Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(sillwio @ 2008 09 08, 08:02)
Pirmoji turėtų būti "balta", antroji - "juoda" smile.gif
Siandien sviezia galva paziurejau vel, galiu dar pasakyti, kad maciau tik dvi netikeciausias foto su nestumo iamzinimu, tai Sayonaros -nestumas linksmai ir va vakar pamaciau tavo 4u.gif
O antraja nu niekaip negaliu priimti kaip "juoda", nors ji tikrai nera balta,bet tai jau mano kalte, nezinociau apie jus - priimciau smile.gif
Ir siandien ziuriu kad tamsinti norisi kita kampa doh.gif vadinasi, reikia palikti taip kaip yra biggrin.gif

Smiltis 4u.gif aciu blush2.gif
Atsakyti
vvvvvv, puikios foto iš myto smile.gif ačiū, nepyksi, įsikliopinau iškart į kūdros profilį ax.gif

QUOTE(Gaziulka @ 2008 09 07, 18:27)
sayonara, viskas ok, as kaip tik diskusijas ir norejau paskatinti. Lauksim Sansaros (ir kitu) pasiulymu

na aš gal prasta dalyvautoja namų darbuose bet man atrodo geriausia tada kai nėra prievartos ir suvaržymų smile.gif kūdroje dabar dalyvauju kiekviename teminiame ketvirtadienyje...kodėl...nes niekas nieko neverčia ir neprievartauja smile.gif
man patraukliausia idėja pasirodė iš šeštadienio pasiūlymų Sansaros - palikti kaip yra bet leisti dėti nuotraukas iš archyvų o ne vien nufotografuotas per tas dvi savaites smile.gif
dar siūlyčiau - gal darom kaip kūdroj? kas savaitę? greičiau keistūsi temos, daugiau burbuliavimo smile.gif o dar smagiau būtų jei ir čia rinktų geriausią tas, kuris paskelbė temą bigsmile.gif

QUOTE(pinga @ 2008 09 07, 19:18)
Sveikos  4u.gif  Gal priimsite ir mane į savo būrelį. Esu tik pradžiamokslė, fotoaparatą įsigijau vos prieš porą dienų 

šaunuolė, nuotraukos su trūkumėliais bet kaip pradžiai tai tikrai neblogai mirksiukas.gif drasiau biggrin.gif

QUOTE(sillwio @ 2008 09 07, 19:19)

gerai tik sakyk ar PS bluras čia dėtas ar man vaidenas? jei taip tai man kliudo, kitiems gal ne...

QUOTE(vvvvv @ 2008 09 07, 19:29)
na o siai mamytei ir dukrytei noreciau pasakyti milijona silciausiu zodziu...
esate be galo be krasto grazios ir siltos.. vienas malonumas jus fotografuoti smile.gif
Benita 

user posted image

taip...pritariu smile.gif
vvvvv, tau laikas fotografuoti žmones mirksiukas.gif turi tam duomenis - norą, pajautimą, gebėjimą bendrauti ir tave tai veža tiesiog... mirksiukas.gif spirgutis biggrin.gif

QUOTE(Benitta @ 2008 09 07, 23:50)
aš net nežinau kur to albumo ieškoti

anas užrakintas po slaptažodžiu, ar turi?
merginos, duosit benitai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo peppi: 08 rugsėjo 2008 - 09:37
Sveiki,

Julima - tikrai ne i šiuškliadėžę. Į šeimyninį albumą labai tiks ir gražiai atrodys.

Bite_maja pirma, žinoma, įdomi, tačiau man tai antra labai miela. Toks ramus, aptingęs rytas.

Karbyne, kur su išdeginta foto - nieko nematau smile.gif o norėjau pažiūrėt, nes labai dažnai ir pati su šia bėda susiduriu-nesusitvarkau. Ir kur voratinklis tavo irgi nieko nematau sad.gif

Ciburaska- nespalvota liuks;) o trečiojoje irgi išdegimus matau, kuo sergu, tą ir pastebiu:)

Lindra - kolorado vabalas geriausia foto pasirodė iš visų, tik rėmų nedėčiau.

Anasko-man tai liuks, o dėl fokuso antrajame plane pritarčiau Sillwio, manau, tada tas įspūdis dar labiau susitiprėtų. O tavo trys autoportretinės - tai kažkas tokio:) Sansara berods gerai parašė - man irgi kilo toks pat noras biggrin.gif Pirmoji tai nereali apskritai, emocija stipri jaučiasi, apšvietimas ir trečioji patiko labai thumbup.gif

Sillwio - pirmoji efektinga savo švytėjimu.

vvvv - puikios tavo foto ir modeliukai žavūs smile.gif
Papildyta:
O dėl mano foto kur nesimato,tai buvau įdėjus šias: (tikiuosi dabar jau matysis)
http://i282.photobuc...omoOriginal.jpg
http://i282.photobuc.../Picture067.jpg
http://i282.photobuc.../Picture124.jpg
http://i282.photobuc...di80/vanduo.jpg

Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2008 09 08, 09:36)
gerai tik sakyk ar PS bluras čia dėtas ar man vaidenas? jei taip tai man kliudo, kitiems gal ne...

O tai kaip nors pagerina/pablogina nuotrauka? Jeigu ne PS, tai netrukdytu?
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 09 08, 10:12)
O tai kaip nors pagerina/pablogina nuotrauka? Jeigu ne PS, tai netrukdytu?

Būt įdomu pamatyt be to efekto...
Nežinau gal čia man tik kliudo tie "užšvelninimai" biggrin.gif aš gal labai grubi biggrin.gif
atsiūstum man originalą pasižaidimui?
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2008 09 08, 10:20)
Būt įdomu pamatyt be to efekto...
Nežinau gal čia man tik kliudo tie "užšvelninimai" biggrin.gif aš gal labai grubi biggrin.gif
atsiūstum man originalą pasižaidimui?

Na, abi nuotraukas reiketu traktuoti kaip visuma - priesingybiu pora ir taip vertinti. Aisku galima analizuoti kiekviena nuotrauka atskirai, bet darytos jos kaip pora. Kazkada kitoj temoj pradejau tokia priesingybiu serija ir ja po truputi tesiu.
Originalo nesiusiu smile.gif nes ir pats galeciau padaryti kitaip. Padariau butent taip tik del to, kad nuotrauka skirta porai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 08 rugsėjo 2008 - 10:34
Sveiki. Na va, priėmėt mane į naujokus, tik nelabai turiu ką parodyti. Vis skaitinėju ir treniruojuos smile.gif Įmesiu savaitgalio kvietkelį blush2.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2008 09 08, 10:36)
anas užrakintas po slaptažodžiu, ar turi?
merginos, duosit benitai?

Neturiu verysad.gif
Būčiau labai dėkinga, jei pasidalintumėte, noriu pamatyti nuotraukėles 4u.gif
Atsakyti
Sveiki!

Kaip smagu, kad susitikot! Gal galima susitikimo nuotraukytes paziureti? Slaptažodi galite atsiusti i AZ? Prasau....

Julima, baik tu! Tikrai nereikia mesti tokio darbo. Labai geras momentukas ir spalvu apdirbimas labai mielas akiai, gal tik kitaip pakarpyciau nuotraukyte.
Kaip sekesi vestuves fotografuoti?
Del geru kadru… Saunu, kad juos stengiesi pamatyti ir uzfiksuoti, taip ugdai fotografo aki… Saunu.
Del veidrodinio. Kaip gali sakyti nesusitvarkysi, net nepabandzius? Susitvarkysi, tik laiko, noro ir kantrybes reikia. Visi mes taip ismokom ir mokomes. Tiesa pasakius, kai isigyjau veidrodini jis man toks nepatogus pasirode, palyginti su muilinuku, didelis, sunkus, priartinimo truksta, nuotraukos blankesnes gaunasi ir pan… Spjaudziausi, bet dabar negaleciau be jo… Fokusavimo tikslumas, ISO, fotografavimo greitis, ryskumo gylis, erdves pojutis nuotraukose, rankinio ir pusiau automatiniu rezimu galimybes, isorinio blico apsvietimas…ir t.t.

Anasko - “Pamainos perdavimas”. Patinka nuotraukos pavadinimas. Nuotraukai idomumo suteikia. Pati nuotrauka paprasta, nepatinka J/B variantas. Misko medziu lapijos faktura pradingsta pilkumoje, saules diskas dangaus baltumoje, noretusi labiau isryskintu detaliu…. Turetu spalvota idomiai ziuretis.

Ranku temos pirmoji labai, labai patiko. Israiskinga nuotrauka. Grazus seseliu zaismas, poza, jausmas stipriai isreiskstas. Net skauda ziurint. Patinka, kad ir skausminga….
Kitos irgi stiprios, gera ziureti. Graziai sviesa, formos, ranku plastika, lietaus efektas zaidzia. Noreciau as taip..
Gaila, kad nedalyvavai ND. Saunuole, kad delsaves darai….

Labai smagus, vaikyste dvelkiantis kadras. Patinka. Del ryskumo sutinku su sillwio.

Rudaake,
aciu. Paziurejau. Grazu. Ypac Tituko krikstynos idomios.

Grethenn, grazus rasos karoliukai ant voratinklio giju. Tik paskaicius pavadinima, tolumoje iziurejau elektros stulpus. Ruduo.

Bite maja, kaip patiko tavo Laisves statula slendinti ruke su dar mieganciais kranais ir kylanciais dangoraiziais fone. Ir ta saule prasimusanti uz skulpturos silueto. Labai, labai patinka. Vilniaus istorijai idomi bus po kiek metu. Saugok smile.gif

Grazu prasalaiti nuziurejai biggrin.gif Tik man kaire puse kiek suspausta atrodo….

Lukiskiu aikstes vaizdelis irgi ryto ramybe dvelkia, spalvos labai ramios, malonios, jauki kompozicija.

Smint, sveika! Sakele sufokusuota, labai graziai isplautas fonas, spalvos mielos. Tik kadrauociau nuotrauka kiek kitaip. Mano galva, pagrindinis akcentas yra tas vienisas lapelis ant sios sakeles, tad fokusas ir akcentavimas kadravimu (lapelis turetu atsidurti ant trecdaliu susikirtimo tasku, siuo atveju kairiajame virsutiniame, bloge pasiskaityk apie “Auksinio pjuvio” ar kitaip “Trecdaliu” kompozicijos taisykle). Cia nuotraukos karpymu mazai ka pakeisi, bet jei fotografuociau dar, tai paieskociau kitokio rakurso, padaryciau keleta nuotrauku skirtingais kampais.

Su vaivorykste nuotrauka daryciau stacia, kad ryskioji vaivorykste prasidetu kairiajame virsutiniame nuotraukos kampe, o desniajame apatiniame atsidurtu tas namas , i kuri remiasi anroji, blankioji vaivorykste.

Lindra “Dangaus patalai”. Paprastas, bet jaukus gamtovaizdis. Upes vingis labai apgyvina kadra.

“Senatve” patiko tokroviskumu. Ir liudna, ziurin i senuciuke vezimelyje ir gera, kad artimuju, pazystamu apsuptyje su sokolado plytele biggrin.gif Kliuna baltos spalvos balansas, kazkokia melsvai pilkoka nuotrauka, zydras remelis nelabai…

“Korolado vabalas” labai grazi, tvarkinga, spalvinga nuotraukyte.

“Musevilkopuse” korolado vabalas truputi maisosi… Jei jis kiek toleliau butu paropojes…. O spalvos, ryskumas, rakursas patinka.

Karbyne luomzirgis labai paparastai atrodo, spalvos man lyg daugokai nugesintos. Kazoks jis sioje nuotraukoje nefotogeniskas, prisiplojes prie niuroko tureklo…

Mergaite prie tilto – grazus portretukas, spalvu apdirbimas irgi patinka.

Evitafoto, suprantu savijauta… Bet gal nera taip blogai kaip atrodo? Kas buvo netiketa, sunkiausia? Spalio men fotografuoji antras? As irgi. Jau dabar jaudinuosi… del oro, paltu, striukiu nuotraukose, baznycios…

Gaziulka, saunios idejos!

Pinga, gamtovaizdziai paprasti, grazus, tvarkingi. Tik dangus padeges ir ties medziu lapu konturais melynas svytejimas. Ekspozicija siek tiek neteisinga

Sillwio
, labai originalu, netiketa. Nuotraukyte zavi simetrija, sviesa, nuotaika. Super!
Antrojoje labai idomus sviesos zaismas.

Vvvvv, labai mielos, siltos, nuotraukytes! Spalvos liuks. Modeliukai labai simatiski.
Laiptukai irgi liuks. Gerai tu cia! Pvz ka reiskia photographic eye...

Nezinau..., o mane ikvepimas apleidzia... Rezultatais vis nepatenkinta...Gal tiesiog... maziau fotografuoju, maziau ieskau, maziau atrandu... Ruduo... tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciburaska: 08 rugsėjo 2008 - 12:09
Laba diena 4u.gif
Seniai čia bebuvau blush2.gif vis bandžiau save apgauti kad nenoriu fotografuot, nenoriu mokytis...nieko nenoriu...bet pailsėjau, atsigavau ir noras niekur nedingo...

Labai įstrigo Anasko paskutinės foto bigsmile.gif esu sužavėta tavo pažanga 4u.gif Per tokį trumpą laiką ne kiekvienas gali šitiek pasiekt mirksiukas.gif

Sillwio paskutinė foto užburia savo šviesa ir simetrija 4u.gif

vvvvvv portretukai irgi žavingi 4u.gif Taip ir norisi tą leliuką išsitraukt iš foto ir paniurkyt biggrin.gif

Darija, tavo foto man patinka fonas - gražiai išplautas, bet daugiau kaip ir nekabina niekas unsure.gif kompozicija nekokia blush2.gif atrodo žiūrai į vieną kvietką o akyse tabaluojasi antras ir blaško dėmesį, bandyk dar kartą ir įdomiau 4u.gif

O čia mano paskutinų laikų foto
j/b
user posted image

user posted image

Būtu smagu jei kas pakomentuotumėt ar įdomus kadravimas ar visgi kažko trūksta? Ir katras smagiau žiūrisi ar spalvota ar j/b?

Ir portretukas, man labiau patiko j/b
user posted image

Irgi įdomu ar ką nors kabina, nes man pačiai patinka blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(smint @ 2008 09 06, 15:27)
Labai noreciau i jusu buri blush2.gif
Sveika prisijungus 4u.gif
o foto.. nieko ipatingo, jei jau megini fotografuot nestandartinius vaizdus, kaip pati minejai, tau idomiai apdziuves lapas nei ryskus pumpuras, tai turi ir pateikti tai idomiai smile.gif

QUOTE(Benitta @ 2008 09 06, 15:45)
Jei turi RAW failą - tai ant jo užvedus pele viską viską parodo.
tai va kad neturiu schmoll.gif dar nefotografuotju RAW, reik pasimokint

QUOTE(Lindra @ 2008 09 07, 00:09)

Mane taip pat uzkabino tik kolorado vabalas, kokybiska foto, ir su kompozicija viskas tvarkoj. dangaus pataluose tik patalai grazus, apacioj eilinis vaizdelis, kolega irgi eilinis, senatvej truksta emocijos, su muse jau balaganas, kzkaip nesiderina man ji su koloradu biggrin.gif o va remu virusas manau tikrai uzpuole ir toks neteisingas unsure.gif geriau nenaudok, arba bent jau balta, bet tik ne zydra

QUOTE(Karbynė @ 2008 09 07, 00:18)
o man šiandien ant tilto turėklo vaikai laumžirgį parodė
loumzirgi isivaizduoju rysku, kaip akcenta, o cia jis susilieja su tureklu, o tas tureklo issiliejimas pirmam plane dar ir uzgozia ta nerysku loumzigi
voratinklio nebematau

QUOTE(smint @ 2008 09 07, 01:34)
Tikiuosi nesupyksit,kad idesiu cia gal ir is labai banalios temos foto...
KOkybiska foto, o pagerint jos manau nebepagerinsi, tiesiog tuo metu buvai netinkamoj vietoj, nes tie namai mano poziuriu nesiziuri smile.gif

QUOTE(bite maja @ 2008 09 07, 11:03)
kažkoks prašalaitis iš vakar dienos biggrin.gif
silwio vaiantas geresnis, o kontrastlige tai akivaizdi biggrin.gif

QUOTE(Anasko @ 2008 09 07, 14:54)
Dedu foto is vieno gimtadienio su S zenklu
kaip miela wub.gif man siek tiek pilkoka, nors matau kad sviesinant ar kontrastinant isdegtu plotai, gal shadows pastumdyt galima butu g.gif

QUOTE(Karbynė @ 2008 09 07, 15:18)
man noretus daugiau mergaites veido ir maziau spalvu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grethenn: 08 rugsėjo 2008 - 12:31
muset kazkas bande uzdet musu ano albumo passw ant susitikimu ir padare klaida. todel ir neaisku buvo koks passw. dabar pataisiau, nors tikrai man passw niekur nereik. bet jei kas nenori but matomas ar atpazintas - irgi suprantu

tupejau be interno.

del ND musu pasiulymai buvo:
1. viena tema zmogui ar visiems ir visi ta tema kas tam tikra laiko tarpa pristato nuotrauka. aptarinejama, komentuojama, kritikuojama ir t.t. patys i sillwio darbus ziuredami suprantat, jei ilgai ziuri viena kryptimi, pagaliau pamatai ka labai nori pamatyt biggrin.gif

2. palikt ND kaip yra, tik nuimti salyga, kad foto turi buti daromos per tas 2 sav. tai padidintu dalyvaujanciu skaiciu, nes visokie atsikalbinejimai, kaip nebuvo laiko - nebeveiktu. bet tai visiskai neisgelbetu temu "rankos", "natiurmortas" ir panasiu, kuriu daug kas gyvenime nefotografuoja ir nefotografuotu, jei ne ND tema. be to ND yra ND, kuriuos reik ruost ir kurie turetu is vietos judinti. tai toks knisimas archyvu vargu ar reiksmingai dalyviu skaiciu ir nuotrauku kokybe itakotu

3. tiesiog geriausia savaites/dvieju foto. be temos, be nieko. visi fotografuojantys ir tasantis viska su savimi. vieni specializuosi gatves foto, kiti vabaliukuose ir panasiai. kas ka turi geriausio - deda. ivairu, turetu tikrai dalyviu buti pakankamai. tik ka su nugaletoju daryt - neisivaizduoju biggrin.gif metu gale i koki kalendoriu paimt jo foto ir issileisti patiems mums cia biggrin.gif na kazkas tokio

4.laukiami visi pasiulymai.

einu miegot.
Atsakyti