Sveikutes, o gal kas galit paaiskinti kaip megzti ratu, be siuliu, kad gautusi, noriu sijona megzt ?
Reiks imt mokyt Klaipėdiškes nerti
jungiuosi ir as i pradeanciuju bureli bandysiu kazka narpliot nors nebelabai ir atsimenu bet nieko turiu laiko ismokt ir spet iki vasaros ka grazaus sau ir peincesei savo nunert
QUOTE(moonlight=) @ 2008 12 14, 01:50)
o gal kas turi sutartiniu zenklu reiksmiu lentele?Labai praverstu mums,besimokancioms
aha gal tikrai kuri turit? nes nėriau nėriau ir pasimečiau gaila neišeina čia parodyti ženklo vieno, na niekaip nebežinau kaip ten nerti, ar pumpurėlis bus ar kas, ai įmetu nuorodą....ten 20 - 21 eilutės, kas ten bus per išnėrimas?na nebežinau tikrai
nėrinys
QUOTE(mazooji @ 2009 01 04, 22:00)
aha gal tikrai kuri turit? nes nėriau nėriau ir pasimečiau gaila neišeina čia parodyti ženklo vieno, na niekaip nebežinau kaip ten nerti, ar pumpurėlis bus ar kas, ai įmetu nuorodą....ten 20 - 21 eilutės, kas ten bus per išnėrimas?na nebežinau tikrai
nėrinys
nėrinys
Pumpurėlis
Turėtų atrodyt taip:
O neriama šitaip:
1. Pynutė iš 4 akių (pynutė -- nes eilės pradžia, kitais atvejais gali būt stulpelis su 2 užmetimais)
2. Stulpelis su 2 užmetimais, tik nepilnai užbaigtas -- lieka neišnerta paskutinė stulpelio akis (iš viso ant vąšelio -- 2 akys). Stulpelis neriamas į tą pačią vietą, iš kurios buvo tos 4 pynutės akys.
3. Stulpelis su 2 užmetimais, irgi nepilnai užbaigtas -- iš viso ant vąšelio 3 akys. Stulpelis neriamas į tą pačią vietą, iš kurios buvo tos 4 pynutės akys.
4. Išneriam vieną akį per tas 3, esančias ant vąšelio
5. Kartojam nuo 1 žingsnio, ir gaunam kitą "aukštyn lipantį" pumpurėlį.
Pafotografavau, kaip atrodo procesas, galit pasižiūrėt čia, jei bus neaišku iš aprašymo.
O sutartinių ženklų knygose ieškot teks, skirtingai nuo mezgimo -- jie daugiau mažiau visom kalbom panašūs. Arba čia klaust labai "užstrigus"
QUOTE(Amanita @ 2009 01 05, 20:38)
Pumpurėlis
Turėtų atrodyt taip:
O neriama šitaip:
1. Pynutė iš 4 akių (pynutė -- nes eilės pradžia, kitais atvejais gali būt stulpelis su 2 užmetimais)
2. Stulpelis su 2 užmetimais, tik nepilnai užbaigtas -- lieka neišnerta paskutinė stulpelio akis (iš viso ant vąšelio -- 2 akys). Stulpelis neriamas į tą pačią vietą, iš kurios buvo tos 4 pynutės akys.
3. Stulpelis su 2 užmetimais, irgi nepilnai užbaigtas -- iš viso ant vąšelio 3 akys. Stulpelis neriamas į tą pačią vietą, iš kurios buvo tos 4 pynutės akys.
Pafotografavau, kaip atrodo procesas, galit pasižiūrėt čia, jei bus neaišku iš aprašymo.
O sutartinių ženklų knygose ieškot teks, skirtingai nuo mezgimo -- jie daugiau mažiau visom kalbom panašūs. Arba čia klaust labai "užstrigus"
Turėtų atrodyt taip:
O neriama šitaip:
ačiū, bandysiu narplioti... bet manau dar užsuksiu paklausti
Jei yra tarp jusu kaunieciu, tai mielai pamokinciau in real sito malonaus laisvalaikio leidimo budo Pati esu nerusi ilgai, bet dabar per darbus jau esu visiskai uzmetusi, tad butu proga prisiminti ir galbut vel susirasti savo vaseliu kolekcija, atidaryti prikauptu siulu maisus ir dezes
Zurnaliukyje radau labai grazu papuosala ant kaklo, nerta vaseliu. Uzsimaniau ji nusinerti, bet esu nepatyrusi nereja, tad ir nelabai susigaudau, kaip cia ta schema man suprasti. Gal galetumete, mamytes man paaiskinti?
Visus zenklus pazistu, bet niekaip nesuprantu, kaip pradeti nerti gelytes ziedlapius. Nunerus ratuka ir nuo kurios vietos reikia pradeti ziedlapi nerti?
Cia yra schema:
http://public.fotki....o-schema/1.html
Is anksto aciu uz paaiskinimus.
Visus zenklus pazistu, bet niekaip nesuprantu, kaip pradeti nerti gelytes ziedlapius. Nunerus ratuka ir nuo kurios vietos reikia pradeti ziedlapi nerti?
Cia yra schema:
Tai, kad čia ne nėrimo schema, arba bent jau ne su vašeliu Gal galima paveiksliuką daiktelio pamatyti?
QUOTE(Merkyte @ 2009 01 13, 17:58)
Zurnaliukyje radau labai grazu papuosala ant kaklo, nerta vaseliu. Uzsimaniau ji nusinerti, bet esu nepatyrusi nereja, tad ir nelabai susigaudau, kaip cia ta schema man suprasti. Gal galetumete, mamytes man paaiskinti?
Cia yra schema:
Cia yra schema:
cia jie po 1 atskirai prisinerineja, as taip manau