Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Opa, man pirma mintis kad islaikymas ilgokas, todel ir astrumo nera. Juk sudreba ranka kazkiek fotogrfuojant, pati to nejauti. Jau seniau sakiau, kad as nefotkinu su ilgesniu nei 1/100s, o tuo labiau vaiku. Pataisytas variantas man gana gerai ziurisi turint omeny, kad f1.8 ir islaikymas 1/60...nieko blogo nematau. O taip iskirpus stipriai, tai zinoma kad astrumas dings biggrin.gif

Dekui visiems uz komentarus mano nuotraukoms 4u.gif Saule buvo tikrai lb. intensyvi, taigi veidai persviesti, sutinku. Bet paziuresiu dar i raw, gal ir persistengiau blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2008 08 27, 16:18)
gal tu pries seivindama leyeriu nesuflatini? g.gif
schmoll.gif su sluoksniais retai dirbu, tavo variantas netinka biggrin.gif

QUOTE(Saulės pūga @ 2008 08 27, 16:56)
Nesuliejus sluoksnių irgi galima išsaugoti jpg formatu, nors pirmiausiai siūlo psd, bet krentančiam stulpely yra jpg pasirinkimas.
Vat ir nera tame stulpelyje jpg unsure.gif , dabar is vis uzseivina ir nerodo i kokia papke bus padeta foto g.gif
Atsakyti
Karbyne - pagarba už visiems žinomo posakio apie fotografo, o ne fotoaparato svarbą pakartotinį įrodymą good.gif
Kas iš to, kad žmonės prisiperka veidrodinių už kelis tūkstančius ir žiūri kaip ožiai į naujus vartus. Pavyzdžių toli ieškoti nereikia.

QUOTE(Lindra @ 2008 08 27, 09:35)
"curves" jau supratau, ačiū Wyschniai (tik dar neįvaldžiau)
kadangi taip kantriai pasakojote apie fokusavimą bei fotografavimo rėžimus  biggrin.gif , tai išdrįsiu ir aš paklaust - kas tas crossinimas, ką jis duoda, ir kas ta vinjete, kokia jos reikšmė ir t. t.  blush2.gif

na, kad suprasčiau apie ką kalba eina  ax.gif

Apie cross'inimą aš Tau visą post'ą buvau parašius kai pirmąkart paklausei, o dabar vėl to patiek klausi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Benitta @ 2008 08 27, 20:12)
Karbyne - pagarba už visiems žinomo posakio apie fotografo, o ne fotoaparato svarbą pakartotinį įrodymą good.gif

Ačiū, Benitta, bet žinai jis man taip pradėjo fotkint tik antrais - trečiais jo turėjimo metais blush2.gif Neištvėrė kankinimų gal lotuliukas.gif O veidrodinio ir aš norėčiau, tiesiog kol kas nėra kaip, o ir su šitu ką mokytis dar yra, tai kokį turiu, tokį ir myliu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 27 rugpjūčio 2008 - 19:37
Opa, man tai ten viskas gerai tavo nuotraukoje g.gif Originalus variantas mano akimis geriau, nei pataisytas. Bet čia tas aštrumo poreikis turbūt labai individualus. Šiuo atveju minkštumas tinka. Be to, nevertink triukšmo pagal tokį stiprų iškirpimą. Taip stipriai iškirpus visada matysi triukšmą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 27 rugpjūčio 2008 - 19:41
QUOTE(Anasko @ 2008 08 27, 19:45)
schmoll.gif  su sluoksniais retai dirbu, tavo variantas netinka  biggrin.gif
Vat ir nera tame stulpelyje jpg unsure.gif , dabar is vis uzseivina ir nerodo i kokia papke bus padeta foto g.gif

Įdomiai čia g.gif Specialiai pažiūrėjau, pas mus normaliai viskas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Benitta @ 2008 08 27, 19:12)
Apie cross'inimą aš Tau visą post'ą buvau parašius kai pirmąkart paklausei, o dabar vėl to patiek klausi biggrin.gif

As irgi puikiai pamenu Tavo posta apie cross'inima bigsmile.gif
Lindra kas curves jau issiaiskinai, o vinjete tai kai uztamsinami nuotraukos kampai-daugiau, maziau...pagal skoni.
Imetu trumpam pavyzdi...pagriebiau pirma pasitaikiusia foto. Aiskiai matosi nuotraukos kampai tamsesni.

user posted image

Karbyne, as pasirasau po Benittos zodziais Tau drinks_cheers.gif Maloniai stebini savo nuotraukomis, taip ir toliai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Opa @ 2008 08 27, 18:11)
Turiu kadra, sufokusuota i akis (tiksliau tarpuaki), ISO 100, f/1,8, Tv 1/60, fotografuota RAW. (fotografavau serija, tiksliai nejudejau nei as, nei vaikis, tad tikejausi bent viena "astru" rezultata gauti)
Is Raw tiesiog verciu i jpg, nieko nedarau ir gaunu va koki rezultata:

Man, kaip ir purienai, viskas atrodo gerai.

Atsakyti
Californiagirl, Puriena, Silwio, aciu uz komentara.
g.gif , na bet sakykit, o triuksmas prie ISO 100, ar gali buti toks? Apskritai, nuo ko priklauso triuksmai?
Nes va ziuriu dabar i Californiagirl nuotrauka ir viskas ko pas mane paskutiniu metu nera, yra cia - astrumas, svarumas... Puikiai, Californiagirl. thumbup.gif Ar cia vis su 50-uku fotografuoji?
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 08 27, 13:45)
Yra sukurta nauja tema pažengusiems fotografijoje. Šią temą paliekame fotografijos pradžiamoksliui. Jei pasijusite "laipteliu" aukščiau pakilę - prašome nesikankinti ir žingsniuosi tolyn naujoje temoje.

cia matyt nebeaktuali sita info pirmam poste g.gif

QUOTE(Puriena6 @ 2008 08 27, 14:57)
Manau, kad tame ir yra problema, kad fotike yra tik trys fokusavimo taškai. Tas kadro perkomponavimas sufokusavus irgi kelia abejonių. Pvz.,Nikone D80 kadrą perkomponuoti ir neprarasti fokuso tuo pat metu, galima tik su papildomo mygtuko pagalba. Tas pats bus ir pas tave F80 mirksiukas.gif. Aštrų ryškumą D40, ko gero, gali garantuoti tik sufokusavusi būtent viename iš tų trijų taškų. Ir vėlgi, jaučiu tik tada, kai objektas visai nejuda ir fotikas visai nejuda g.gif

Aš irgi turiu svajonę... F6..

4u.gif
instrukcijoje raso, kad gali perkadruot, laikydama nuspausta paleidimo migtuka, tai as ir tikejau, kad taip ir turi but. o su F80 as dar tik prisijaukinimo stadijoje. bet kai paskaitai apie 51 fokusavimo taska blink.gif tuoj itikinsit ir mane ieskoti 'svajoniu', nes dabartinis ryskumas netenkina. tik noreciau isitikinti, kad cia fotiko ribotumas, o ne mano nesugebejimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 27 rugpjūčio 2008 - 20:35
QUOTE(Opa @ 2008 08 27, 20:28)
Californiagirl, Puriena, Silwio, aciu uz komentara.
g.gif , na bet sakykit, o triuksmas prie ISO 100, ar gali buti toks? Apskritai, nuo ko priklauso triuksmai?

Nematau aš tavo nuotraukoje nei lašo triukšmo. Nedidink nuotraukų 100 %. Triukšmas priklauso nuo iso (matricos jautrumas yra fiksuotas, taigi iso kėlimas yra tik programinis kiekvieno pixelio signalo stiprinimas; natūralu, kad stiprinant signalą, ryškėja ir trikdžiai, kurie ir vadinami triukšmu) ir dar nuo aplinkos temperatūros. Triukšmas prie +10°C mažesnis, negu prie +30°C.
Taigi, pas tave ne triukšmas. Triukšmas va čia (palygink pvz ISO 100 ir 1600) http://kenrockwell.c...1/index.htm#200
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 27 rugpjūčio 2008 - 20:56
Sveikutes.Esu visiskai zalia naujoke.Gavau dovanu PanasonicDMC-FZ50.Idemiai studijuoju aparato instrukcija,galiu pasakyti tik tiek,kad man tai kaip aukstasis pilotazas doh.gif Labai jau sunkiai man kazkas i galva lenda,bet ranku nenuleidziu blush2.gif Skaitydama jusu temas supratau,kad apie fotografamima nesuprantu nieko,nors anksciau galvojau kitaip blush2.gif Labai nustebino tas,kad nuotrauku kokybe su muiline gaunasi kur kas geresne nei su naujuoju fotoapatatu.Suprantu,kad tai tik del mano klaidu taip gaunasi.Mergaites,noriu jusu paklausti apie knygas susejusias su fotografavimu kur knygynuose parsiduoda,kelios jos ten yra?Ar uztenka kurios nors vienos,ar visos yra geros?Nes siuo metu gyvenu ne Lietuveleje wub.gif ,bet mama turi atvaziuoti tai paprasyciau,kad nupirktu.Skaitau instrukcija lietuviu kalba,tai tiktai kai kuriu zodziu nesuprantu,tai angliskai visai nesuprasciau.Tikiuosi nesupyksit,kad jus trugdau blush2.gif Bet taip norisi ismokti daryti tokias grazias nuotraukas kaip jusu...
Atsakyti