Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologinės kosmetikos ir kūno higienos priemonės

QUOTE(Ikulia @ 2008 11 26, 15:28)
Merginos, nieko nesuprantu.

Nupirkau mazei Weledos  Calendula Shampoo&Body Wash ir kai pradejom praustis su juo, ja isbere  blink.gif Pilva ir kojytes. Nieko naujo nevalge, negere. Pakeitem tik si dalyka.

Ar buvo kam nors panasiai atsitike?

mano maziui, bet ne taip, tik viedukas pabertas aplink akytes, naudojam uzpakaliukui kremuka ta su cinku. Bet man tia sunku atsekt nuo ko ir apskritai kas jam yra.
As tik zinau, kad medetkos gali alergizuoti, vienai mano pazistamai (suaugusiai) yra buvus stipri alergija nuo medetku.
Va todel as ir noreciau kremuko ne zoleliu pagrindu.
Atsakyti
QUOTE(Ikulia @ 2008 11 26, 13:28)
Merginos, nieko nesuprantu.

Nupirkau mazei Weledos  Calendula Shampoo&Body Wash ir kai pradejom praustis su juo, ja isbere  blink.gif Pilva ir kojytes. Nieko naujo nevalge, negere. Pakeitem tik si dalyka.

Ar buvo kam nors panasiai atsitike?

esu skaicius, kad ir kitu vaikiukus nuo weledos yra isbere g.gif
Atsakyti
Deja... Pirmą kartą nusipirkau Weleda šampūną, tiek prisiklausius apie ekologišką kosmetiką. Parsinešu namo ir skaitau etiketėje, kad tarp kitų kompnentų įeina ir natrio lauret-sulfatas, disodium-lauret-sulfosukcinatas....... Tai kur ta ekologija, jei šios medžiagos rašo, kad kenksmingos?
Ar yra mamyčių, ardisių pvz. šampūnų be tų visų natrio-lauret ir t.t.????
Atsakyti
QUOTE(Diana L-B @ 2008 11 27, 18:11)
Deja... Pirmą kartą nusipirkau Weleda šampūną, tiek prisiklausius apie ekologišką kosmetiką. Parsinešu namo ir skaitau etiketėje, kad tarp kitų kompnentų įeina ir natrio lauret-sulfatas, disodium-lauret-sulfosukcinatas....... Tai kur ta ekologija, jei šios medžiagos rašo, kad kenksmingos?
Ar yra mamyčių, ardisių pvz. šampūnų be tų visų natrio-lauret ir t.t.????

Apie Weledos šampūnus jau ne kartą kalbėjom. Jie neturi tokio sertifikuotos natūralios kosmetikos ženklo:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(balta @ 2008 11 27, 20:13)
Apie Weledos šampūnus jau ne kartą kalbėjom. Jie neturi tokio sertifikuotos natūralios kosmetikos ženklo:
user posted image

Bet net ir si norma negarantuoja, kad tose kosmetinese priemonese nebus panaudota sintetiniu medziagu.

BDIH norma(Vokietija)
440 įmonių, 2 000 sertifikuotų produktų

Nuo 1956 metų kai kurie Vokietijos gamintojai susitarė dėl tam tikrų žemės ūkio produkcijos gamybos standartų, o 2001 metai, kaip minėto susitarimo išdava, atsirado ši norma, apibrėžianti leidžiamas naudoti natūralias medžiagas, bet be „bio“ apibrėžimo. BDIH draudžia testus su gyvuliais, bet dar leidžia naudoti sintetinius ingredientus. Ši norma atitinka ankstyvąjį biokosmetikos gamybos vystymosi etapą.
Atsakyti
Suprantu, kad perkaičius visas temeles, surasčiau kitų, geresnių, ekologiškesnių priemonių - bet va, laiko nėra auginant aktyvų mažių! Kažkada priešokiais paskaitinėjus įsiminiau Weledos pavadinimą, tai ir nusipirkau blink.gif Brūkštelkit kokį pavadinimą (šampūno, balzamo plaukams), kuriuose nėr tų visų kenksmingų priemonių. Ačiū!
Atsakyti
QUOTE(me_gustas_tu @ 2008 11 27, 19:24)
Bet net ir si norma negarantuoja, kad tose kosmetinese priemonese nebus panaudota sintetiniu medziagu.

BDIH  norma(Vokietija)
440 įmonių, 2 000 sertifikuotų produktų

Nuo 1956 metų kai kurie Vokietijos gamintojai susitarė dėl tam tikrų žemės ūkio produkcijos gamybos standartų, o 2001 metai, kaip minėto susitarimo išdava, atsirado ši norma, apibrėžianti leidžiamas naudoti natūralias medžiagas, bet be „bio“ apibrėžimo. BDIH draudžia testus su gyvuliais, bet dar leidžia naudoti sintetinius ingredientus. Ši norma atitinka ankstyvąjį biokosmetikos gamybos vystymosi etapą.

Aina sau ir situo zenklu pasitiket negalima??? Belieka eit su lapeliu ir paciai skaityt verysad.gif
Atsakyti
kaip suprantu, visos sertifikuojancios organizacijos leidzia tam tikra kieki cheminiu medziagu. tais atvejais, kai pvz nera naturalios alternatyvos ir pan.
Atsakyti
QUOTE(me_gustas_tu @ 2008 11 27, 19:24)

Asmeniskai man nera teke matyti, kad BDIH sertifikuotuose poduktuose butu bent viena kenksminga sintetine medziaga, gal as per mazai maciau g.gif Jei turi kitokios informacijos butu gerai ja pamatyti
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2008 11 27, 21:41)
Asmeniskai man nera teke matyti, kad BDIH sertifikuotuose poduktuose butu bent viena kenksminga sintetine medziaga, gal as per mazai maciau  g.gif Jei turi kitokios informacijos butu gerai ja pamatyti

Gerai, kai tik rasiu, imesiu cia, jau pries kuri laika skaiciau apie ivairiu sertifikatu vertinimus.
Del kenksmingumo manau jau atskira diskusija butu. Ne visos sintetines medziagos yra kenksmingos, arba bent ju kenksmingumas kol kas yra neirodytas.

Beje, Alterros duso zeleje buvau radusi sodium lauryl sulphate ax.gif Kaip ir nepageidaujama medziaga turetu buti, bet produktas vis tiek sertifikuotas BDIH, ar as kazka praziurejau? g.gif
O toji citata apie BDIH ikelta is nimfali tinklapio:
http://www.nimfali.l...-pasaulyje.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo me_gustas_tu: 28 lapkričio 2008 - 10:04
QUOTE(Dominyyka @ 2008 11 24, 20:40)
Kadangi esu naujoke Jusu skyrelyje, tai pradejau nuo kremuku blush2.gif Nusipirkau Weledos su migdolais pieneli ir kremuka. Mano oda sausa, o dabar dar alergija is kazkur pasigavau verysad.gif Sedziu visa riebi, per daug prisitepiau, bet kol kas tai traukia veida, nors ir riebu....Kodel taip?

aha, man buvo lygiai taip pat. Mano oda jautri, pirkau Weledos krema migdolinį, ir negalėjau naudoti - visada nemaloniai traukia odą.

Dabar nusipirkau Alterra jautriai odai su alavijais, tai taip so so, negalėčiau pasakyti kad labai gerai, bet nors nieko blogo. Nors taip irgi kartais atroso lyg "norėtų" tempti veido odą doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lunar: 28 lapkričio 2008 - 16:42
šiaip tai kosmetikos gamintoju skyrelyje yra laaabai daug temu jau apkalbėta apie natūralia kosmetiką. O čia žiūriu vėl iš naujo dviratis išradinėjamas.... 4u.gif
Atsakyti