoją tos alergijos gydyti, išmečiau krūvą pinigų (konsultacijai, tyrimams, vaistams). Ir kokias 3 savaites negalėjau lęšių nešioti doh.gif Gerai, kad viskas gerai baigėsi cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2009 06 22, 22:28)
Nejaugi tai jų negaila?
Jei užleisi, kad nebūtų taip, jog paskui iš viso niekada lęšių negalėsi nešioti cool.gif
Tavo reikalas, aišku. Bet aš tikrai taip nerizikuočiau.
Beje pati  turiu labai didelį lęšių nešojimo stažą .  Bet akis labai saugau.

Įtikinai dėl daktaro, bet geriausiu atveju (jei rasiu, kas priims be išankstinių registracijų) vizitas įvyktų tik poryt po pietų. Diskomfortas didelis. Bent iki vizito kažką lašinti gal galima?
Farmacininkės patarimo nesirįžčiau klausti, o čia jūsų yra ir su 15 metų ar dar didesniais lešių nešiojimo "stažais", todėl čia ir kreipiuosi, kad patarta priemonė tikrai palengvintų padėtį, o ne dar labiau pakenktų 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Gadiga @ 2009 06 23, 11:30)
Čia iš serijos "viena boba sakė" doh.gif Juk Dailies reiškia, kad jie vienadieniai ir su jais miegoti NEGALIMA schmoll.gif

Tai jau pasimokiau, taip nebedarysiu ax.gif , ir kitoms patariu nesavivaliauti su lešių nešiojimo trukme...
QUOTE(Gadiga @ 2009 06 23, 11:30)
Ir nejuokauk, kad gydytojas kraštutinis variantas unsure.gif Įsivarysi gerą zarazą, tada galėsi verkt. Tavo vietoj jau seniai būčiau nudūmus pas okulistą 4u.gif

Aš jau dumsiu rolleyes.gif , tik reikia kažkaip iki tos konsultacijos dagyvent... o mirksėti skauda... verysad.gif
O gal žinot, yra konsultuojančių okulistų ar klinikų, dirbančių šventinėmis dienomis - pvz. rytoj... o kaip su okulistais, kurie optikose akis tikrina, akiniukus ir lešius parenka? - jie tokiais atvejais gali konsultuoti? unsure.gif nes net nežinau, kur geriau kreiptis.....
Atsakyti
QUOTE(prisijungusi @ 2009 06 23, 16:45)

O gal žinot, yra konsultuojančių okulistų ar klinikų, dirbančių šventinėmis dienomis - pvz. rytoj... o kaip su okulistais, kurie optikose akis tikrina, akiniukus ir lešius parenka? - jie tokiais atvejais gali konsultuoti?  unsure.gif  nes net nežinau, kur geriau kreiptis.....

Tai nepakenks, jei nueisi i optika pas gydytoja pasikonsultuoti, bet tos gydytojos paprastai gydymu neuzsiima... Pasiskambink i viena, i kita optika ir paklausk, ar galetu Tavo atveju suteikti extra pagalba kazkokia. Be to, jei esi is didesnio miesto, jame turetu buti ne vienas privatus akiu ligu kabinetas - manau, kad priimtu ir rytoj.

Man yra teke uzmigti pora kartu su lesiais akyse (per 10 metu nesiojimo "staza"), tai daugiau neberizikuoju - sausumas buvo baisus, lesiai tarsi prilipo prie akiu doh.gif Dabar turiu lesius kazkokius naujus, su kuriais galima miegoti, bet vis tiek bijau su jais uzmigti, ka jau bekalbeti apie nesiojima kelias paras is eiles biggrin.gif Apskritai stengiuosi lesius isideti tik "eidama i visuomene", grizusi namo skubu issiimti. Kita vertus, lesius laikau vienu geriausiu zmonijos isradimu, tik su jais sau patinku ir jauciuosi tikrai gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(prisijungusi @ 2009 06 23, 16:45)
o kaip su okulistais, kurie optikose akis tikrina, akiniukus ir lešius parenka? - jie tokiais atvejais gali konsultuoti?  unsure.gif  nes net nežinau, kur geriau kreiptis.....

Būtent pas tokius okulistus per šiandien-rytoj ir eičiau patarimo. Nes ką mes forume galime patarti doh.gif Po to žiūrėčiau, jeigu praeis, galima ir be vizito pas gydytoją apsieiti. O jeigu ne, reikia tada kreiptis pas gydytoją, kuris gali atlikti visus tyrimus cool.gif
Pati gydžiausi pas Krokuvos gatvėje dirbančią akių gydytoją, kažkur šioje temoje minėjau jos pavardę ir klinikos pavadinimą. Bet ten eilės didelės, bent jau kai aš lankiausi. Ir nepigu.
O vaistų kažkokių tikrai negaliu patarti unsure.gif Gal tau uždegimas, tada reiktų antibiotikų. O juos tik vaistininkas ar okulistas gali paskirti.
Gali būti ir rimtesnių bėdų, tada kažkokį spec. gydymą paskirs, tų vaistų marios įvairiausių. Aš pati stengiuosi savarankiškai nesigydyti akių, tai net ir nežinau jų pavadinimų. Naudoju tik dirbtines ašaras, va tos tai tikrai niekada nepakeks.
Dar tiesa, atsiminiau, visiškai saugus, nekenksmingas vaistas-lašiukai Oculaheel
Va tokie:
http://www.vaistai.l...
Šituos skiria pačius pirmus, kai kas nors su akimis netvarkoj. Ir uždegimų, ir alergijų atveju. Jei susirgimas menkas, gali padėti. Jei rimtesnis, jų jau neužteks.
Berods, jie yra mažiukėmis porcijomis, bent jau aš taip naudojau. Vaistininkkė paaiškins viską.
Oculaheel tai gali drąsiai naudoti. Iškart, kol dar vaistinės dirba, nubėk ir nusipirk mirksiukas.gif
Atsakyti