Įkraunama...
Įkraunama...

Gamtiniai vardai

QUOTE(Edita K. @ 2011 10 17, 16:20)
Gražūs tie gamtiniai vardai...man tik kartais neįprastai skamba mažybinis variantas pvz. Liepytė,Lieputė...kaip ir ta nimėta Nerytė...o Minijos net nežinau ,kaip pasakyti - Minijytė??? Sakysit,nereikia čia tų mažibiškumu...gal ir nereikia...bet retas,koks vaikas užauga nepavadintas mažibišku vardo variantu...

QUOTE(sticho @ 2011 10 17, 19:00)
Mano maziausioji - Minija.. tai dazniausiai Miniuku vadinu.. kai supykstu - Mine....o sese paprasciausiai Mimija saukia  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

WAF? Mergaitės, ar Jums kažkaip kalbos jausmas amputuotas? Liepa - Liepelė, Minija - Minijukė. Čia tik pasiūlymas, nes lietuvių kalboje kaip reta gausu diminutyvų, pasirinkite tą, kuris gražiausias.

O kaip vadina broliai ar seserys, mažiausiai kreipčiau dėmesio, nes iš to išaugama. Pvz., mano vyresnieji vaikai iš pat pradžių jauniausią brolį Martiną vadindavo Tynia,o sesę Justiną - Tina.
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2011 10 22, 21:17)
WAF? Mergaitės, ar Jums kažkaip kalbos jausmas amputuotas? Liepa - Liepelė, Minija - Minijukė. Čia tik pasiūlymas, nes lietuvių kalboje kaip reta gausu diminutyvų, pasirinkite tą, kuris gražiausias.

O kaip vadina broliai ar seserys, mažiausiai kreipčiau dėmesio, nes iš to išaugama. Pvz., mano vyresnieji vaikai iš pat pradžių jauniausią brolį Martiną vadindavo Tynia,o sesę Justiną - Tina.

Dėl gausumo niekas ir nesiginčyja ax.gif dėl skambesio neįprastumo - galima...
Atsakyti
Man kazkaip paprastai savaime tariasi vardas Liepa..Liepaite, Liepukas, Liepužė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(September_Lady @ 2011 01 19, 13:17)
uzskaitau tik vardinius tokius kaip Egle, Migle, Jura..o ne Vėjas, Upė, Ežeras, Bala, Medis, Žolė, Miestas, Kaimas  doh.gif

Turetumete zinoti, kad vardu Vejas, Lelija ir panasiai vaikucius vadindavo dar Smetonos laikais, tik tarybiniais metais tie vardai nunyko... o dabar didele dalis visuomenes laiko juos nesamoningais naujadarais doh.gif
kai pasakeme uosviams,kad pavadinome sunu Vėju, uosvis baisiausiai pasisiause, o stai mociutele puikiai prieme ta varda, nes, kaip ji pasakojo, jos dar ankstyvoje jaunysteje, tarpukariu, teko net keleta Vėju sutikti
Atsakyti
man pats graziausias is siu yra Upe wub.gif wub.gif
Atsakyti
Mano sūnelis irgi turi "gamtinį vardą". Kai galvojom šį varduką, net nežinojau, kad yra toks vardas. Bet dabar pakankamai daug išgirdau žmonių turinčių šį vardą, bet kaip nekeista jų visų amžius nuo 50 iki 70 metų ir profesijos jų tokios meniškos: dailininkas, rašytojas, architektas... Bent jau dabar labai džiaugiuosi šiuo vardu ir sulaukiam labai daug pagyrų smile.gif
Atsakyti
turim mergyte vardu MĖTA ir labai dziaugiames nors kalbu buvo kas cia per zole irt t ,bet manau teweliu reikalas duoti varda o alinkiniai tegu savo nuomone laikosi sau smile.gif
Atsakyti
kai laukiausi antro vaikucio buvom isrinke varda mergytei Rusne wub.gif man tai be galo grazus vardas wub.gif bet gime sunus wub.gif kuri pavadinom lotynu kilmes varduku blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Zemaiciuke @ 2011 11 12, 15:10)
kai laukiausi antro vaikucio buvom isrinke varda mergytei Rusne  wub.gif  man tai be galo grazus vardas  wub.gif bet gime sunus  wub.gif kuri pavadinom lotynu kilmes varduku  blush2.gif

Rusne... wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
LAAAABAI GRAZUS GAMTOS VARDUKAI.APGAILESTAUJU KAD TUO LAIKU KAI APTUREJAU VAIKU GIMIMO DZIAUGSMA NEBUVO SIE VARDAI ISEJE I PLATYBES.
Atsakyti
Man visai gražus Mėta, Liepa ir Vėja
Atsakyti
Sutema, Naktis, Liūnė, Migla, Vaiva, Rytė, Aušra, Mirga...
Atsakyti