Įkraunama...
Įkraunama...

Nėrimo pradžiamokslis

Sveikos, nėrėjėlės 4u.gif
Gal galėtų kas nors man, kvailelei, paaiškinti, kaip sutvarkyti nėrinio kraštą? Nunėriau stulpeliais pleduką, bet jis dryžuotas, ir kybo dabar tie siūliukai, kur spalvos keičiasi - nelabai įsivaizduoju, kaip juos tvarkingai suslėpti g.gif
Būčiau labai dėkinga už patarimus 4u.gif
Atsakyti
gal dar kazkas is nerusiu sia kepuryte lankosi sioj temoj smile.gif

ties sia vieta, kur " reikia nunerti 2 eiles, pyneles paliktai laisvai "kaboti", o trečioje eilėje jas visas sukabinti į vieną žemu stulpeliu. Taip patsiranda tos didelės skylės kepuraitėje" pradejo riestis... tai jau turbut reiskia,kad reikia ardyt? blush2.gif

QUOTE(Katukė @ 2009 05 07, 11:28)
Va tokią, patiko kepurytė, radau scemų temukėje, bet, kad nežinau net nuo ko pradėti  blush2.gif  doh.gif
user posted imageuser posted imageuser posted image

Atsakyti
http://www.liveinter.../post109039186/

gal kas man padetu blush2.gif
radau suknele ir noreciau pabandyti pasidaryti, ir ziuriu dvi skirtingos schemutes, tai kuri cia dabar teisinga...
ir gal kas nors imestu paaiskinimus tu bruksniuku, nes nelabai nesuprantu doh.gif

knygutes kaip ir radau dabar liko tik issiaiskinti kuris zenkliukas ka reiskia
http://www.darbstuol...n...liu&lang=lt
http://picasaweb.goo...NerimasVaseliu#

randu tokius paaiskimus zenkliuku
http://www.google.lt.../...um=1&itbs=1
http://www.hassdesig...m/StitchLegend/
http://www.tindirind...me=IMG_2015.jpg
http://www.tindirind...e=463084852.jpg
http://www.tindirind...e=736352038.jpg
lietuviska tik toki (bet ne visus simbolius randu)
http://rankdarbiai.u.../publ/5-1-0-137
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 03 gegužės 2011 - 18:14
http://img183.images...age15viyu1.jpg/
http://picasaweb.goo...346942362238178

nerandu ka reiskia trikampiukas?
Atsakyti
http://crochet.about...tianMotif_5.htm
radau ka reiskia trikampiukas - tik nesuprantu kaip ji isnarplioti doh.gif
gal kas nuorodele imestumet kaip jis neriasi?
cia gal 3 akys toje prasidejusios ir uzsibaigusios toje pacioje skyluteje?

http://www.knit1mag....ngscarves02.php nu niekaip nesuprantu kaip cia uzsisuka? doh.gif
http://wackadoodling...on-network.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 03 gegužės 2011 - 20:28
sveikos mezgejeles mirksiukas.gif , kad as ir neprofe o tuo labiau pasirodo ir pati ne viska pilnumoje zinojau apie siulus ju sudeti ir ju prieziura ax.gif , tad radau interenetineje svetaineje naudinga informacija tad dalinuosi thumbup.gif (p.s. gal kas jau ir skaites sita info)
INFO NUORODA!!! smile.gif

Viskas apie mezgimą
Kodėl mezgame ?
Nūdienos pasaulis kelia didžiulius reikalavimus žmogui. Daugeliui iš mūsų dienos pralekia prieš akis didžiuliu greičiu. Išeidami į darbą anksti ryte mes dar nematome saulės, grįžę vakare jau nematome— ir taip kas dieną. Nebematome kas vyksta aplink mus: ar ryški saulė šįryt buvo, ar pagelto lapai, ar prasikalė pirmoji žolė.
Beprotiškas gyvenimo ritmas, blaškymasis įtraukia mus į savo rutiną didžiuliu greičiu. Ir atsvarai reikia pabūti vienam, pačiam su savimi, su savo mintimis, reikia ramybės. Daugelis ieško įvairių atsipalaidavimo būdų: kai kurie užsiima joga, meditacija, o kiti pradeda KURTI.
Mezgimas — unikalus saviraiškos būdas, dėmesio perorientavimas, tai vienas iš būdų gyvenimą papildyti naujomis spalvomis. Kurdami mes gauname didžiulį teigiamų emocijų krūvį. Mezgimas – tai savotiška meditacija, nes mezgant atsipalaiduojame, nusiraminame.
Kas mus traukia megzti? Kiekvienas Rankomis megztas daiktas - tai unikalus šedevras, padedantis atsiskleisti Jūsų individualybei, išreikšti save ir išsiskirti iš kitų. Kiekvienu atveju - tai unikalus gaminys, turintis savo charakterį, nes jame sukaupta visa teigiama energija, mintys, jis dvelkia rankų šiluma, ko labai pasigendame, gyvendami beasmenių, negyvų daiktų apsupty.
Kaip prižiūrėti megztus gaminius?
Megzti gaminiai reikalauja ypatingos priežiūros. Kad gaminys išlaikytų formą, piešinio reljefą, reikia laikytis pagrindinių taisyklių.
Megztų gaminių skalbimas
1. Megztą gaminį reikia skalbti rankomis arba skalbimo mašina, nustačius vilnos skalbimo programą.
2. Negalima jo stipriai trinti, vandenį reikia atsargiai nuspausti, jokiu būdu stipriai nesukti
3. Skalbimui naudokite minkštus skalbiklius, be balinančių granulių, geriausia naudoti skirtus specialiai vilnai, nesvarbu kokia gaminio sudėtis.
4. Vandens temperatūra turi neviršyti 30 laipsnių temperatūros.
5. Ryškiaspalvius gaminius skalbkite šaltam vandenyje, skalbiant pirmą kartą, galima pamirkyti silpname acto ar druskos tirpale drungnam vandeny.
Megztų gaminių džiovinimas
1.Prieš džiovinant megztus gaminius, jiems reikia suteikti formą , kad džiovinant gaminys nesideformuotų.
2. Geriausia tokius gaminius džiovinti ant lygaus paviršiaus.
4. Nedžiovinkite megztų gaminių ant radiatorių.
Megzti gaminiai, kuriems reikia ypatingos priežiūros
1. Gaminiai numegzti iš labai ryškių spalvų , melanžinių verpalų, verpalai skirti puošybai, ar kurių gamybai naudojamos kontrastinės spalvos, pavyzdžiui: juoda, balta skalbiami tik rankomis ir tik šaltame vandenyje kiek galima trumpesnį laiką. Kad gaminys nenubluktų, į vandenį įberkite truputį druskos.
2. Skalbiant gaminius iš merino vilnos, moheros, kašmyro, venkite didelių temperatūrų skirtumų , tai pailgins jūsų gaminio „gyvavimo laiką“.
Ir pabaigai:
Megztą gaminį sulankstykite ir dėkite į pintos lentyną, kabinti ant pakabų galima tik gaminus be rankovių ir megztus iš lino ar medvinės.
Jei laikysitės šių taisyklių, tai jūsų megztas gaminys ilgai jus džiugins.



Viskas apie verpalus
Vilna
Vilna yra išgaunama iš įvairių gyvūnų: avių, šunų, ožkų, kupranugarių, triušių. Kai kurių gyvūnų vilna turi tik jai būdingas tam tikras savybes, todėl turi specialius pavadinimus: kupranugario vilna, Alpaka (Lamos (alpakos) vilna) angora (angoros triušio vilna) mohera (ožkos vilna) kašmyras (kalnų ožkos vilna). Vilnonių verpalų privalumas – šilumos palaikymo, higroskopinės, aukšto elastingumo savybės, gaminiai iš vilnos nesiglamžo. Vilnos trūkumas tik toks kad nešiojant gaminį , susidaro gumuliukai. Tai labai priklauso nuo siūlo susukimo: kuo daugiau susuktas siūlas, tuo mažiau jis susivelia. Gamintojai šį trūkumą šalina dviem būdais: apdirba vilną specialiomis priemonėmis, prie vilnos prideda dirbtinio pluošto, tokio kaip akrilas, arba augalinio pluošto. Tokie priedai padeda ne tik sumažinti šį trūkumą, bet ir daro verpalus pigesniais.

Viskozė
Viskozė – seniausias dirbtinis pluoštas, išgautas dar 19 amžiuje. Ją galima net vadinti pačiu „natūraliausiu“ iš visų dirbtinių pluoštų. Viskozė gaminama iš celiuliozės, kuri pagal savo prigimtį yra laikoma natūralia. Teigiamos viskozės savybės yra: ji blogai sugeria drėgmę, yra gerai praleidžianti orą(„kvėpuoja“), nekaupia statinės elektros, maloni lietimui, nuostabiai blizga, gali būti dažoma įvairiausiais ryškiais atspalviais. Labai tinka žmonėms su jautria oda. Nors ji taip pat kaprizinga, nes užkabinus gaminį, labai lengvai išyra. Jei megztumėme vien tik iš viskozės, gaminys išsitampytų net pusantro karto. Todėl ji maišoma su kitais natūraliais ir tvirtais pluoštais, tokiais kaip medvilnė, vilna, mohera. Nusipirkus verpalus su viskoze, patartume numegzti nedidelį gabaliuką ir gerokai patempti į visas puses, kad įsitikintumėte, kiek gaminys gali padidėti. Megzkite tankiu raštu, mažiau naudokite ažūrinį mezgimą. Megzkite, numatant, kad kai gaminys bus baigtas, jis pasitemps nuo savo svorio dėl viskozės savybių.


Šilkas
Šilko siūlai išgaunami dėka Šilkaverpio vikšro. Išvyniojant šilkaverpio kokoną gauname plonyčius natūralius šilkinius siūlus. Natūralus šilkas yra labai tvirtas. Nešiojant natūralaus šilko gaminius, jie praktiškai nesiglamžo. Išskirtinė šilko pluošto savybė – tai jo gražus išorinis vaizdas su maloniu akiai matiniu blizgesiu. Reikia pažymėti ir tą faktą, kad šilko pluoštas pasižymi aukšta hidroskopija. Natūralus šilkinis siūlas būna keleto spalvų: grynai baltas, baltas su atspalviu, rausvas, žalias ir geltonas su įvairiais atspalviais. Pats brangiausias yra grynai baltas siūlas, nes jis lengvai dažomas įvairiomis spalvomis ir jo nereikia balinti. Dėl aukštos žaliavos kainos, natūralūs balti verpalai yra labai reti. Paprastai šilko siūlai įtraukiami į sudėtį su vilna (dažniausiai mohera), akrilu, medvilne, viskoze.

Įdomūs faktai:

Šilkaverpio siūlo ilgis siekia iki 1500 metrų ir turi labai mažą skerspjūvį.
Norint siūlą perdirbti į pluoštą, reikia sujungti siūlų nuo 6 iki 8 kokonų, šie siūlai vadinami šilko žaliava.
Šilkaverpio gimtinė – Kinija.
Pirmieji metraščiai apie šilkaverpio kokonus yra žinomi dar 2000 metų iki mūsų eros.

Mohera
Moherą galima palyginti su lengvu debesiu, tačiau neteisinga manyti, kad mohera — tai bet kokie purūs verpalai. Moheros verpalai — angoros ožkos plaukas. Išskirtinė moheros savybė — pluoštas pats atsiskiria į atskirus plaukelius. Todėl neįmanoma pagaminti šimtaprocentinės moheros verpalų. Šiuo metu didžiausias įmanomas moheros procentas verpaluose neviršija 90% . Moheros plaukeliai ilgi ir labai purūs, juos lengva dažyti. Gaminiai numegzti iš moheros labai lengvi ir labai šilti. Kad labiau atskleisti moheros savybes, megzkite gaminius iš moheros storesniais virbalais. Kad sumažinti moheros kainą, ji dažnai maišoma su vilna ir akrilu.
Įdomūs faktai:

Angoros ožkos pūkas pasiekia 25cm ilgį.
Angoros ožkų gimtine laikoma Turkijos provincija Angora. Todėl dažnai moheros verpalus painioja su angoros verpalais, kurie yra gaminami iš Angoros triušio.
Pati brangiausia ir gražiausia mohera išgaunama angoros ožkos vaikelio pirmo kirpimo metu. Todėl jis ir gavo pavadinimą «Kid Mohair» — vaikiškas moheris, t.y. angoros ožkos vaiko mohera. Verpalai iš tokios moheros gaunasi labai ploni ir minkšti.

Akrilas
Akrilas – tai dirbtinis pluoštas. Žaliava akrilo gamybai yra išgaunama iš gamtinių dujų. Išskirtinėmis akrilo savybėmis galima laikyti jo patvarumą, atsparumą gumuliukų susidarymui, lengvumą mezgant virbalais, vašeliu ar mezgimo mašina. Akrilo verpalai lengvai nusidažo, kas leidžia išgauti sodrias, labai ryškias spalvas. Viena iš teigiamų savybių yra ir apimtis. Savo apimties dėka akrilo verpalai primena vilnonius siūlus, todėl tautoje tvirtai įsitvirtino pavadinimas „dirbtinė vilna“ . Pagrindinis akrilinių verpalų trūkumas – mažas jų hidroskopiškumas.

Yra gaminami verpalai vien tik iš akrilo, taip pat akrilas įeina į sudėtį su vilna, mohera. Maišyti verpalai įgauna atitinkamas savybes, dėka akrilo pluošto “kaimynystės“. Pirmiausia, verpalai įgauna atsparumą gumuliukų susidarymui. Antra, gaminiai iš tokių verpalų tvirtesni. Trečia, akrilo pluošto papildymas leidžia išgauti verpalus, iš kurių megzti gaminiai geriau išlaiko formą.

Angora
Angora – tai pluoštas išgaunamas iš angoros triušio. Geriausiomis šių verpalų savybėmis yra purumas, minkštumas, švelnumas. Gaminiai iš tokių verpalų labai šilti, malonūs.

Trūkumas yra toks, kad angoros pluoštas neįsikabina tvirtai į verpalus, nes tokios jau triušių pūkų savybės. Todėl angoros verpalai negaminami be kitų sudėtinių dalių, nes gaminiai iš tokių verpalų greitai išsipūkuotų ir „išskystų“. Įprastai angora maišoma su vilna ar akrilu.

Įdomūs faktai:

Šiuo metu pats didžiausias angoros pūko tiekėjas yra Kinija. Į metus jie tiekia iki 10000 tonų žaliavos.
Iš vieno triušio per metus vidutiniškai galima gauti nuo 150 iki 500 gr. pūkų žaliavos.
Angoros triušio pūko ilgis siekia iki 20 cm.
Labiausiai yra paplitę keturių spalvų angoros triušiai: balti, juodi, pilki ir žydri.

Kašmyras
Kašmyras — pluoštas, kuris išgaunamas iš laukinių kalnų ožkų pavilnės pūko. Kad išgauti šį pūką, laukinės ožkos iššukuojamos rankomis. Kad išgautum kašmyro pluoštą tinka tik pavilnės pūkas nuo šio gyvūno krūtinės ir pilvo. Kašmyro unikalumas yra tame, kad gaminys iš jo yra labai šiltas ir kartu nepaprastai lengvas ir švelnus.

Kašmyras yra vadinamas karališkais verpalais. Ir tai neatsitiktinai. Verpalai iš gryno kašmyro nepaprastai brangūs ir tai yra dėl to, kad išgauti tokių nuostabių charakteristikų verpalus galima tik iš šių laukinių ožkų, kurios nesileidžia prijaukinamos. Šių laukinių kalnų ožkų buveinė yra labai aukštai Mongolijos ir Kinijos kalnuose. Visi bandymai užveisti jas kitose vietose baigėsi nesėkme, pūkas tapdavo šiurkštus, prarasdavo savo lengvumą.

Įdomūs faktai:
Laukinės kalnų ožkos Carpa Hirtus gyvena klimate su temperatūrų svyravimais, siekiančiais beveik šimtą laipsnių. Žiemą stulpelis rodo iki -50°C, o vasarą iki +40°C. Tačiau šiuos svyravimus gyvūnai lengvai perneša. Kiekvienais metais jie užsiaugina „kailinius“, kurie sudaryti iš dviejų sluoksnių: plonyčio ir labai šilto pūko— apatinis sluoksnis, ir grubios ilgos vilnos — viršutinis sluoksnis.
Ožkos būna 4 spalvų — baltos, juodos, pilkos it rudos . Todėl natūralios kašmyro spalvos yra keturios. Pats brangiausias yra baltas pūkas. Jis turi pačias geriausias savybes ir gali būti dažomas įvairiausiomis spalvomis.
Pagrindinė šių ožkų buveinė Kinija ir Mongolija. Ožkų pūkas iš Turkijos, Afganistano ir Irano storesnis, tamsesnis.

Medvilnė



Medvilnė - tai natūralus augalinis pluoštas, išgaunamas iš Medvilnės sėklų dėžučių. Medvilnė išpopuliarėjo Indijoje dar prieš mūsų erą. Europoje medvilnė pasirodė pirmiausia Anglijoje 18 amžiuje 1772 metais. Verpalai iš medvilnės labai tvirti. Taip yra dėl siūlų savybių. Medvilnės siūlai yra pasiskirstę spiralės forma vienas virš kito. Verpimo metu jie lyg įsisuka vienas į kitą. Viena iš geriausių savybių, kad šie verpalai labai gerai sugeria drėgmę, labai gerai praleidžia orą („kvėpuoja“). Mezginiai pagaminti iš medvilnės malonūs kūnui. Verpalai labai tinka lengviems vasariniams rūbams. Medvilnė visiškai neelastingas pluoštas, todėl iš jo galima drąsiai megzti ažūrinius raštus, kurie reikalauja, kad verpalai išlaikytų savo formą. Į verpalus su medvilne dažnai dedamas akrilas ar viskozė, nes tai suteikia elastingumo.

Medvilnės trūkumas, kad ji linkusi susitraukti. Todėl atsargiai megzkite labai aptemptus gaminius iš šimtaprocentinės medvilnės, nes išplovus gaminį galite suvokti, kad jo daugiau niekada nebeužsivilksite.

Merserizuota Medvilnė Medvilnė (paprastai merserizuojami medvilniniai verpalai ar audiniai), merserizuojant paveikta natrio šarmu; ji labiau blizga, esti stipresnė,geriau sugeria drėgmę ir nusidažo.
Merinoso vilna
Merinos vilna išgaunama iš specialios rūšies avių - Merinosų. Šiai vilnai išgauti yra kerpama tik Merinosų avių ketera, nes tik Merinoso keteroje yra ypatinga, plona vilna. Šios unikalios vilnos storis ne daugiau kaip 24 mikronai. Be to ji skiriasi nuo kitų vilnos rūšių nepaprastu elastingumu. Šį elastingumą merinoso vilna įgauna dėka šių avių vilnos augimo savybių . Ant Merinoso keteros ir pilvo susiformuoja natūralios garbanėlės.

Natūrali merinoso vilnos spalva — balta. Vilna ilga ir turi išskirtinę savybę — neerzina odos. Merino vilną galima drąsiai rekomenduoti mezgimui vaikams ir žmonėms, kurių labai jautri oda. Gaminiai iš jos bus malonūs, nesukels niežulio ir neerzins. Šiai vilnai nebūtina „kompanija“ ji ir viena išlaiko nuostabias savybes. Jei prie merinos vilnos ir prideda kitų pluoštų, tai tik dėl to, kad sumažinti jo kainą ir ,žinoma, bet kokie priedai tik sumažina šios vilnos gerąsias savybes.

Alpaka
Alpakos verpalams vardas duotas kupranugarių šeimos gyvūno – Alpaka , dar kartais vadinamo Lama. Šių verpalų plaukeliai yra ilgi . Tačiau jie tokie kieti, kad grynai iš alpakos verpalai gaminami labai retai. Kaip taisyklė , alpaka maišoma su kai kuriomis vilnos rūšimis (paprastos ar merinoso) arba dirbtiniu pluoštu (akrilu). Kieti ir ilgi plaukeliai suteikia gaminiams pagrindinį pranašumą – ant jų praktiškai nesusiformuoja gumuliukai. Dažant vilną, alpaka išskiria apie 12 atspalvių. Alpakos kailio sudėtyje nėra organinių riebalų ir lanolino . Todėl alpakos pluošte niekada neužsiveis kandys ar dulkių erkutės. Todėl žmonės, esantys alergiški dulkių erkutėms, labai gerai jaučiasi nešiodami gaminius, megztus iš alpakos.


Linas
Lininiai verpalai yra augalinės kilmės, gaminami iš lino. Dėka silicio dioksidui, kuris yra augalo pluošte, lino verpalai įgauna išskirtines savybes. Lininiai verpalai labai tvirti, patvarūs šukavimui, sunkiai pasiduoda deformacijai. Gaminiai numegzti iš tokių verpalų nesitraukia. Be to labai greitai džiūna, ir lengvai sugeria drėgmę. Viena iš pagrindinių šių verpalų savybių, kad jie labai sunkiai nudažomi ir juos sunku išbalinti, todėl dažniausiai lino siūlai būna natūralios pilkai – smėlinės spalvos.

Įdomu!
Lino sėklose yra iki 50 procentų aliejaus, kuris pagal sudėtį yra rekordininku dėl polinesočiųjų rūgščių kiekio jame. Šios riebiosios rūgštys — nuostabus gamtinis vaistas, gydantis ligas, susijusias su trombų susidarymu, kraujotakos sutrikimais.
Iš lino sėmenų gaminama labai aukštos kokybės techninė alyva ir lakas, kuris naudojamas dailininkų, aliejinių dažų skiedimui.

Kupranugario vilna

Kupranugario plaukas turi unikalią savybę - jis yra tuščiaviduris. Dėl šios savybės gaminiai iš kupranugario verpalų labai lengvi ir suteikia papildomą termoizoliaciją lyginant su kitos rūšies vilna. Kupranugario pluošto verpalai gali nuimti statinę įtampą, turi savybę atstumti dulkes, nesielektrina. Dar viena labai svarbi šios vilnos savybė – ji nesukelia alergijos. Kupranugario vilna , skirtingai nuo kitų suteikia sausą šilumą, tai pasiekiama dėl labai aukštos hidroskopijos.

Tai įdomu.

Kupranugaris lengvai perneša drėgmės trūkumą. Būdamas be vandens kupranugaris gali prarasti iki 40% savo svorio.

Norėdamas pasipildyti vandens atsargas , kupranugaris gali išgerti apie 60ltr. vandens iš karto.

Kupranugario vilnoje yra vienas iš didžiausių kiekių gyvulinio vaško (lanolino). Lanolinas teigiamai veikia odą, raumenis ir sąnarius. Lanolinas į odą susigeria prie 36–37 laipsnių temperatūros. Dėka kupranugario vilnos sausos šilumos ir gero šildančio efekto, ji aktyvina medžiagų apykaitą, skatina regeneracinius procesus audiniuose.

Poliamidas
Poliamidai - plastmastmasių rūšys kapronas, nailonas, anidas ir kitos. Poliamidai - tai kristlizuojantys polimerai. Visų jų savybės labai panašios. Tai labai tvirtos ir kietos medžiagos, suminkštėja tik prie aukštos temperatūros, atlaiko specilizaciją garais iki 140°С, lengvai nudažomos. Esant žemai temperatūrai poliamidai išlaiko savo elastingumą, tačiau jų gana aukštas vandens sugėrimas (absorbacija), bet išdžiūvus atsistato pirminės savybės.
Fasoniniai (puošybos) verpalai
Toks jų pavadinimas dėl verpalų neįprasto vaizdo. Visus fasoninius verpalus jungia viena: jie neįprasti, įdomūs, išskirtiniai, tai nėra įprastas vientisas siūlas. Yra begalė įvairių rūšių ir formų fasoninių verpalų, gamintojai pastoviai papildo savo kolekcijas vis įdomesniais pavyzdžiais. Galima išskirti keletą dažniausiai pasitaikančių rūšių:

Juostelės formos, kuri gali būti matinė, ar turėti ryškų blizgesį, gali būti pilna ar tuščiavidurė, lyg pripildyta oro.

Taip pat populiarūs „bucle“ siūlai: ant plonos gijos suvertos garbanėlės, gija ir garbanėlės gali būti iš tos pačios arba iš skirtingų rūšių pluoštų.

Verpalai su kutais. Gaminiai, numegzti iš tokių verpalų dėka styrančių kutukų primena kalinius.
Kaip taisyklė, gaminius iš fasoninių siūlų mezgame storais virbalais geromis ir blogomis akimis, be raštų, mezgant per tankiai fasoniniai verpalai gali prarasti savo grožį ir nepaprastumą.

Melanžas
Melanžas - tai siūlas verpaluose, nudažytas keletu spalvų. Ankščiau melanžas būdavo išgaunamas sujungus keleto atspalvių siūlus susukant juos kartu. Sujungus baltą siūlą su kita spalva, galima išgauti marmurinį atspalvį.
Šiandien išradus naują siūlų dažymo metodą, galima išgauti įdomius efektus, mezgant iš vieno siūlo. Galime išmegzti dryžuotą gaminį, ar gaminį, su iš anksto sumanytu piešiniu. Piešinio dydis ir dryžiai priklauso nuo gaminio pločio. Verpalus dažo skirtinomis spalvomis vienodais tarpais, todėl plačiame gaminyje linijos siauros, o siaurame – plačios. Nusipirkę melanžinius verpalus jau pusę darbo atlikote, jie nereikalauja sudėtingo piešinio ar raštų, jie mėgsta paprastumą. Šiandien gaminamas įvairiausių sudėčių melanžas: vilnos, dirbtinis, moherinis, medvilninis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raflezija: 05 gegužės 2011 - 11:16
Sveikos,

Gal galit padėt doh.gif , niekaip nesuprantu blush2.gif , kaip padaryti, tą nugriuvusį stulpelį su užmetinu g.gif ( apibraukta raudonu burbulu )

user posted image[/IMG]

Atsakyti
Rasa_zyk, manau, kad taip: nuneri 4 kilpeles, darai užmetimą ir į pirmą kilpelę neri stulpelį, tada vėl 4 kilpelės, stulpelį neri į pirmą stulpelį ir t.t.
Atsakyti
Gal atsiras galinčių man iššifruoti šio grožio, 162 žinutė schemą? Nelabai man ten aišku kinietiškai, su tom kryptim, nuo 3 eilutės, kur daromi purūs stulpeliai... Būčiau labai dėkinga 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eling: 10 gegužės 2011 - 14:03
Gal atsiras galinčių man iššifruoti šio grožio, 162 žinutė schemą? Nelabai man ten aišku kinietiškai, su tom kryptim, nuo 3 eilutės, kur daromi purūs stulpeliai... Būčiau labai dėkinga 4u.gif


help.gif help.gif help.gif
Atsakyti
QUOTE(eling @ 2011 05 11, 11:10)
Gal atsiras galinčių man iššifruoti šio grožio, 162 žinutė schemą? Nelabai man ten aišku kinietiškai, su tom kryptim, nuo 3 eilutės, kur daromi purūs stulpeliai... Būčiau labai dėkinga  4u.gif
help.gif  help.gif  help.gif


Eling, ten tokia knisalynė atrodo pagal tas kryptis, man rodos daug papraščiau nunerti atskirai tuos motyvus ir sujungti, gausis tas pats ir nereik sukt galvos mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(atcik @ 2011 04 30, 00:23)
gal dar kazkas is nerusiu sia kepuryte lankosi sioj temoj smile.gif



nėriau neseniai kepurytę tokią, man niekur nesirietė, pabandykit konkrečiau apibūdint kuri vieta riečiasi, ar grynai ties tuo sukabinimu grandinėlių? g.gif
va įmetu savo kaip atrodo:
user posted image

gal per sitpriai sutraukiat tas grandinėles? ar kietai gal neriat? g.gif
Atsakyti
QUOTE(zvirble @ 2011 05 11, 11:33)
Eling, ten tokia knisalynė atrodo pagal tas kryptis, man rodos daug papraščiau nunerti atskirai tuos motyvus ir sujungti, gausis tas pats ir nereik sukt galvos mirksiukas.gif



Tikriausiai taip ir reiks daryti mastau.gif AČIŪ aciuks.gif
Atsakyti