Įkraunama...
Įkraunama...

Gamtiniai vardai

QUOTE(kristinele86 @ 2009 08 13, 18:12)
Ązuolas, Vėtra, Vėjas, Upė........ g.gif    Klevas, Drebulė, Ežeras, Tornadas, Griaustinis..... blush2.gif  O MY GOOD biggrin.gif

Persūdyti tikrai neverta. Prie tų pirmųjų dar pridėčiau Perkūną, man toks gražus wub.gif Ar yra pažįstamų vaikiukų, tokiu vardu?
Atsakyti
Ieva, Smiltė, Eglė, Giedrė, Aušra, kažkaip mergaitiškų daug gražiu.
O berniukiškų kažkaip nesugalvoju. Žinau Nemuną (jau solidus vyras).
Atsakyti
QUOTE(***Žaltvykslė @ 2010 01 24, 21:38)
schmoll.gif  Nea.
Undinė ir vokiškai yra die  Undine, arba die  Meeresfrau , arba die Nixe biggrin.gif

yra tokia Lietuvos bajorų sąjungai priklausanti Undinė Nasvytytė (jos broliai lyg garsūs architektai g.gif )
Atsakyti
Man tai visokie gamtos reiškiniai,medžiai vardams nelabai schmoll.gif
Atsakyti
oi merginos, merginos nematėt jūs gražių vyrų Ąžuolų, Uosių,ar kitų medžių vardais pavadintų-todėl ir nepatinka, o aš tokių vyrukų mačiau-ir tie vardai oi kaip tinka rolleyes.gif ir šiaip gyvenime turiu nuostatą ne vardas žmogų puošia, o žmogus vardą ...atvažiavę iš užsienio stebisi kokie pas mus vardai gražūs ir kaip mes jų negerbiam...pvz MB Amerikoj buvo pasakojo kad ten vaikai irg medžių, ir upių vardus ir ten yra gražu..asmeniškai nieko prieš tokius vardus nieko neturiu-man visi lietuviški vardai gražūs..ir pagoniški, ir senoviški..pažįstu vaikus vardu Petriuku,Jonuku ir man gražu.i
labiausiai man patinka Ąžuolas, liepa,Ieva , Saulė, Ugnė, wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Mūsų dukrytės vardas Liepa, vyras išrinko dar kai buvo 5 nėštumo mėnesis. Man šis vardas labai gražus, švelnus, jokio mandrumo, todėl taip ir pavadiname. Niekaip nerišome" vardo su mėnesiu ar medžiu, tiesiog pasirodė labai gražūs ir tinkantis mums abiems, o jau ką kalbėjo kiti aplinkui ir kvaili juokeliai, kad beliko Ąžuolo susilaukti, ar jei vasarį gimė turėjo būti Vasarė, man nerūpi, matyt žmogaus išprusimas ir mandagmo laipsnis nelabai aukštas, kiekvienas turime savo nuomonė, tik skirtingai ją išsakome 4u.gif
Iš mergaitiškų man irgi labai gražūs vardai : Saulė, Ugnė, Ieva, Smiltė, Luknė...
Berniukiškų: Vėjas, Vakaris, Ąžuolas, Girius...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo je_lenka: 14 vasario 2010 - 15:47
Man tokie patys graziausi wub.gif Jeigu mergyte tureciau tai 100% butu Egle smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zeneta @ 2010 02 09, 12:48)
pvz MB Amerikoj buvo pasakojo kad ten vaikai irg medžių, ir upių vardus ir ten yra gražu..

amerikoj tarp "geliu vaiku" (hipiu) buvo labai populiariu tokius vardus rinkti savo vaikam. Daisy Sky, Thunder, Star ir pan.
Atsakyti
o man visai grazus tie gamtinisi vardai tik nzn ar pati duociau blush2.gif
Atsakyti
Man labai gražūs vardai, vieną iš jų turi ir mano dukrtytė, dar man iš girdėtų tokių gamtinių labai gražus yra Vėjūnė
Atsakyti
Man labai grazus vardai Audrius/ Audre, kaip suprantu jie taip pat skaitosi gamtiniai, ar ne?

Vejas - man skamba graziai, bet kai pridedi pavarde nei sis, nei tas gaunasi (pvz. isivaizduokim berniuka kurio pavarde tarkim Adamkus, taigi, gaunasi Vejas Adamkus ir bent jau man pirma mintis, kad tai lauke siaucianciam vejui duotas "pavadinimas" Adamkus, tai vat)
O siaip yra ir daugiau vardu gamtiniu, kurie gan juokingai skamba, bet yra ir labai graziu (visada galvojau, kad nieko nera graziau nei liepos pirmomis dienomis gimusiai mergaitei duoti Liepos varda arba vardas Egle, Rytis (Rytas) ir pan.)
Neseniai varciau viena zurnala, kuriame rase apie seima turincia 3 sunus , kuriu vardai Azuolas, Perkunas, Vejas. Pamaniau, kad turbut bus pagonys.
Atsakyti
QUOTE(Black_white @ 2010 02 21, 15:22)
Man labai grazus vardai Audrius/ Audre, kaip suprantu jie taip pat skaitosi gamtiniai, ar ne?

Vejas - man skamba graziai, bet kai pridedi pavarde nei sis, nei tas gaunasi (pvz. isivaizduokim berniuka kurio pavarde tarkim Adamkus, taigi, gaunasi Vejas Adamkus ir bent jau man pirma mintis, kad tai lauke siaucianciam vejui duotas "pavadinimas" Adamkus, tai vat)
O siaip yra ir daugiau vardu gamtiniu, kurie gan juokingai skamba, bet yra ir labai graziu (visada galvojau, kad nieko nera graziau nei liepos pirmomis dienomis gimusiai mergaitei duoti Liepos varda arba vardas Egle, Rytis (Rytas) ir pan.)
Neseniai varciau viena zurnala, kuriame rase apie seima turincia 3 sunus , kuriu vardai Azuolas, Perkunas, Vejas. Pamaniau, kad turbut bus pagonys.

man Vejas labai grazu, bet pati ne LT gyvenu, tai Vejas uzsienieciai tartu kaip Vėžas. Tik tai todel ir neduociau vaikui tokio vardo doh.gif
Atsakyti