Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Beje, kokie dar buvo svarstymai del ND man isejus? Paziurejau dabartine ND tema portretas - as, kaip zinia, vengiu fotkint zmones, bet visgi viena man patinkanti portreta archyve rasciau. Keiciam ND salygas ar ne? (na tikrai del manes neverta, tiesiog klausimas po visu sestadienio svarstymu...)
Gal kad vertetu daryt mazdaug taip - suformuluojam visus galimus ND atlikimo variantus - ir prabalsuojam? Arba susitinkam ir nusprendziam smile.gif (pasizadu suorganizuot)
Anasko, labai patiko tavo ND bandymai, bet kazkaip vaikiuku grozis viska nestelbe... Man ta nuotrauka ypac silta ir tokia... ( egzaltuotai sakyciau - uz sirdies griebianti, bet ... ) Kaip sake Sillwio - pirmapradis grozis
Atsakyti
Vvvvv, paziurejau tavo nuotraukas pas Elze - nu tiesiog nera zodziu, grozis nerealus. Skamba banaliai beigi vulgariai, bet jos nuotraukos stebuklingos...
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Gal priimsite ir mane į savo būrelį. Esu tik pradžiamokslė, fotoaparatą įsigijau vos prieš porą dienų blush2.gif tačiau labai degu noru mokytis ir išmokti. Kol kas intensyviai studijuoju fotoaparato instrukciją, Jūsų ankstesnes temas, blog'us ir bandau, bandau, bandau...
Keletą tokių bandymų pateikiu Jūsų kritikai blush2.gif Kol kas su kompozicija man sunku, todėl labai norėčiau Jūsų nuomonės ir pasūlymų, ką buvo galima iš to vaizdelio išspausti geriau, kokias pastebite klaidas ir t.t. Kritikai esu atspari, kadangi manau, kad būtent kritika man padės tobulėti.
Taigi, peizažiukai:

user posted image

user posted image

user posted image

Man asmeniškai pirmasis visai patinka blush2.gif , o va antrasis - vaizdelis natūroj tikrai gražus, tačiau foto kažkaip to perteikti nepavyko.. Tačiau kas ne taip, kol kas pati neatsirenku... O trečiasis, tiesiog bandymai pagal šiandien man žinomas taisykles sudėlioti kompoziciją. Nežinau, ar pavyko..
Atsakyti
QUOTE(evitafoto @ 2008 09 07, 16:36)
Anasko  thumbup.gif
Pirmoji ir paskutinė (iš trijų autoportretų). Pirmojoj gal norėtųsi kad per vidurį plaukai irgi būtų garbanoti, bet šiaip nuotraukos užbūrė.... Čia tas atvejis kai tik pamačius nuotraukas žvilgsnis nukrypo - "kieno???"  biggrin.gif
Ten plaukai isdziuve jau biggrin.gif Tingejau as tingejau ir pagalvojau, kad reikia pagaliau pradeti toliau zingsniuoti. Seimos albumui taip ir neismokau reportazines foto daryti, darysiu ka moku irnesakyk.gif
Gaziulka, Vvvvv, BiteMaja, BN aciu blush2.gif 4u.gif

QUOTE(Gaziulka @ 2008 09 07, 17:43)
1.turejau tokia neisbaigta ideja del ND - anie tau pabode, kzk mazai kas daro ir t.t. Galvojau, gal butu visai idomu pasiskirstyti porom po 2 pvz (ar didesnes tos grupeles galetu but), ir tada kiekvienas is poros uzduoda vienas kitam ND pagal tai, kaip mano, ko truksta tam dalyviui, kame jis galetu patobulet. Man atrodo, jau neblogai viens kita pazistame ir nuotrauku nemazai matem, zinom stiprias/silpnesnes puses, tai kaip ir galetumem individualiai vienas su kitu 'padirbet'. pvz., c-girl gerai fotografuoja zmones, bet ND uzduodam jai peizaza, as pvz fokuso normalaus niekur neisgaunu, kiti - bijo zmones gatveje fotografuoti, nu nzn, panasaus staile. ND priima juos skyres zmogus (kol ji tenkins uzduoties atlikimas) - visi kiti galetu komentuoti, padeti. zdz, cia tokia pirmine ideja.

2ir dar kita - as, aisku, uz visokius teminius susitikimus. pvz, visi susirenkam ir fotkinam viena modeli, pastata, marsruta, fotkinam nustate max galimu kadru skaiciu, naudodami vienodas apsvietimo salygas ar pan, paskui sudedam ir issirenkam geriausia

3o dar man visai nieko buvo ta ideja, kai kiekvienas pats sau nusistato ND tema ir sukuria nuotrauku serija ar kzk panasaus. bet patirtis rodo, kad kai nera aiskiu terminu ir azarto tai kzk nuplaukia tada visi tie ND...
As visai uz tokius ND, gal kaip ir Sayonarai per prievarta nelabai norisi kazka daryti, bet ideja gera, tik reikia ja apgalvoti gerai. Labai pritariu antram pasiulymui, del 3 siek tiek abiejoju, bet patiko kaip buvo Viktoro temoje, juodai /balta tema buvo daryta kokius 5-6 kartus, ir karts nuo karto rezultatai buvo stulbinantys, aisku sunku taip daryti, bet galvoti tai privercia rolleyes.gif
Galim pavz. palikti kokia viena ND tema 5 kartus ir ziureti kas gausis, bet irgi kad nebutu kaip dabar g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anasko: 07 rugsėjo 2008 - 19:21
QUOTE(Anasko @ 2008 09 07, 13:41)
Ir dar sios dienos darbai  blush2.gif  norejau padaryti rankas, ir pati sau atiduodu skolas, nes ND vis del to buvo liuksiskas o as negalejau sudalyvauti smile.gif Rakursas jau matytas bet asmenineje kolekcijoje tokio neturiu.

Antroji thumbup.gif Neturiu daugiau ką pridurti. Tikslą pasiekiai.

Aš vieną irgi noriu jums parodyt. Vis dar tęsiu juoda/balta temą ir anksčiau ar vėliau tuziną porų paruošiu smile.gif

user posted image
Atsakyti
BN man jos nuotraukos irgi labai labai patinka smile.gif

Sillwio, stebuklinga sviesa, uzburianti nuotaika, nepriekaistinga simetrija
Atsakyti
galvojau paziurinesiu siandien cia tik, nieko nerasysiu, bet pamacius Anasko auto( pirmoji foto) nesusilaikau. Nuostabu! Nuostabus modelis, nuostabus darbas thumbup.gif

Silwio labai idomus darbas 4u.gif
Atsakyti
na o siai mamytei ir dukrytei noreciau pasakyti milijona silciausiu zodziu...
esate be galo be krasto grazios ir siltos.. vienas malonumas jus fotografuoti smile.gif
Benita 4u.gif 4u.gif wub.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vvvvv: 07 rugsėjo 2008 - 19:31
Sillwio liuks! O zinant jusu neiprasta busiena, galima suprasti is kur svitiejimas eina. Bet dabar baisiai norisi pamatyti antipoda bigsmile.gif
Papildyta:
P.S. koks slaptazodis susitikimu albume g.gif 4u.gif
Atsakyti
O čia pora pirmąjai

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 07 rugsėjo 2008 - 19:39
Anasko, trecioji foto super , uzburianti..... net neisivaizduoju kaip tokias padryti. Taip ir toliau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pinga @ 2008 09 07, 19:18)
Sveikos  4u.gif  Gal priimsite ir mane į savo būrelį.

Labas 4u.gif
Viskas labai tvarkinga. Galima kabinėtis prie smulkmenų, bet aš to nedarysiu, nes ir atlikimas ir kompozicija pakankami, kad kibt į fotografiją visom jėgom.

QUOTE(vvvvv @ 2008 09 07, 19:29)
na o siai mamytei ir dukrytei noreciau pasakyti milijona silciausiu zodziu...
esate be galo be krasto grazios ir siltos.. vienas malonumas jus fotografuoti smile.gif

Dailus koliažas. Modeliai išskiriniai.
Atsakyti