Įkraunama...
Įkraunama...

Gamtiniai vardai

kaip kurie. ąžuolas, liepa, upė, smiltė - nepatinka. minija, jūratė, eglė, mėta, saulė - visai gražūs smile.gif
Atsakyti
Man gražūs Eglė, Liepa, Ąžuolas. Labai nepatinka Upė, Vėjas, Smiltė.
Atsakyti
as tai netgi labai uz gamtinius vardus, man jie tokie artimi, kazkaip ta baltiska prigimti skleidzia: Azuolas, Gintaras, Vejas, Marius, Juris/Joris, Dobilas, Saule, Smilte, Rusne , Egle, Ramune, Liepa
Nors ne syki teko girdet, kad tokie vardai bereiksmiai, a la ka matau, taip ir vadinu.
Tai apie kevinus ir amandas galima pasai, ka per TV girdziu atip ir vadinu tongue.gif
Atsakyti
Abi dukros turi "gamtinius" vardus smile.gif Man labai patinka smile.gif
Atsakyti
Kazkaip niekad nesusimasciau, kad pas mus seimoje yra gamtiniu vardu, kol neuzklydau cia rolleyes.gif Pas mus jei galima priskirti prie gamtiniu, nemazai yra vardu tapaciu ir miestu pavadinimams.
Mano mama Roma (miesto pav.),
mano sese Neringa (miesto pav.),
as Egle (gamtinis vardas),
mano vyras Gintaras (gamtinis vardas),
mano dukra Vasare (gamtinis vardas),
sesers sunus Vilnius (miesto pav.).
Tai sakyciau mes tikri gamtos myletojai biggrin.gif
Atsakyti
nemanau, kad gamtiniaivardai bereiksmiai, mano dukra Egle, tai kaip tikra eglute megsta puostis, moka parodyti spygliukus ir pan.
Atsakyti
Neuzmetykit pomidorais 4u.gif tongue.gif
Tiesiog man visi tie gamtiniai vardai net labai schmoll.gif Net nevardinsiu, nes tikrai visi.... Kita vertus, man patinka griezti, astresniu saskambiu senoviniai, tarptautiniai vardai, kuriuos tikriausiai dauguma sm forumieciu iskoneveiktu. Tad kiekvienam savo 4u.gif Tiesiog uzklydau i sita temuke, tai ir pasireiskiau... 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Ineja @ 2010 04 15, 20:26)
Dauguma gamtiniu vardu grazus, tik uzsienieciai keistai ziuri, kai suzino, kad vardas reiskia medzio ar kokios gamtos stichijos pavadinima, jiema tai nesuprantama smile.gif

Na.... kitu kalbu negaliu diskutuot, taciau anglu kalboje yra tokiu vardeliu, kad uoj uoj.... bluebell, june ir kt.... nezinau ar dukra vadintumet birzele? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Opinoksė: 18 sausio 2011 - 23:36
man grazus vardas Audra
Atsakyti
uzskaitau tik vardinius tokius kaip Egle, Migle, Jura..o ne Vėjas, Upė, Ežeras, Bala, Medis, Žolė, Miestas, Kaimas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(September_Lady @ 2011 01 19, 11:17)
uzskaitau tik vardinius tokius kaip Egle, Migle, Jura..o ne Vėjas, Upė, Ežeras, Bala, Medis, Žolė, Miestas, Kaimas  doh.gif

Pilnai sutinku drinks_cheers.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(September_Lady @ 2011 01 19, 11:17)
uzskaitau tik vardinius tokius kaip Egle, Migle, Jura..o ne Vėjas, Upė, Ežeras, Bala, Medis, Žolė, Miestas, Kaimas  doh.gif

tarp Jūros ir Upės jokio skirtumo tongue.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2011 01 20, 09:33)
tarp Jūros ir Upės jokio skirtumo  tongue.gif  biggrin.gif

Jūra yra ir upes pavadinimas tongue.gif nu cia is serijos šeškas vardu Katinas...bet vistiek... biggrin.gif Jūra yra iprastas vardas, daugiau trumpinys nuo Jurate.
Atsakyti