Įkraunama...
Įkraunama...

Gamtiniai vardai

Man gražūs ir Ąžuolas ir Liepa, bet juk nežinom koks užaugs žmogus tokiu vardu. Na pvz ĄŽUOLAS koks kūdas kūdas kaip dviratis, dar mažo ūgio ir kaip jam su tokiu vardu?
Arba Liepa. Irgi turiu savo įsivaizdavimą apie labai dailią liekną moterį, o jei bus atvirkščiai ?? ax.gif
Tokius prasmę turinčius vardus gražu kai renka, tik nežinia kaip suaugęs žmogus su tuo vardu jausis.
Atsakyti
Man gražūs Smiltė,Miglė,Liepa,Vakaris,Vakarė,Vasarė,Ąžuolas,Saulė. Bet miestų pavadinimai,kaip vardai-visai nepatinka.smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dominyyka @ 2011 03 10, 22:26)
Man gražūs ir Ąžuolas ir Liepa, bet juk nežinom koks užaugs žmogus tokiu vardu. Na pvz ĄŽUOLAS koks kūdas kūdas kaip dviratis, dar mažo ūgio ir kaip jam su tokiu vardu?
Arba Liepa. Irgi turiu savo įsivaizdavimą apie labai dailią liekną moterį, o jei bus atvirkščiai ??  ax.gif
Tokius prasmę turinčius vardus gražu kai renka, tik nežinia kaip suaugęs žmogus su tuo vardu jausis.

na, seniai, lietuviai duodavo stiprius vardus, kad šie kompensuotų fizinius trūkumus ir suteiktų tokių būdo savybių smile.gif
Atsakyti
Man labai grazus ĄŽUOLAS ,VAKARIS,VEJAS,UOSIS,RUSNE,LIEPA,MINIJA.Man kaip keista,kaip atsiranda tokiu kur sako pvz.kokia bus liepa uzaugus jei nebus auksta ir t.t.ar saule jei nebus sviesi.. juk pvz UGNIUS nesakom kas bus jei uzauges nebus ryzas(ryskus)kaip ugnis,o jei toksai ir buna tai nesureiksminam.Nors visokio isprusimo zmoniu pasitaiko,beje manau,kad po truputeli visuomene keiciasi i gera puse,daugiau tolerancijos ir t.t.
Atsakyti
Kai laukiausi ir sakiau kad dukrytė bus Saulė sulaukdavau komentarų. Kokia saulė jei tėvai rudakiai o dar ir tėtis tamsesnis nei įprasti lietuviai. Na taip dukrytė rudakė, tamsiukė, užtat plaukučiai šviesūs. Na bet jei jie ir patamsės kada nesijaudinu kad vardas mergaitei gali netikti. nes charakteris tikrai tinka smile.gif
Atsakyti
man tai tokie patys taciausi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(euforia @ 2011 04 29, 13:07)
Man labai grazus ĄŽUOLAS ,VAKARIS,VEJAS,UOSIS,RUSNE,LIEPA,MINIJA.Man kaip keista,kaip atsiranda tokiu kur sako pvz.kokia bus liepa uzaugus jei nebus auksta ir t.t.ar saule jei nebus sviesi.. juk pvz UGNIUS nesakom kas bus jei uzauges nebus ryzas(ryskus)kaip ugnis,o jei toksai ir buna tai nesureiksminam.Nors visokio isprusimo zmoniu pasitaiko,beje manau,kad po truputeli visuomene keiciasi i gera puse,daugiau tolerancijos ir t.t.

Taip, as taip pat uz tolerancija. Bet kartais matau, kad vardas taip tinka zmogui, ir net nezinau ar vardas zmogu puosia ar zmogus varda. Ir tuomet, man tokie vardai patinka, kai jie dera zmogui, ir nebutinai Ugne turi but raudonplauke, pazistu siuo vardu grazia sviesiaplauke mergyte, ir jai taip tas vardas tinka.
Papildyta:
QUOTE(Dzenete @ 2011 05 04, 19:52)
Kai laukiausi ir sakiau kad dukrytė bus Saulė sulaukdavau komentarų. Kokia saulė jei tėvai rudakiai o dar ir tėtis tamsesnis nei įprasti lietuviai. Na taip dukrytė rudakė, tamsiukė, užtat plaukučiai šviesūs. Na bet jei jie ir patamsės kada nesijaudinu kad vardas mergaitei gali netikti. nes charakteris tikrai tinka smile.gif

Saulutes vardas manau tinka kiekvienai mergytei, nemanau, kad labiau tinka sviesiaplaukem, vasara visi zavimes saules idegiu, tad rudaplaukem rudaakem, manau taip pat tinka smile.gif
Atsakyti
Pernai ar uzpernai pas mus i darzeli atejo mergaite vardu Neris bigsmile.gif aukletojos pasipasakodavo,kad nezinojo kaip ja saukt, tai sugalvojo - Neryte... Bet syki ,kai atejau mazgio paimt is darzo ir kaip tik moteris paemus mergyte vedasi ir sako : "Na,kur Neries spintele?.." tai ziauriai keistai nuskambejo biggrin.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Mulate* @ 2011 10 14, 22:59)
Pernai ar uzpernai pas mus i darzeli atejo mergaite vardu Neris  bigsmile.gif  aukletojos pasipasakodavo,kad nezinojo kaip ja saukt, tai sugalvojo - Neryte... Bet syki ,kai atejau mazgio paimt is darzo ir kaip tik moteris paemus mergyte vedasi ir sako : "Na,kur Neries spintele?.." tai ziauriai keistai nuskambejo  biggrin.gif  doh.gif

O kas čia "žiauraus"?
Atsakyti
Gražūs tie gamtiniai vardai...man tik kartais neįprastai skamba mažybinis variantas pvz. Liepytė,Lieputė...kaip ir ta nimėta Nerytė...o Minijos net nežinau ,kaip pasakyti - Minijytė??? Sakysit,nereikia čia tų mažibiškumu...gal ir nereikia...bet retas,koks vaikas užauga nepavadintas mažibišku vardo variantu...
Atsakyti
QUOTE(Edita K. @ 2011 10 17, 15:20)
o Minijos net nežinau ,kaip pasakyti - Minijytė??? Sakysit,nereikia čia tų mažibiškumu...gal ir nereikia...bet retas,koks vaikas užauga nepavadintas mažibišku vardo variantu...

Mano maziausioji - Minija.. tai dazniausiai Miniuku vadinu.. kai supykstu - Mine....o sese paprasciausiai Mimija saukia biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sticho @ 2011 10 17, 19:00)
Mano maziausioji - Minija.. tai dazniausiai Miniuku vadinu.. kai supykstu - Mine....o sese paprasciausiai Mimija saukia  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

O jums gražu tas "Miniukio" mažyb.variantas? Man skamba keistai ax.gif
Atsakyti