Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(bite maja @ 2008 08 27, 16:40)
o vat aš paspaudžiu tokį trikampiuką tam action'ų lange, išsiskleidžia menu. tada susirandi load action ir įsikeli.

As darau taip pat drinks_cheers.gif

Opa, man ten irgi viskas normaliai. As, kaip ir californiagirl jau rase, ant 1/60 retai kada Gusciu pagaunu taip, kad mane ryskumas tenkintu. Siuo atveju tavo vietoj buciau ISO iki 200 kelus, manau pasitvirtintu labiau kai islaikymas trumpesnis. Triuksmo nematau, o astrumas/svarumas dar ir nuo sviesos priklauso, ir nuo teisingos ekspozicijos g.gif
Papildyta:
QUOTE(Gaziulka @ 2008 08 27, 19:33)
tik noreciau isitikinti, kad cia fotiko ribotumas, o ne mano nesugebejimas.

smile.gif as esu tikra, kad pirmasis variantas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Opa @ 2008 08 27, 20:28)
Nes va ziuriu dabar i Californiagirl nuotrauka ir viskas ko pas mane paskutiniu metu nera, yra cia - astrumas, svarumas... Puikiai, Californiagirl.  thumbup.gif  Ar cia vis su 50-uku fotografuoji?

Su 50-uku ax.gif

QUOTE(wyshnia @ 2008 08 27, 22:17)
As darau taip pat drinks_cheers.gif
Opa, man ten irgi viskas normaliai. As, kaip ir californiagirl jau rase, ant 1/60 retai kada Gusciu pagaunu taip, kad mane ryskumas tenkintu. Siuo atveju tavo vietoj buciau ISO iki 200 kelus, manau pasitvirtintu labiau kai islaikymas trumpesnis. Triuksmo nematau, o astrumas/svarumas dar ir nuo sviesos priklauso, ir nuo teisingos ekspozicijos g.gif

Va Wyshnia labai teisingai parase mirksiukas.gif
Opa, pas tave ISO 100. Na tikrai iki 200 galejai pakelti. As is tu, kurie nebijo auksto ISO ir su juo susijusio triuksmo. Jei matau triuksma visada gali kazkiek jo nuimti su filtru "reduse noise". Bet dazniausiai man triuksmas nemaiso...na nebent ISO1600, tada gal kazkiek lenda i akis.
Toje paskutineje foto kuria idejau vinjetes pavyzdzi parodyti, ISO 400, islaikymas 1/100s, F1.8
Ir visada apsvietimas, apsvietimas, dar karta apsietimas mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Karbynė @ 2008 08 27, 20:34)
Ačiū, Benitta, bet žinai jis man taip pradėjo fotkint tik antrais - trečiais jo turėjimo metais  blush2.gif  Neištvėrė kankinimų gal  lotuliukas.gif  O veidrodinio ir aš norėčiau, tiesiog kol kas nėra kaip, o ir su šitu ką mokytis dar yra, tai kokį turiu, tokį ir myliu  smile.gif

Prisijaukinai smile.gif
Žiūrėdama Tavo nuotraukas buvau tikra, kad dirbi su veidrodiniu, todėl šiandien nurodžiusi savo fotoaparatą palikai mane be žado.

Norėčiau išvysti kokie būtų rezultatai prisijaukinus veidrodinį, jei jau dabar tokį lygį pasiekus esi rolleyes.gif

QUOTE(californiagirl @ 2008 08 27, 21:07)
Imetu trumpam pavyzdi...pagriebiau pirma pasitaikiusia foto. Aiskiai matosi nuotraukos kampai tamsesni.

Aš buvau truputį apsirgus vinjetlige, jau išsigydžiau, bet vistiek labai gražu man smile.gif
CA_Girl, norėjau paklausti - ar Tavo modeliukai noriai talkina fotografijoje, nebėgioja nuo objektyvo?

QUOTE(Opa @ 2008 08 27, 21:28)
Nes va ziuriu dabar i Californiagirl nuotrauka ir viskas ko pas mane paskutiniu metu nera, yra cia - astrumas, svarumas...

Jos visos nuotraukos tokios, net juostinės... skaidrios kaip ašara wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Benitta @ 2008 08 27, 23:37)
CA_Girl, norėjau paklausti - ar Tavo modeliukai noriai talkina fotografijoje, nebėgioja nuo objektyvo?

Maziukas lengviausiai fotografuojasi ir pagal nuotaika- gali leistis, gali ne...Kartais pazadetas saldainis padeda, kartais nieks nepadeda cool.gif O su vyresneliais sunkiau, daug sunkiau... doh.gif Ipatingai su viduriniu, kuris NIEKADA nenori fotkintis. Vyriausiam berniukui kartais uzeina palanki nuotaika tongue.gif Buna atveju kai jie nemato kad fotkinu... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 28 rugpjūčio 2008 - 06:40
Na ka, dekui visiems, siek tiek nuraminot. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Benitta @ 2008 08 28, 00:37)
Norėčiau išvysti kokie būtų rezultatai prisijaukinus veidrodinį, jei jau dabar tokį lygį pasiekus esi  rolleyes.gif

Smagu aišku skaityt pagyras, bet jei atvirai pati žiūriu ir nesu tikra ar tai nėra tik sėkmingesnis momentinis atsitiktinumas...
Atsakyti
labos,

neturiu, ką parodyt, o temą reik pajudint, tai duodu porą ant sutaršymo. gatvinės, todėl šleivos kreivos. Persiprašau už nestandartinius formatus lotuliukas.gif

Dvi svajonės

user posted image

user posted image
Atsakyti
kitą kadravimą ir šviesumą bandau rodyt.
ryškumas nelabai, nuo klubo fotkinta nesitaikant..

user posted image
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 08 28, 13:29)
labos,

neturiu, ką parodyt, o temą reik pajudint, tai duodu porą ant sutaršymo. gatvinės, todėl šleivos kreivos. Persiprašau už nestandartinius formatus  lotuliukas.gif

Dvi svajonės

Pirmoj patiko ta priešprieša smile.gif
O antroj kadravimo antras variantas, o šviesumo/tamsumo - pirmo.

Sveiki smile.gif niekaip nespėju į komentuojančių traukinį smile.gif

Ai, prisiminiau - BN, norėjau paklausti, ar nebuvai Apocalyptica koncerte? Nu tokią panašią mačiau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Degutė: 28 rugpjūčio 2008 - 14:18
QUOTE(Degutė @ 2008 08 28, 14:17)
Pirmoj patiko ta priešprieša smile.gif
O antroj kadravimo antras variantas, o šviesumo/tamsumo - pirmo.

man gi visi priekaištauja dėl kontrastligės, tai stengiaus įtikti masėms biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 08 28, 15:20)
man gi visi priekaištauja dėl kontrastligės, tai stengiaus įtikti masėms biggrin.gif

Gal kartais, kai monitorius tamsus, sunkiau žiūrėti? Mano tai normalaus šviesumo, tai dažniausiai kontrastas netrukdo, o kaip tik gerai žiūrisi.
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2008 08 28, 14:24)
Gal kartais, kai monitorius tamsus, sunkiau žiūrėti? Mano tai normalaus šviesumo, tai dažniausiai kontrastas netrukdo, o kaip tik gerai žiūrisi.

greičiausiai dar ir skonio reikalai prisijungia. man pvz. visada patinka didesnis kontrastas tiek spalvotoje foto, tiek jb...smile.gif
Atsakyti