Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologinės kosmetikos ir kūno higienos priemonės

QUOTE(rytorasa @ 2009 01 21, 13:41)
o tai ką, ekologiški negali putoti?  rolleyes.gif

nu as tai supratau kad ne...na kokia naturali sudetine dalis putoja? as klausiu, nes nezinau (be to gincijames su vyru, todel man reik argumentu lotuliukas.gif )
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 01 21, 11:45)
nu as tai supratau kad ne...na kokia naturali sudetine dalis putoja? as klausiu, nes nezinau (be to gincijames su vyru, todel man reik argumentu  lotuliukas.gif  )

argumentai pries vyra - beveik sventas reikalas biggrin.gif drinks_cheers.gif

as manau, kad sampunuose putoja nenaturalios sudetines dalys (pvz sodium coco sulfate).

sampunai sertifikuojami net ir tada, kai jie nera 100% naturalus.

o urtekram sampunuose, kaip as suprantu, ecocert sertifikuotos tik tam tikros sudetines dalys, o ne visos.
Atsakyti
tai vat ir man atrodo kad putoja tai nenaturalios....
o gal yra kas visiskai naturalaus vaikams?
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 01 21, 12:49)
o gal yra kas visiskai naturalaus vaikams?

as naudoju savo muilus, nes visiskai naturaliu prausimosi priemoniu dar neradau (visose yra kokie nors sulfatai - diskusija tik tame, kurie is ju maziau kenksmingi smile.gif as pati kolkas nenusprendziau, ty ne viena nuomone neitikino smile.gif).

Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 01 21, 14:49)

Yra gamtoje tikrai putojanciu medziagu. Dar vaikystej pamenu multika apie operatoriu Kypsa, kuris prausesi kazkokiais augalais ir mokino vaikus, kad tie augalai putoja kaip muilas smile.gif O jei rimtai, tos visokios medziagos, isgaunamos is kokoso ir dedamos i ekologiskus sampunus, jos irgi putoja, tiesiog ne taip smarkiai kaip sintetines ir tas putojimas kitoks. Tas pats SLS buvo sukurtas siu medziagu pagrindu, tik tiek kad ji pagaminti pigiau nei viska isgauti is augalu... Na nesu del visko garantuota, bet is visu siu nuogirdu galima spresti kad putoja ne tik chemija.
Na juk ne visos medziagos kurios parasytos chemine formule, skamba kaip chemija, nebutinai yra nenaturalios. Tas pats sodium coco sulfate berods yra isgaunamas is kokosu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klomba: 21 sausio 2009 - 14:05
taip, tikrai yra augalų, kurie putoja. Vienas iš jų- žolė putokšlis. Seniau žmonės ją vietoj muilo naudodavo.
Atsakyti
QUOTE(klomba @ 2009 01 21, 13:02)
Yra gamtoje tikrai putojanciu medziagu. Dar vaikystej pamenu multika apie operatoriu Kypsa, kuris prausesi kazkokiais augalais ir mokino vaikus, kad tie augalai putoja kaip muilas smile.gif O jei rimtai, tos visokios medziagos, isgaunamos is kokoso ir dedamos i ekologiskus sampunus, jos irgi putoja, tiesiog ne taip smarkiai kaip sintetines ir tas putojimas kitoks. Tas pats SLS buvo sukurtas siu medziagu pagrindu, tik tiek kad ji pagaminti pigiau nei viska isgauti is augalu... Na nesu del visko garantuota, bet is visu siu nuogirdu galima spresti kad putoja ne tik chemija.
Na  juk ne visos medziagos kurios parasytos chemine formule, skamba kaip chemija, nebutinai yra nenaturalios. Tas pats sodium coco sulfate berods yra isgaunamas is kokosu...

oi, zinoma, gamtoje daugybe putojanciu ir prausianciu augalu (kad ir pvz mano naudojami muilo riesutai).

bet bandom issiaiskinti, ar yra pirktiniu 100% naturaliu sampunu smile.gif

(visi sulfatai is kokosu arba palmiu, taciau tai nereiskia, kad jie naturalus ar nekenksmingi unsure.gif ).
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2009 01 21, 13:32)
sampunai sertifikuojami net ir tada, kai jie nera 100% naturalus.
o urtekram sampunuose, kaip as suprantu, ecocert sertifikuotos tik tam tikros sudetines dalys, o ne visos.

ne, UT sertifikuojamas visas produktas
Ant UTsampuno yra toks uzrasas - 100 % of the total of the ingredients are of natural origin. Sudetyje yra kokosu ir kukuruzu cukraus muilas -tai jis ir putoja. Pats uzrasas suponuoja, kad visos medziagos naturalios prigimties, t.y susintetinta medziaga negaletu buti laikoma 100 % naturalios kilmes
g.gif siaip tai nesu tikra ar man yra teke matyti sertifikuotame sampune kokiu nors sulfatu

O gamtoje tikrai yra putojantys augalai, LT auga putoklis, kuriu galvoju prisirinkti vasara ir pabandyti turima sampuno recepta ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2009 01 21, 19:38)
O gamtoje tikrai yra putojantys augalai,  LT auga putoklis, kuriu galvoju prisirinkti vasara ir pabandyti turima sampuno recepta  ax.gif

galima butu ta recepta cia paplatinti? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agnuta: 21 sausio 2009 - 18:44
QUOTE(kunigunda78 @ 2009 01 21, 17:38)
ne, UT sertifikuojamas visas produktas
Ant UTsampuno yra toks uzrasas - 100 % of the total of the ingredients are of natural origin. Sudetyje yra kokosu ir kukuruzu cukraus muilas -tai jis ir putoja.  Pats uzrasas suponuoja, kad visos medziagos naturalios prigimties, t.y susintetinta medziaga negaletu buti laikoma 100 % naturalios kilmes
g.gif  siaip tai nesu tikra ar man yra teke matyti sertifikuotame sampune kokiu nors sulfatu

O gamtoje tikrai yra putojantys augalai,  LT auga putoklis, kuriu galvoju prisirinkti vasara ir pabandyti turima sampuno recepta  ax.gif

o tai kokia pilna sampuno, apie kuri rasai sudetis? nera sulfatu?

kodel nusprendei, kad sertifikuotas visas produktas?
bent jau cia nurodyta, kad tik kai kurios sudetines dalys.

uzrasas 100 % of the total of the ingredients are of natural origin nestebina. jau rasiau, kad naturali 'origin' (kad sulfatai, iskaitant ir SLS, isgaunami is kokosu, dar nereiskia kad jie nekenksmingi ar kad naturalus). ta naturali 'origin' ir yra kabliukas, kuri naudoja gamintojai. paskaitai, jei nesigilini, skamba gerai mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
(kad sulfatai, iskaitant ir SLS, isgaunami is kokosu, dar nereiskia kad jie nekenksmingi ar kad naturalus). ta naturali 'origin' ir yra kabliukas, kuri naudoja gamintojai.

SLS kuris yra paprastuose sampunuose, nera isgaunamas is kokosu, jis yra dirbtinis. O siaip - jeigu is kokoso ka nors isgauni, ar tai gali tapti kenksmingu? Na nebent su kuo nors sureaguotu gal, arba naudotum be proto dideliais kiekiais. Ir siaip, jeigu jau issiplaut galva su kokosu kenksminga, tai jau tada is viso gyvent turetu but kenksminga...
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2009 01 21, 20:14)
o tai kokia pilna sampuno, apie kuri rasai sudetis? nera sulfatu? 

va parasau sudeti, kadangi pati nesu labai jau isigilius tia pakomentuokit:
Aqua, aloe barbadensis gel, cocamidopropyl betaine (sitas tai man neaiskus), coco-glucoside, sodium coco-sulfate ( cia jau ir yra tas sulfatas?) glycerin, sodium cocoyl glutamate, hydroxtpropyl guar hydroxypropyltrimonium chloride (o cia kas per velnias...) citric acid, calendula officinalis extract.
Atsakyti