Sveikučiai,
Bandau ir aš pakomentuoti:
Sayonara - pirmoji ne. Nesižiūri ir tiek. O va antroji - jėga! Tik ne pirmas, o antras kadravimas, nes pirmajam man vis akys krypsta link žemės, kur tas laikraštis ar šiaip kokia šiukšlė mėtosi. NU bet kad šaunuolė, tai faktas dėl fotografavimo metodikos. Skaičiau kūdroje berods apie šitą ligą Norėtųsi išmokt, tik jaučiu, nelengva.
Degute - vėjo jėgainių tai pirmoji man tokia pasakiška. Antroji daugiau mažiau įprasta, o grūdas man patinka - šarmo prideda.
Anasko - Man tai asmeniškai paprastas vertimas be jokių action būtų geriau. O kadravimas nekliūna, regis, ten kaip tik palikta vieta ir ji žiūri ir laukia, o gal kviečia: "kas šalia prisijungs?"
Sillwio - šaunuolis, tikrai būtų įdomu sužinoti kurios nuotraukos patraukė pirkėjų dėmesį, jei jau giriesi, girkis iki galo, manau ne tik man smalsu
California_girl man tai ir I ir II geros, tik tas nuospaudas norėsi kažkaip pašalinti;) O dėl ausies, na gal aš ir nesuprantu kaip turi būti, bet man tai ji nekliūna. Nes šioje foto aš matau tik akis ir tą pirščiuką - čia dėmesys.
Iš anksčiau nepamenu, kieno tos karvytės ten buvo su tuo ženklu ? Labai graži nuotrauka.
Na ir wyshnia - pirmoji tavo spalvomis sužavėjo
QUOTE(sayonara @ 2008 08 29, 08:08)
ohoho, sveikinu pionierius tskant savo foto pardavime. kurias pardavei?
Aciu Kudroj pugos serija guli - viena is tu ir viena nerodyta is tos pacios serijos.
QUOTE(Sansara @ 2008 08 29, 08:09)
sillwio, dideliausi sveikinimai pavydziu abieju: D90 ir nuotrauku pardavimo... man nei viena, nei kita nesisviecia artimoje ateityje ale as neskubu gyvent manau savo laiko sulauksiu, gal (bent jau del fotiko kito). ir sveikinimai tavo zmonai, kuriai turbut perleisi D50, ji turbut to irgi laukia
Aciu. Viskas paprasciau, negu atrodo. Manau, mes kartais per daug kuklinames ir save nuvertinam laukia d50. tikiuosi jis dar tarnaus bent pora metu
Kolegos, papasakokit man apie blykstes, kas turit. Zinau evitafoto susirinkusi komplekta. Ziurineju e-bay, tai is ten galima pakankamai pigiai komplekta susivairuot. Kas ka galit papasakot?
QUOTE(Degutė @ 2008 08 28, 17:34)
man visos savotiškai žavios ir visos patinka.
pirmoj man vietos apačioj per daug.
antroji tokia mistika atsiduoda.
trečioji žavi savo spalvom.
QUOTE(Anasko @ 2008 08 28, 19:36)
Jusu teismui foto, suprantu kad ne sedevras, ale taip norisi parodyti
Kazkodel veidas nuejo kvadratukais nors foto nekarpyta
iš principo kadras patinka, bet trūksta aštrumo ir nepatinka, kad kepurė susilieja su fonu.
QUOTE(sillwio @ 2008 08 29, 08:06)
Bite, paskaitęs komentarus ir pasižiūrėjęs test nuotraukas užsisakiau D90.
na, kadangi aš tavim pasitikiu, tai ir aš pirksiu, kai tik pasirodys ant LT būt visai smagu, jei prieš atostogas jau turėčiau savo rankose.
ir sveikinu su nuotraukų pardavimu
QUOTE(sayonara @ 2008 08 26, 16:05)
višta ar ne višta jauties fotografijoj, per valandą fotografuoti vis tiek neišmoksi. suprantu, kad moterims lyties požymiai neleidžia skaityti instrukcijų, bet be to niekur nedingsi.. net ir man teko, o aš NIEKADA neskaitydavau instrukcijų..
Dieve mano, kokia diskusija praleidau... Vien ko Sayonaros pasazas vertas
Pasisakysiu is savo, nepatyrusio fotografo varpines apie mokymasi fotografuoti ir naudingas knygas.
Knyga numeris vienas: fotoaparato instrukcija - ja butina perskaityti; be jos niekaip, ir neperskaicius geriau nepradet klausineti. Tam yra net keletas priezasciu - kur yra koks mygtukas ir ka jis daro gali pasakyti tik kitas zmogus turintis ta pat fotoaparata, kas nera jau taip daznai. Antra - ten surasyti fotoaparato veikimo principai ir panasiai, o jei pernelyg sudetinga, bandom googlinti. (Kad instrukcijas raso zmones, niekada nesimoke pagal jas - man akivaizdu, neziurint visu "lyties pozymiu" )
Antra puiki knyga - Jurijas Gurskio "Skaitmenine fotografija" cia - pades bet kuriam pradedanciajam aiskiau suprasti fotografavima ir pagrindinius principus.
Turintiems daugiau pinigu tikrai nebloga izanga i fotografija yra John Hedgecoe "Fotografijos knyga" cia. Beje, skaitant Fotografijos vadoveli, maciau kad nurodyta jog nemazai medziagos ruosta pagal sio autoriaus knygas.
Nemazai puikiu praktiniu patarimu pradedantiesiems yra Scott Kelby knygoje "Skaitmenine fotografija" cia
Labiau pazengusiems (bet vis dar besimokantiems) yra nebloga Duncan Evans knyga "Skaitmeninė fotografija. Kaip fotografuoti ypatingomis apšvietimo sąlygomis" cia
Joje yra ne tik patarimai kaip fotografuoti, bet ir kaip apdirbti nuotraukas su PS.
Cia isreiskiau tik savo asmenine nuomone, remiantis perskaitytom turimom knygom. Gero fotografavimo
Sillwio sveikinu su pirmuju nuotrauku pardavimu. Smalsu kokios jos ir kur bus panaudotos
Ačiū labai už komentarus
Kodėl 50 ir toks grūdas, tai nžn. Gal kad tai pozityvinė juostelė. Bet visos šitos mano juostelės tokios - mėlynos ir grūdėtos. Tiesa, vienas kadras yra žalias
Sveikinu
Man va teko džiaugsmas kabinti šiom dienom mokykloj savo parodėlę ir jau mokytojos subruzdo, kad po to parduočiau foto Dar neįsivaizduoju, kaip tai bus. Bet norinčių jau yra
Man tiek pirma, tiek trečia gerai žiūrisi. Antroje kažkaip negražiai pasiryškino akinukų nuospauda. O kitose viskas gerai.
Kodėl 50 ir toks grūdas, tai nžn. Gal kad tai pozityvinė juostelė. Bet visos šitos mano juostelės tokios - mėlynos ir grūdėtos. Tiesa, vienas kadras yra žalias
Pasigirsiu Pardaviau pirmas 2 savo nuotraukas. Susirado mane ir paklausė, ar neparduočiau. Leidiniui kažkokiam.
Sveikinu
Man va teko džiaugsmas kabinti šiom dienom mokykloj savo parodėlę ir jau mokytojos subruzdo, kad po to parduočiau foto Dar neįsivaizduoju, kaip tai bus. Bet norinčių jau yra
QUOTE(californiagirl @ 2008 08 29, 08:28)
Dabar klausimuka turiu del vienos nuotraukos...Cia nuotrauka nekirpta, kiek tilpau su 50-uku, tiek...Ausis nei yra, nei nera. Todel bandziau kirpti, bet kazkaip nesiziurejo, gavosi per daug sugrusta. Rodau originalu kadravima...ka patartumet?
Taip pat del nenormaliu lempu baseine sunku susitarti su wb. Pirmas kadras originalas, antras bandziau zaisti su cross'u, trecias j/b...Kuris geriau? Gal j/b...nesimato raudonu nuospaudu ant veiduko
Taip pat del nenormaliu lempu baseine sunku susitarti su wb. Pirmas kadras originalas, antras bandziau zaisti su cross'u, trecias j/b...Kuris geriau? Gal j/b...nesimato raudonu nuospaudu ant veiduko
Man tiek pirma, tiek trečia gerai žiūrisi. Antroje kažkaip negražiai pasiryškino akinukų nuospauda. O kitose viskas gerai.
QUOTE(Degutė @ 2008 08 29, 00:08)
Pas mane veidas visai ne kvadratukais. Viskas gerai. Švelni foto. Patinka į ją žiūrėti.
Aciu QUOTE(wyshnia @ 2008 08 29, 01:20)
Anasko, man irgi gera i tavo foto ziureti. Silta labai
Aciu QUOTE(sillwio @ 2008 08 29, 08:06)
Pasigirsiu Pardaviau pirmas 2 savo nuotraukas. Susirado mane ir paklausė, ar neparduočiau. Leidiniui kažkokiam.
1- sveikinimai nuosirdziausi Svajone kiekvieno meistro ir siaip megejo ispildyta, liko tik nestabdyti procesa o toliau dziuginti mus ir kitus savo darbais Bite, paskaitęs komentarus ir pasižiūrėjęs test nuotraukas užsisakiau D90.
2-irgi sveikinu, manau sitas ir bet koks aukstesnes klases fotoaparatas vertas taves
QUOTE(sayonara @ 2008 08 29, 09:08)
Anasko, ir Tave pamiršau pakomentuot man trūksta lyg ir ryškumo, ar klystu? Šiaip Tavo mergytė yra nuostabaus grožio, todėl labai gaila, kad nėra klasikinio bliko akyse - užstoja kepurė ir veido viršus šešėlyje. kompozicija man patinka, j/b visai smagus, nors išdegimai matosi - bet man asmeniškai jie netrukdo.. gražu
Aciu Fokusas buvo, tik matyt pas mane ta pati problema kaip ir pas Opa, lyg ir yra fokusas, bet kazkodel jo nera Ir dar cia galejo del apdirbimo dingti, panaudojau extra-soft efekta Su seseliais visiskai sutinku.QUOTE(Sansara @ 2008 08 29, 09:09)
Anasko, technologiskai ok jb, visa kita nelabai suzavejo matau labai grazia tavo dukrele, bet tik tiek pritariu sayonarai
vis tiek i seimos albuma Vienu zodziu mokintis, mokintis ir dar karta mokintis QUOTE(Baccardi @ 2008 08 29, 09:33)
Anasko - Man tai asmeniškai paprastas vertimas be jokių action būtų geriau. O kadravimas nekliūna, regis, ten kaip tik palikta vieta ir ji žiūri ir laukia, o gal kviečia: "kas šalia prisijungs?"
Aha,kaip taikliai pastebejai QUOTE(bite maja @ 2008 08 29, 09:56)
iš principo kadras patinka, bet trūksta aštrumo ir nepatinka, kad kepurė susilieja su fonu.
Aciu del astrumo jau rasiau, kad ten is mandrumo O del kepures simtas vienas tau balionas uz "glaz almaz" tu viena pastebejai kad ten brokas klonavau negrazia vieta virs galvos ir taip gavosi.Californija, man ir 1 ir 2 patinka, j/b ne si karta, bet jeigu rinkti is 2ju pirmu, tada 2, nes pirmoje nuospaudos atrodo kaip fingalas. Ir siaip sintetines spalvos mano liga dabar
Ir aciu uz komentara
Sveiki
pirma man irgi ne, o antra Pirmas variantas labiau patinka
kvadratukais ir man kartais būna kai į photobucket įdedu, bet įkėlus čia, irgi dažniausiai to nebelieka. Foto patinka, gal tik fono tolygesnio norėtųsi
Sveikinu
man pirmas variantas geriausiai Crossas kažkaip iš vis čia man nelimpa
Irgi sveikinu
QUOTE(sayonara @ 2008 08 28, 13:29)
Dvi svajonės
pirma man irgi ne, o antra Pirmas variantas labiau patinka
QUOTE(Anasko @ 2008 08 28, 19:36)
Jusu teismui foto, suprantu kad ne sedevras, ale taip norisi parodyti
kvadratukais ir man kartais būna kai į photobucket įdedu, bet įkėlus čia, irgi dažniausiai to nebelieka. Foto patinka, gal tik fono tolygesnio norėtųsi
Sveikinu
QUOTE(californiagirl @ 2008 08 29, 08:28)
Dabar klausimuka turiu del vienos nuotraukos...
man pirmas variantas geriausiai Crossas kažkaip iš vis čia man nelimpa
QUOTE(Degutė @ 2008 08 29, 10:42)
Irgi sveikinu
Žadėtasis fotografo pristatymas. Vėluoju, bet anksčiau nu niekaip neprisėdau.
Taigi: WILLY RONIS
I set out to meet people who resemble me and the mirror that my images hold up to them is the one in which I look to see myself. (Willy Ronis)
Biografija
Willy Ronis gimė 1910 metais Paryžiuje. Mokėsi teisės, piešimo, muzikos. Jo skonį ir vaizduotę lavino Luvras, kuriame jis dažnai lankėsi. Būdamas 16-kos metų dovanų gavo savo pirmąjį fotoaparatą Kodak ir pradėjo fotografuoti, ryškinti juostas ir tamsiame kambaryje spausdinti nuotraukas.
Sunkiai susirgus tėvui perėmė jo fotostudiją, tačiau nemėgo jo nuomone banalių pastatytų portretų; jį guodė tik Paryžiaus gatvėse ir kalnuose padaryti kadrai... Būtent šis laisvalaikio fotografavimas netyčia jį suvedė su Robertu Friedmanu, geriau žinomi kaip Robertas Capa.
1936 metais mirus tėvui, W. Ronis baigė savo karjerą tėvo studijoje. 1936-ieji metai, kai W. Ronis tampa laisvai samdomu fotografu.
1937 metais W. Ronis įsigyja Rolleiflex kamerą ir ima formuoti savo archyvą... Visą gyvenimą dirba įvairiose srityse: industrijos ir gamtos fotografija, socialinis ir dokumentinis reportažas ir pan.
Po Antrojo pasaulinio karo ir jo metu patirtį nesėkmių (jis yra žydiškos kilmės, todėl jam teko nemažai slapstytis, prarasti viską, ką turėjo iki karo ir vos vos išsaugoti sveiką kailį) jis prisijungė prie Rapho agentūros fotografų, dirbo ten kartu su tokiais grandais kaip Doisneau, Brassaï ir kitais, o 1947 metais gavo Kodako apdovanojimą. Labai daug keliavo. Tapo pirmuoju prancūzų tautybės fotografu, dirbusiu LIFE žurnale (jį paliko nesutapus įsitikinimams).
Edwardo Steicheno iniciatyva 1953 metais jis kartu su keliais kitais prancūzų fotografais (Brassaï, Doisneau ir Izis) Niujorko Moderniosios dailės muziejuje surengė parodą. 1957 metais gavo aukščiausią apdovanojimą Venecijos bienalėje, vėliau irgi buvo ne kartą apdovanotas. 1960-1970 metais rengė foto-esė Alžyre ir Rytų Europoje. Po 1980-ųjų metų nusprendė, kad jo archyvai po mirties atiteks valstybei. Šeštajame dešimtmetyje W.Ronis ėmėsi mokyti kitus ir dėstė Avinjone, Aix-en-Provence miestelyje, Marselyje ir pan. (kaip mums jo reikėtų Supermamoje, a?). Neabejotinai, jis buvo labai mylimas studentų
Jei nesuklydau rinkdama informaciją, jis šiuo metu gyvena Paryžiuje, nustojo fotografuoti tik 2001 metais ir yra gyva legenda..
Neradau informacijos, ar W. Ronis darbai buvo kada nors eksponuoti Lietuvoje. Tikriausiai nelabai, bet tikrai žinau, kad žymios prancūzų aktorės I. Huppert portretų parodoje (ji buvo fotografuojama, o ne fotografavo) buvo ir W. Ronis darytas jos portretas.
Dar vieną dalyką radau W. Ronis paminėtas tarp žymesnių litvakų Tai mane suintrigavo, todėl kapsčiausi, kol suradau, kad jo tėvas buvo žydų tautybės pabėgėlis iš Odesos, o mama pianino mokytoja iš Lietuvos
Nuotraukos
Nepaisant to, kad jis gana ironiškai žvelgė į miesto gyvenimą, jo darbai nukreipti į mieste gyvenančius žmones. Jis laikomas vienu labiausiai nusipelniusių savo kartos miesto fotografų. Jo darbuose jaučiamas artistiškumas, gyvenimo džiaugsmas, unikalus požiūris, emocijos ir santūrumo, humanizmo ir techninės pusės sintezė. Kai kas jį kartu su Doisneau, Cartier-Bresson ir Brassaï laiko romantiško požiūrio į Prancūziją meistrais.
Jo Paryžiaus fotografijose miestas yra neatsiejamas nuo dirbančių žmonių ir vietų, kur jų pilna po darbo, pvz., gatvių ir kavinių. Kartą jis apibrėžė savo požiūrį į fotografiją penkiais žodžiais: kantrybė, mąstysena, šansas, forma ir laikas (ar neprimena Bressono? ) Dirbdamas su nesurežisuota šviesa, Ronis sugebėdavo pagauti kasdienio gyvenimo momentą su visa jo gracija, grožiu, 20-ojo amžiaus Prancūzijos dvasia.
Jo nuotraukos pulsuoja aistra fotografijai... Bene visose foto jaučiama empatija žmogui ir jo siekiui gyventi oriau, gražiau ir geriau bei tam tikra melancholija... E. Steichenas jo ir kelių kitų prancūzų fotografų darbuose įžvelgė švelnų paprastumą, lengvą humorą, kasdienybę...
Viena išvada ir durnam aiški jis mylėjo žmones. Ne tik fotogafiją
http://www.youtube.c...h?v=kRPCHgHsNXM
mėgaukitės. aš turiu šio autoriaus albumą, todėl jeigu kas labai norės, galėsim susitikti ir pavartyti. lobiai
Papildyta:
dar foto:
Papildyta:
Taigi: WILLY RONIS
I set out to meet people who resemble me and the mirror that my images hold up to them is the one in which I look to see myself. (Willy Ronis)
Biografija
Willy Ronis gimė 1910 metais Paryžiuje. Mokėsi teisės, piešimo, muzikos. Jo skonį ir vaizduotę lavino Luvras, kuriame jis dažnai lankėsi. Būdamas 16-kos metų dovanų gavo savo pirmąjį fotoaparatą Kodak ir pradėjo fotografuoti, ryškinti juostas ir tamsiame kambaryje spausdinti nuotraukas.
Sunkiai susirgus tėvui perėmė jo fotostudiją, tačiau nemėgo jo nuomone banalių pastatytų portretų; jį guodė tik Paryžiaus gatvėse ir kalnuose padaryti kadrai... Būtent šis laisvalaikio fotografavimas netyčia jį suvedė su Robertu Friedmanu, geriau žinomi kaip Robertas Capa.
1936 metais mirus tėvui, W. Ronis baigė savo karjerą tėvo studijoje. 1936-ieji metai, kai W. Ronis tampa laisvai samdomu fotografu.
1937 metais W. Ronis įsigyja Rolleiflex kamerą ir ima formuoti savo archyvą... Visą gyvenimą dirba įvairiose srityse: industrijos ir gamtos fotografija, socialinis ir dokumentinis reportažas ir pan.
Po Antrojo pasaulinio karo ir jo metu patirtį nesėkmių (jis yra žydiškos kilmės, todėl jam teko nemažai slapstytis, prarasti viską, ką turėjo iki karo ir vos vos išsaugoti sveiką kailį) jis prisijungė prie Rapho agentūros fotografų, dirbo ten kartu su tokiais grandais kaip Doisneau, Brassaï ir kitais, o 1947 metais gavo Kodako apdovanojimą. Labai daug keliavo. Tapo pirmuoju prancūzų tautybės fotografu, dirbusiu LIFE žurnale (jį paliko nesutapus įsitikinimams).
Edwardo Steicheno iniciatyva 1953 metais jis kartu su keliais kitais prancūzų fotografais (Brassaï, Doisneau ir Izis) Niujorko Moderniosios dailės muziejuje surengė parodą. 1957 metais gavo aukščiausią apdovanojimą Venecijos bienalėje, vėliau irgi buvo ne kartą apdovanotas. 1960-1970 metais rengė foto-esė Alžyre ir Rytų Europoje. Po 1980-ųjų metų nusprendė, kad jo archyvai po mirties atiteks valstybei. Šeštajame dešimtmetyje W.Ronis ėmėsi mokyti kitus ir dėstė Avinjone, Aix-en-Provence miestelyje, Marselyje ir pan. (kaip mums jo reikėtų Supermamoje, a?). Neabejotinai, jis buvo labai mylimas studentų
Jei nesuklydau rinkdama informaciją, jis šiuo metu gyvena Paryžiuje, nustojo fotografuoti tik 2001 metais ir yra gyva legenda..
Neradau informacijos, ar W. Ronis darbai buvo kada nors eksponuoti Lietuvoje. Tikriausiai nelabai, bet tikrai žinau, kad žymios prancūzų aktorės I. Huppert portretų parodoje (ji buvo fotografuojama, o ne fotografavo) buvo ir W. Ronis darytas jos portretas.
Dar vieną dalyką radau W. Ronis paminėtas tarp žymesnių litvakų Tai mane suintrigavo, todėl kapsčiausi, kol suradau, kad jo tėvas buvo žydų tautybės pabėgėlis iš Odesos, o mama pianino mokytoja iš Lietuvos
Nuotraukos
Nepaisant to, kad jis gana ironiškai žvelgė į miesto gyvenimą, jo darbai nukreipti į mieste gyvenančius žmones. Jis laikomas vienu labiausiai nusipelniusių savo kartos miesto fotografų. Jo darbuose jaučiamas artistiškumas, gyvenimo džiaugsmas, unikalus požiūris, emocijos ir santūrumo, humanizmo ir techninės pusės sintezė. Kai kas jį kartu su Doisneau, Cartier-Bresson ir Brassaï laiko romantiško požiūrio į Prancūziją meistrais.
Jo Paryžiaus fotografijose miestas yra neatsiejamas nuo dirbančių žmonių ir vietų, kur jų pilna po darbo, pvz., gatvių ir kavinių. Kartą jis apibrėžė savo požiūrį į fotografiją penkiais žodžiais: kantrybė, mąstysena, šansas, forma ir laikas (ar neprimena Bressono? ) Dirbdamas su nesurežisuota šviesa, Ronis sugebėdavo pagauti kasdienio gyvenimo momentą su visa jo gracija, grožiu, 20-ojo amžiaus Prancūzijos dvasia.
Jo nuotraukos pulsuoja aistra fotografijai... Bene visose foto jaučiama empatija žmogui ir jo siekiui gyventi oriau, gražiau ir geriau bei tam tikra melancholija... E. Steichenas jo ir kelių kitų prancūzų fotografų darbuose įžvelgė švelnų paprastumą, lengvą humorą, kasdienybę...
Viena išvada ir durnam aiški jis mylėjo žmones. Ne tik fotogafiją
http://www.youtube.c...h?v=kRPCHgHsNXM
mėgaukitės. aš turiu šio autoriaus albumą, todėl jeigu kas labai norės, galėsim susitikti ir pavartyti. lobiai
Papildyta:
dar foto:
Papildyta:
Sillwio, sveikinimai Abiem progom
Papildyta:
Sveikinimai taip pat
Californiagirl, man spalvotas variantas gal labiau, tik nezinau naturalus, ar crosas. Ausyte tai isvis niekur nekliuna
sayonara, aciu
Papildyta:
QUOTE(Degutė @ 2008 08 29, 08:42)
Sveikinimai taip pat
Californiagirl, man spalvotas variantas gal labiau, tik nezinau naturalus, ar crosas. Ausyte tai isvis niekur nekliuna
sayonara, aciu
Sayonara, saunuole as noreciau prie progos albuma pavartyt (gal prie to aptarto vyno?)
Degute, irgi nuosirdziausi sveikinimai
Degute, irgi nuosirdziausi sveikinimai
QUOTE(BN @ 2008 08 29, 10:34)
Knyga numeris vienas: fotoaparato instrukcija - ja butina perskaityti
Papasakosiu, ką vakar veikiau - susiradau vieno veidrodinuko instrukciją ir skaičiau su susidomėjimu, nors tokio daikto neturiu
Jei kada nors vis tik turėčiau...
QUOTE(wyshnia @ 2008 08 29, 10:29)
sayonara, aciu
į sveikatą. gal netyčia ir kokia diskusija arba pastebėjimai kils?
QUOTE(BN @ 2008 08 29, 10:37)
Sayonara, saunuole as noreciau prie progos albuma pavartyt (gal prie to aptarto vyno?)
tai reikia kada susibėgt vilniečiams su albumais. aš willy ronis, brasaii turiu didesnius, duano mažiukę knygelę su nuotraukomis, o tada lietuvių spaudos fotografijos kelias knygas, lietuvos fotografijos istoriją ir dar nepamenu ką
Degutė, irgi šauni naujiena.. tuoj teks kokią grupę "SM" kurti, kaip kadais E. Weston'as