Hm, o aš supratau, kad kartais labai su išdegimais nesusitvarkau. Paskutiniu metu nefotografavau beveik, nes neturiu rytinių miškų ar pievų Tai šiandien sekiojau katiną. Niekaip ten kažkaip labai nepagavau, bet pamačiau, kad nežinau ką daryt dėl išdegimų. Tiksliau tą supratau jau per vaiko rugsėjo 1d. šventę - tiesa tada nefotografavau pati beveik, fotografavo vyras, bet ką realiai daryt kieme (kai negali rinktis kur pastatyt fotografuojamuosius) taip plieskiant saulei ir pati nelabai žinau
O čia tai nė saulė labai nespigino
O čia tai nė saulė labai nespigino
QUOTE(Anasko @ 2008 09 05, 16:19)
man akys atkakliai vis krypsta į saulę šiek tiek tamsoka gal.
QUOTE(Grethenn @ 2008 09 05, 17:15)
o parodyt tai as meginu sia foto, is tikro ja cia dejau sviesia su baltu remu, bet paskui uzsimaniau tamsos
http://fotokudra.lt/img.php?img=136167
http://fotokudra.lt/img.php?img=136167
pilkoka. negi ir man kontrasligė prasidės ir fokuso norisi daugiau dešiniam apatiniam kampe bet čia tik man taip
QUOTE(Rudaakė @ 2008 09 05, 18:54)
Bite Maja, man labai kokiais nustatymais fotografavai
ant A fotografuota. pirmos foto diafragrama 22, o antros - 1.8 berods
o antros nuotraukos niekam kompozicija nekliūna?
Sansara, sveikinimai ir nuo manes
Ciburaska, aciu uz komentara
nuotrauku nekomentuoju - sveciu turim
Ciburaska, aciu uz komentara
nuotrauku nekomentuoju - sveciu turim
Sveiki,
Rytdienai stalas yra rezervuotas mano vardu. kad dar neturi mano telefonu - rasykit (kas vardo nepamena - irgi )
Rytdienai stalas yra rezervuotas mano vardu. kad dar neturi mano telefonu - rasykit (kas vardo nepamena - irgi )
QUOTE(BN @ 2008 09 05, 21:43)
Sveiki,
aš nežinau nei vardo, nei telefono
įdomu kaip Jus visus pažinti atėjus (spėju skiriamasis bruožas bus fotoaparatai )
QUOTE(Kaktuke @ 2008 09 05, 16:31)
Anasko, prisiminiau - dek savo ryta/vakara, nu ta, kur puse veido su makiazu, puse - be. Kzk namu darbams daryta. Koks nors prizas garantuotas
Dedu kelias paskutines nuotraukytes:
Bandau zaisti spalvomis...
Nespalvotas portretas
Spalvotas var.:
"Tuoj tave pasieksiu..."
Bandau zaisti spalvomis...
Nespalvotas portretas
Spalvotas var.:
"Tuoj tave pasieksiu..."
Sea- vienisius- patiko, apdirbimas labai tinka. O suolininkas nelabai, vis del to norisi kad jis butu fokuse o fokusas nukeliavo i kadro gala
Sayonaros, berniukas- patinka erdves jausmas, jaukus kadras. Greta irgi patinka, kaip tokia gali nepatikti Miestas-kaip miestas Baletas, juokingai kojos atrodo, bet bendrai foto nekabina taip kaip norisi
Purienos-ramybe- man trukdo zoles gabalai is sonu-paklonuociau ir tas pagalis. Norisi dar daugiau nukirpti is virsaus
Sansara- baisiai grazus tavo modelis ir gerai nufotkinai. Iki idealumo trukdo apacioje piesinis ant kazko Kad manes kas nors taip nufotkintu, ale as nedekingas modelis baisiai
Baccardi, as nei vienos foto nemaciau
Smiltis, man pilkoka foto Pati mergaite liuks, o jei pabandyti pacrosinti spalvas, man atrodo turetu gautis neblogai Del rakurso, norisi kaip jau ir rase visos gitaros, bet sitame variante - vos vos apacios prasosi man
Saules Puga-labai gerai spalvos parinktos, saule netrukdo visai. Tik centrine kompozicija kazkodel man nelabai
Kaktuke, patiko rankos, tik lyg pilka foto
Julima, man kazkodel iki 1/3 atidaro foto ten kur matau, spalvos labai patinka, bet nematau kas ten yra
Grethen, patiko tavo voratinklis, tik sutinku su Bite Maja kad pilkoka foto
Bite Maja, antra foto liuks dabar atrodo kudroje, nes ir man tas juodas kreivumas trukde. O pirma lyg ir patinka tik kazkas turkdo iki galo grozetis Itariu kad krumai nevietoje isaugo
Ir aciu uz komentara pagalvosiu kaip ta saule dekompensuoti
Papildyta:
Bijau Bet mintis isbandyti ar praeis mano brokas ten ar ne vilioja
Ciburaska, ir j/b ir spalvota foto liuks, 3 foto ziurisi keistai, norisi pakripti galva siek tiek pamazinciau expozicija, jei raw formatu fotografavai
Sayonaros, berniukas- patinka erdves jausmas, jaukus kadras. Greta irgi patinka, kaip tokia gali nepatikti Miestas-kaip miestas Baletas, juokingai kojos atrodo, bet bendrai foto nekabina taip kaip norisi
Purienos-ramybe- man trukdo zoles gabalai is sonu-paklonuociau ir tas pagalis. Norisi dar daugiau nukirpti is virsaus
Sansara- baisiai grazus tavo modelis ir gerai nufotkinai. Iki idealumo trukdo apacioje piesinis ant kazko Kad manes kas nors taip nufotkintu, ale as nedekingas modelis baisiai
Baccardi, as nei vienos foto nemaciau
Smiltis, man pilkoka foto Pati mergaite liuks, o jei pabandyti pacrosinti spalvas, man atrodo turetu gautis neblogai Del rakurso, norisi kaip jau ir rase visos gitaros, bet sitame variante - vos vos apacios prasosi man
Saules Puga-labai gerai spalvos parinktos, saule netrukdo visai. Tik centrine kompozicija kazkodel man nelabai
Kaktuke, patiko rankos, tik lyg pilka foto
Julima, man kazkodel iki 1/3 atidaro foto ten kur matau, spalvos labai patinka, bet nematau kas ten yra
Grethen, patiko tavo voratinklis, tik sutinku su Bite Maja kad pilkoka foto
Bite Maja, antra foto liuks dabar atrodo kudroje, nes ir man tas juodas kreivumas trukde. O pirma lyg ir patinka tik kazkas turkdo iki galo grozetis Itariu kad krumai nevietoje isaugo
Ir aciu uz komentara pagalvosiu kaip ta saule dekompensuoti
Papildyta:
QUOTE(Gaziulka @ 2008 09 05, 23:03)
Anasko, prisiminiau - dek savo ryta/vakara, nu ta, kur puse veido su makiazu, puse - be. Kzk namu darbams daryta. Koks nors prizas garantuotas
Bijau Bet mintis isbandyti ar praeis mano brokas ten ar ne vilioja
Ciburaska, ir j/b ir spalvota foto liuks, 3 foto ziurisi keistai, norisi pakripti galva siek tiek pamazinciau expozicija, jei raw formatu fotografavai
Atleiskit, pradesiu komentuoti nuo dabar kada atejau, nesigreziosiu atgal nes daug praleidau, taciau perziurejau viska
o del ryskumo, tai as pastebejau, rasiau, (tik viska istryniau, kai foto nesiseke ideti ) kad man noretus diafragmos labiau uzvertos, dabar lyg siauroka ryskumo zona
Papildyta:
o paskutine tai jau labai isdegus, taip negalima
QUOTE(bite maja @ 2008 09 05, 19:47)
mano rytinis rūkas. vėliau dar kelias įkelsiu.
Man pirma labiau patinka, daugiau intrigos, minti pagaunu, antra ramesne tokia, o kompozicija vis tik geresne kudroj QUOTE(Karbynė @ 2008 09 05, 21:19)
Hm, o aš supratau, kad kartais labai su išdegimais nesusitvarkau.
na sunkoka susitvarkyti, dangus sviesus, o objektas seselyje, tuomet fotikas automatiskai daro taip, kad tamsiausias objektas butu pakankamai svieus, o taip isdega sviesiausi objektai. tokiu atveju nustatau maximalu tamsuma, tiesiog trumpinu islaikyma, kad nebutu isdegimu, o po to nuotraukas tvarkau su PS nuimant shadows, kokybe nuo to kencia jei didelis kontrastas, bet nezinau ka daugiau patarti QUOTE(bite maja @ 2008 09 05, 21:46)
pilkoka. negi ir man kontrasligė prasidės ir fokuso norisi daugiau dešiniam apatiniam kampe bet čia tik man taip
idesiu kai suprasiu kaip pirmini varianta, ten dangus sviesus, bet isdegimas tokiu atveju trukde, pasakysit kas geriau o del ryskumo, tai as pastebejau, rasiau, (tik viska istryniau, kai foto nesiseke ideti ) kad man noretus diafragmos labiau uzvertos, dabar lyg siauroka ryskumo zona
Papildyta:
QUOTE(ciburaska @ 2008 09 06, 00:03)
na man daug siltesne ir mielesne spalvota o paskutine tai jau labai isdegus, taip negalima