O kaip Jums Mėnulis, Marsas, Merkurijus. Plutonas? Man tai atrodo labai vyriški bei stiprūs vardai
QUOTE(drabult @ 2014 11 08, 21:57)
O kaip Jums Mėnulis, Marsas, Merkurijus. Plutonas? Man tai atrodo labai vyriški bei stiprūs vardai
Man tai tokie neįprasti
Gamtiniai vardai man labai patinka.
Va tik suabejočiau dėl mėnulio vyriškumo - taip, gramatinė giminės forma tai vyriška, bet šiaip mėnulis yra siejamas su moteriškumu - moters mėnesinių ciklais, (fiziologiniais ir emociniais) potvyniais ir atoslūgiais ... Ir kitose kalbose mėnulis yra moteriškos giminės.
Tik Mėnulis gamtinis vardas, kiti - mitologiniai
QUOTE(Sunute @ 2015 01 21, 16:03)
Tik Mėnulis gamtinis vardas, kiti - mitologiniai
Būtent, tai senovės Romos dievų vardai, ir visi "atsakingi" už nelabai kokias sritis: Marsas - karo dievas, Merkurijus, nors ir globoja prekeivius, bet globoja taip pat ir vagis, o Plutonas, išvis, yra mirusiųjų pasaulio valdovas... Jupiteris ir Neptūnas dar pusė griausmo, bet Plutonas yra žinomas kai surijęs savo nuosavus vaikus
Nelabai man jie tikrai lietuviški? Asmeniškai dar neteko girdėt tokio vardo
QUOTE(Opinoksė @ 2011 01 18, 21:34)
Neuzmetykit pomidorais
Na.... kitu kalbu negaliu diskutuot, taciau anglu kalboje yra tokiu vardeliu, kad uoj uoj.... bluebell, june ir kt.... nezinau ar dukra vadintumet birzele?
Na.... kitu kalbu negaliu diskutuot, taciau anglu kalboje yra tokiu vardeliu, kad uoj uoj.... bluebell, june ir kt.... nezinau ar dukra vadintumet birzele?
Apple, Carrot, April...
QUOTE(Sunute @ 2013 10 03, 10:32)
Sutema, Naktis, Liūnė, Migla, Vaiva, Rytė, Aušra, Mirga...
Sutema, Naktis, Mirga Tikrai sutema turi būti tėvų galvoj
Smiltė ir Saulė patys gražiausi. Dabar turbūt bus ir Vėjūnė , jei vyras labai neužprotestuos. Bet jei berniukas gims, tai net neįsivaizduoju. Norėtųsi taip pat kokio gaminio, bet nė vieno prie dūšios nėr...
QUOTE(mademy @ 2015 02 18, 23:29)
Sutema, Naktis, Mirga Tikrai sutema turi būti tėvų galvoj
Dar i sita sarasa galins butu itraukt Krusa ir Lijundra
QUOTE(Ievuliuks @ 2015 04 16, 19:20)
Dar i sita sarasa galins butu itraukt Krusa ir Lijundra
Ir Vaiva, Ieva