Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Sveiki,

Peržiūrėjau šios vasaros archyvą, kadangi naujų foto neturiu kol kas įdedu aptarimui šias:
Kažkuo ji man patinka, gal per tamsi?

user posted image

Čia į šeimyninį albumą smile.gif
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baccardi: 03 rugsėjo 2008 - 11:05
QUOTE(sillwio @ 2008 09 03, 10:51)
Aciu uz info. Neturiu as sviesos. Vis planavau pirkti, bet niekaip neprisiruosiu. Ieskomes naujo namo, kur viena kambari galeciau paskirti studijai. Galvoju rimciau uzsiimti komercija, taigi sviesu prireiks. Galvojau apie nikon'o blyksciu komplekta, bet viena blykste kainuoja daugiau, negu koks nors FalconEyes ar komplektelis is ebay, o reikia ju ben dar 2 (1 turiu).

Aš turiu ir trečia blykstę, bet jos nenaudoju . Beje Nikon, jei reik galiu pigiai perleisti biggrin.gif Manau prieš pirkdamas dar 2 blykstes pasibandyk ar tikrai tau tiek reikia. Man pvz. negražu kai viskas apšviesta iš visų pusių, norisi didenio perėjimo tarp šelėlio ir apšviestos vietos. Tai dažnai netgi išvis tik 1 blykstę naudoju. Trijų reik nebent fotografuoju žmonių grupę ir noriu visus lygiai apšviesti, bet iš principo man tokios ppzuotos grupinės nuotrukos schmoll.gif

Prieš pirkdamas studijinį komplektą pasidomėk ką perki, nes tie pigūs būna prasti stovai, silpnos šviesos, be modeliavimo lempų... Jau manau geriau tada tiesiog antra blykstė ir iš ebay visi priedai papigiai.
Atsakyti
QUOTE(evitafoto @ 2008 09 03, 11:06)
Aš turiu ir trečia blykstę, bet jos nenaudoju . Beje Nikon, jei reik galiu pigiai perleisti biggrin.gif Manau prieš pirkdamas dar 2 blykstes pasibandyk ar tikrai tau tiek reikia. Man pvz. negražu kai viskas apšviesta iš visų pusių, norisi didenio perėjimo tarp šelėlio ir apšviestos vietos. Tai dažnai netgi išvis tik 1 blykstę naudoju. Trijų reik nebent fotografuoju žmonių grupę ir noriu visus lygiai apšviesti, bet iš principo man tokios ppzuotos grupinės nuotrukos  schmoll.gif

Prieš pirkdamas studijinį komplektą pasidomėk ką perki, nes tie pigūs būna prasti stovai, silpnos šviesos, be modeliavimo lempų... Jau manau geriau tada tiesiog antra blykstė ir iš ebay visi priedai papigiai.

o kai perkat is ebay, kaip muitai? ir jei ne paslaptis kokius priedus is ten perkat, skecius?
blyskte turiu tik viena, bet jauciu kad reiktu dar vienos... nezinau nuo ko pradet rinkt namu studijai doh.gif vietos neturiu, tai reikia kazko patogaus, kompaktisko.... ar imanoma taip g.gif
Atsakyti
QUOTE(evitafoto @ 2008 09 03, 11:06)
Aš turiu ir trečia blykstę, bet jos nenaudoju . Beje Nikon, jei reik galiu pigiai perleisti biggrin.gif Manau prieš pirkdamas dar 2 blykstes pasibandyk ar tikrai tau tiek reikia. Man pvz. negražu kai viskas apšviesta iš visų pusių, norisi didenio perėjimo tarp šelėlio ir apšviestos vietos. Tai dažnai netgi išvis tik 1 blykstę naudoju. Trijų reik nebent fotografuoju žmonių grupę ir noriu visus lygiai apšviesti, bet iš principo man tokios ppzuotos grupinės nuotrukos  schmoll.gif

Vistik tu turbut teisi. Be modeliuojancios sviesos galima issiversti (i skaidre ar juosta be jos niekaip), o galimybe tureti mobilu komplekta, veikianti nuo pakraunamu akumuliatoriu, tikrai labai vilioja. Juolab, kad uzsisakiau Nikon D90, kuris turi Nikon CLS funkcija (D50 neturejo) ir valdo blykstes be laidu ir IR siustuvu. Nusipirkti dar naudota SB-600, du skecius, viena softbox'a, du stovus ir studija irengta.
Su tais siuntimais is tailando is tikro baisoka kazkaip. Garantija neva jie duoda, bet issiusti reikia savo saskaita ir ne faktas, kad pavyks su jais susitart.
Dar vienas klausimas tau (ir kitiems) - maciau pirkti atsiliepianciu blyksciu, isukamu i paprasta 220V lempos lizda. Jie pakankamai pigus, tik nezinia kiek is ju naudos. Gal zinai ka nors?
Beje, kaip su fonu? Kiek ant kiek tau uztenka?
Atsakyti
O ką tu dėsi į softboxą? Kiek aš domėjausi, tai paprastos blykstės nesideda g.gif
Aš daug ką pirkau ir iš tailando, ir iš JAV, mokėjau per paypal, tai jokios sąskaitos siųsti nereikėjo unsure.gif Viską gavau, niekas neapgavo biggrin.gif Tik pažiūrėdavau e-bay reitingą, perskaitydavau blogus atsiliepimus prieš perkant. Dėl mokesčių tai susitardavom su pardavėjais kad vertintų iki 50$, tai nereikėjo mokėti.

Foną naudoju 3m plotis x 5m ilgis, tai biški siaurokas ax.gif , bet nei vietos daugiau turiu, nei buvo platesnio tento pirkti.
Atsakyti
QUOTE(evitafoto @ 2008 09 03, 12:55)
O ką tu dėsi į softboxą? Kiek aš domėjausi, tai paprastos blykstės nesideda  g.gif
Aš daug ką pirkau ir iš tailando, ir iš JAV, mokėjau per paypal, tai jokios sąskaitos siųsti nereikėjo  unsure.gif Viską gavau, niekas neapgavo  biggrin.gif Tik pažiūrėdavau e-bay reitingą, perskaitydavau blogus atsiliepimus prieš perkant. Dėl mokesčių tai susitardavom su pardavėjais kad vertintų iki 50$, tai nereikėjo mokėti.

Dar viena dilema doh.gif Aisku galima sugalvot kazka tokio http://www.juliagree...800-article.htm

arba va taip http://www.firelily....hy/softbox.html

Atsakyti
Aš tai tokią knygutę turiu biggrin.gif biggrin.gif
Visiškai visiškai pradedantiems smile.gif Tiesa itališka ir mūsų namie atsirado ne tiek dėl turinio (net nustebau kai pamačiau apie ką biggrin.gif) kiek užsieninės kaip mokomosios literatūros vaikams pavyzdys.
Atsakyti
QUOTE(Rudaakė @ 2008 09 02, 19:28)

merginos, minejau, turiu gera knyga skenuota, galiu per skype atsiust, lietuviu kalba, darbas su PS. Pati netyrinejau dar, noriu atsispauzdint, bet maciau kad gera, tai geru daiktu negaila ir pasidalint butu, jei kam aktualu smile.gif "Photoshop CS2 vaizdziai" vadinas.  Na gal ji nera aktuali, kurios laisvai jau dirba su programa smile.gif

As noreciau.Pabandyk i pasta :monikute18@yahoo.de
Atsakyti
QUOTE(julima @ 2008 09 03, 15:55)
As noreciau.Pabandyk i pasta :monikute18@yahoo.de

i pasta niekaip manau, per skype greiciau..... 4u.gif
Atsakyti
And the winer is................ foto "pamastymams" (kaip dabar madinga skelbti Kudroje hihihi.gif ) Surinko 26 balus (be anoniminio balso) bigsmile.gif . Baisiai idomu suzinoti kieno darbas bigsmile.gif ir taip pat suzinoti nauja tema bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Anasko @ 2008 09 03, 20:29)
And the winer is................ foto "pamastymams" (kaip dabar madinga skelbti Kudroje hihihi.gif ) Surinko 26 balus (be anoniminio balso) bigsmile.gif  . Baisiai idomu suzinoti kieno darbas bigsmile.gif  ir taip pat suzinoti nauja tema bigsmile.gif  4u.gif

Aha, vėl kažkas anonimiškai balsavo doh.gif Gi jau buvom aptarę kad anoniminių balsų neužskaitysim schmoll.gif

Sveikinimai nugalėtojai (ui) 4u.gif

Maniškė su gitara smile.gif Aš ir norėjau kad gitara būtų kaip priklauso rankose, bet mergaitė man ten pozavo, o pas ją ant vienos rankos apyrankių krūva, tai pareiškė kad kol nusiraišios kokia valanda praeis doh.gif lotuliukas.gif O kadangi dariau paskutinę dieną po visų darbų, laikas jau spaudė smile.gif Aišku čia ne pasiteisinimas , bet blush2.gif
Pupeliuk, su violančele jaučiu išvis fainai turėtų būti thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 03 rugsėjo 2008 - 20:36
QUOTE(Anasko @ 2008 09 03, 20:29)
And the winer is................ foto "pamastymams"

Sveikinimai "mąstančiam" autoriui smile.gif

RTai vistik bus dar ND? Džiaugiuosi. Šiuose nesudalyvavau, deja. Dariau dariau, bet galvoje vaizdas vis tiek gražesnis...
Atsakyti