QUOTE(Miaška @ 2008 09 30, 20:14)
Ačiū
Pirmiausia paklausiu, kas yra KN? Mišinių mačiau, visai įdomiai atrodo, bet jei netepti kasdien - ką tepti kitais kartais, kremus? Veidą po prausimosi man traukia, nepasitepusi niekuo neišbūsiu.
Tiesa, dukros tepasi veidus ne kasdien, o tik tada, kai odą traukia po prausimosi.
Pirmiausia paklausiu, kas yra KN? Mišinių mačiau, visai įdomiai atrodo, bet jei netepti kasdien - ką tepti kitais kartais, kremus? Veidą po prausimosi man traukia, nepasitepusi niekuo neišbūsiu.
Tiesa, dukros tepasi veidus ne kasdien, o tik tada, kai odą traukia po prausimosi.
Pirmiausia, jei oda tempia- vadinasi naudojamos netinkamos priemones, reiktu atsisakyti vandens, o rinktis pienelius, tonikus, antra, tikrai nereikia odai tu kremu kasdien, ji puikiai susitvarko ir be ju. Galima nusipirkti pvz. Hidrolata (tuose paciuose Kvapu namuose) -tai puiki priemone, kurios deka, kremas ar aliejukas butu reikalingas tik kartais. Geriausia krema ar aliejuka tepti ne pries miega (nes nakti oda ir taip dirba, tad kremas tik apsunkina viska ir moterys atsikelia su riabaluotu, pavargusiu veidu), bet vos grizus is darbo-nusivalot veida ir jei yra poreikia pasitepate. Karta per savaite sausa oda galima palepinti kokia drekinamaja kauke, problematiska oda pavalyti su moliu kaukem ilasinus Eteriniu alieju.
QUOTE(Odora @ 2008 10 01, 08:35)
o kodel sviestmedis kokosas ant veido netinka?
kokosa meginau tepti ant pasausejusiu vietu, lyg nieko...
kokosa meginau tepti ant pasausejusiu vietu, lyg nieko...
gryni sie aliejai yra per riebus, todel geriau tepti misini, pvz. sviestmedis turbut buna visuose kremuose (nes kartu jis ir konservantas, ir minkstiklis, ir drekiklis). Zinoma, jei kartais patepsi issausejusia vieta tai nieko ir nenutiks, bet del dazno tepimo gali pradeti kimstis poros, papilketi oda ir pan. Is principo sausa oda -yra vidaus problema ir vien kemais ar aliejais ant virsaus -problemos neispres, cia reiktu pagerti alieju i vidu, arba issitirti zarnyna
QUOTE(Žirklutės @ 2008 10 01, 12:43)
kai buvau KN tai kaip tik siūlė kokoso aliejų ant veido tepti, kad vaiko odelę nuo šalčio apsaugot Bet man kvapas nepatinka, jau geriau weledos, kad vaikas medučiu kvepėtų
Vaiko veido oda nera tokia pati kaip suagusio, ir kas tinka vaikui nebutinai tinka suaugusiam ir atvirksciai Kita vertus, juk nesake, kad teptum juo vaiko veida 2 kartus per diena, ka daro didzioji dalis moteru