Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Rudaake, tai gal autofokusas nusoka ir tiek. pvz jau zinau savo kit'o liga. jei yra didele grupe zmoniu (pvz prie baznycios) ir uz ju netoli nesvarbu koks, kontrastingas objektas... jis visada iseis ryskiau uz zmones doh.gif nors fokusuoju tikrai "ant" zmoniu. taip buvo jau 2 k. pirma k. pagalvojau, kad apsvietimas gal sutrukde sufokusuot. bet po antro karto jau tikrai zinau, kad cia autofokuso paklaida. todel kita karta tik manual fokusuosiu... nes is 10 kadru nei vieno normaliai nesufokusuoja auto. nezinau kas tai salygoja, nes aufokusa kas karta pataisau, vis kita zmogu bandua fokusuot, o rezultatas tas pats.
autofokusas ypac klysta prastame apsvietime (nusoka ant ryskiu, kontrastingu, apsviestu vietu).
as ISO 100 neturiu fotike, bet man ISO200 tik viena karta uzteko.... doh.gif o paskutini ir ISO800 negelbejo nuo sujudejimo blink.gif (cia be blykstes).
o kur tu kreipi blykste? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 02 rugsėjo 2008 - 07:52
jaučiu, kad tuoj atsibosiu su vienu modeliu, bet vis tiek rodau. pastaboms ir komentarams.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 09 02, 07:46)
Rudaake, tai gal autofokusas nusoka ir tiek. pvz jau zinau savo kit'o liga. jei yra didele grupe zmoniu (pvz prie baznycios) ir uz ju netoli nesvarbu koks, kontrastingas objektas... jis visada iseis ryskiau uz zmones  doh.gif nors fokusuoju tikrai "ant" zmoniu. taip buvo jau 2 k. pirma k. pagalvojau, kad apsvietimas gal sutrukde sufokusuot. bet po antro karto jau tikrai zinau, kad cia autofokuso paklaida. todel kita karta tik manual fokusuosiu... nes is 10 kadru nei vieno normaliai nesufokusuoja auto. nezinau kas tai salygoja, nes aufokusa kas karta pataisau, vis kita zmogu bandua fokusuot, o rezultatas tas pats.
autofokusas ypac klysta prastame apsvietime (nusoka ant ryskiu, kontrastingu, apsviestu vietu).
as ISO 100 neturiu fotike, bet man ISO200 tik viena karta uzteko....  doh.gif o paskutini ir ISO800 negelbejo nuo sujudejimo  blink.gif (cia be blykstes).
o kur tu kreipi blykste?  g.gif

as jauciu kad beda buvo kaip anksciau mineta, kad su f2.8 fotografavau gana tolimus objektus... ISO nemegstu kelt isvis o gal be reikalo), nes juo labiau ji keli, juo daugiau triuksmo matosi.... o as vis noriu svariu vaizdu biggrin.gif
Fokusa kita kart kai labai sokineja, pasirenku centrini, tada jau ans niekur nebelaksto, o beje, kai darot didelio burio zmoniu foto, kike f statot, kad visi butu ryskus?
prasto apsvietimo salygomis, visada su blykste dirbu, o kraipau ja visaip buna, ziurek jau nustatu ja gerai, pati pasisuku, pasilenku ir bast vel seseliai doh.gif buna kad nukreipiu i lubas kokias, jei jos sviesios, buna kad tiesiai, buna kad kampu, su istraukta plokstele.
tiesa, pas mane fotike yra iki 3600 ISO, tik neisivaizduoju, kur toki naudot reiktu unsure.gif

QUOTE(sayonara @ 2008 09 02, 09:13)
jaučiu, kad tuoj atsibosiu su vienu modeliu, bet vis tiek rodau. pastaboms ir komentarams.

user posted image

man grazu tokie portretai wub.gif
Atsakyti
Kaktuke, gavai knyga? as dar viena e.formate radau, bet rusiska; jei skaitai - galiu permest.
Atsakyti
turiu ir as keleta elektroniniu knygu apie fotografija, jei ka domintu ax.gif Ir dar turiu darbui su PS knyga viena, kokybe gal nelabai kokia, bet vistik sis tas ax.gif
jei idomu, galiu paziuret pavadinimus.
Atsakyti
Wyshnia, nu viska tau jau pasake ka ir ash galejau pasakyt biggrin.gif

Del laisves vaikscioti baznycioje - dabar jau visada klausiu kunigo. Pries ceremonija. Susirandu ji, prisistatau ir paklausiu kiek laisves turiu. Visada kol kas atsako, kad lipk kur nori smile.gif

Sunkiausia dalis man - baznycia. Del shviesos trukumo, del veiksmo greicio, del to, kad kai kas trunka vos akimirka, nespejai - tavo problema. Nemegstu ceremonijos fotkint schmoll.gif Nemegstu fotkint su blykste schmoll.gif

Siaip salygos greitai kinta, reik greit persiorentuot, nepamirsht buvusiu patalpos nustatymu lauke bunant biggrin.gif

Ir Sansara labai gerai paaishkino - esi labai nuo daug ko priklausomas, nuo zmoniu nuotaiku, nuo vaiko, jei tai krikshtynos, rezimo, nuo oro, nuo shviesos kiekio, nuo fotogenishkumo ir t.t.

O as kazkaip sustojau. Fotkinu, turiu uzsakymu, bet kazkaip neprogresuoju, o gal net atvirksciai g.gif

Rudaake, kaip tu ishsiverti nekeldama ISO? g.gif Siaip triuksmai labiau lenda kaitriniam apshvietime, gerokai maziau lauke prie to paties ISO. O del baimes, kad kalta didele diafragma... Kuo ish toliau fotkini, tuo ryskumo zona didesne, vat ish arti fotkinant su 2,8 jau fokusa nesunku pamest.
Atsakyti
QUOTE(raige @ 2008 09 02, 10:49)
Rudaake, kaip tu ishsiverti nekeldama ISO?  g.gif Siaip triuksmai labiau lenda kaitriniam apshvietime, gerokai maziau lauke prie to paties ISO. O del baimes, kad kalta didele diafragma... Kuo ish toliau fotkini, tuo ryskumo zona didesne, vat ish arti fotkinant su 2,8 jau fokusa nesunku pamest.

nezinau kaip biggrin.gif bet va paskutinis darbas buvo su 100ISO, gana normaliai baznycioje viskas g.gif apart kur lauke, gamtoje, is toli kadrai imti plaukioja lotuliukas.gif
stabilizavima mano aparatas turi, gal tai dar padeda blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(BN @ 2008 09 02, 10:23)
Kaktuke, gavai knyga? as dar viena e.formate radau, bet rusiska; jei skaitai - galiu permest.

nia, negavau g.gif
Atsakyti
ND baigiasi sian. g.gif niu negi tikrai reiks ju atsisakyt unsure.gif

raige, tu mano idealas renginiu fotografijoje siai akimirkai, net jei ir atrodo kad neprogresuoji, man iki taves, kaip iki saules. mirksiukas.gif be to, visada buna tolygiu tarpu. o veliau vel pakilimas. 4u.gif pavartyk kokius albumus nuotrauku (ne vestuviu ir panasiai), manau tiesiog atsiras platesnis poziuris, kuris pades.

idetu nuotrauku neignoruoju. tiesiog reik prisest ilgiau. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 09 02, 12:11)
ND baigiasi sian.  g.gif niu negi tikrai reiks ju atsisakyt  unsure.gif

nereik jų atsisakyt..smile.gif
taigi vasara buvo, atostogos. kam noro nėra, kam laiko nėra, ko išvis nėra namie ir panašiai. aš kažkaip tikiu, kad pamažu įsivaižiuosim.
jeigu ne, tada bus galima temoje daryt ND. kas nors kokią idėją meta ir kas nori padaro namų darbus pagal užduotį. arba numirs šita idėja suvisam, nors man tai nesinorėtų.. ax.gif
Atsakyti
Nu ND tai reikalingi. Bet kol kas sunku įsipašyti į ritmą po atostogų. Čia dar mokykla su savo krūva fotkių (o diskas užsikimšo, reik kažką perkelt į archyvus), dar darželinukas kurį reik pratint prie kolektyvo. Ir nėr kol kas laisvų ramių vakarų. O rytais nesigalvoja smile.gif
Bet nusistovės viskas, tikiuosi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 09 02, 13:43)
nereik jų atsisakyt..smile.gif

optimistai nesensta bigsmile.gif

as savatgali drauge fotografavau smile.gif na pasiguode, kad foto graziu neturi, o as susigriebiau, kad nesu suaugusio zmogaus fotografavus taip asmeniskai smile.gif na kazko idomaus tai nelabai pavyko pagaut, nes fantazijos ta linkme nelabai yra. bet standartiniai kadrai visai manau neblogai pavyko g.gif na aisku, modelio grozis man dideli pliusa pridejo, nes reikejo tik graziai pagaut biggrin.gif o visa kita - gamtos nuopelnas lotuliukas.gif
Atsakyti